Francmasonii, în spatele ceremoniilor ascund alte interese

4 minutes

read

Francmasonii, în spatele ceremoniilor ascund alte interese

Francmasonii, în spatele ceremoniilor şi ritualurilor ascund alte interese

      Doreşti să ştii ce reprezintă francmasonii astăzi? Nu ai decât să priveşti ceremonialul actual al Bisericii Creştine. El nu mai reprezintă decât o aparenţă, şi acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce îi priveşte pe francmasoni. Ei nu fac altceva decât să pună accentul pe tot felul de ceremonii şi de cuvinte goale. Pretind că ajută umanitatea, dar deşi au avut regi, împăraţi şi tot felul de figuri notabile printre ei, îţi poţi da seama cu uşurinţă din comportamentul acestora cât de preocupaţi sunt ei cu adevărat de drepturile omului.

Ceea ce spuneam odată despre esenieni, cum că nu ar trebui să se ascundă atât de mult în spatele secretului, ci ar trebui să facă totul deschis, este la fel de valabil şi în ceea ce îi priveşte pe francmasoni. Ei susţin că principiul după care se ghidează sunt drepturile omului şi egalitatea între semeni.

Chipurile, toţi sunt „fraţi”, dar acest lucru nu este valabil decât în cadrul lojii; în afara acesteia orice egalitate încetează, regele redevine rege, iar cei lipsiţi de bani sau de putere reprezintă pentru el mai puţin decât o non-entitate, nefiind folosiţi decât ca nişte pioni pentru atingerea unor scopuri. Ştii ce ar trebui să fie de fapt francmasoneria?

Chiar şi după standardele actualei societăţi, ea ar trebui să fie întruparea celei de-a doua porunci pe care am dat-o Eu: iubirea de aproape!  Cât de frumoasă ar deveni francmasoneria dacă membrii ei ar respecta acest principiu, dar nu numai în cadrul lojii, ci pe parcursul întregii lor vieţi! Ei ar contribui atunci din plin la instaurarea împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ.

Din păcate, lucrurile stau cu totul altfel. La fel ca şi în cazul bisericii, în spatele ceremoniilor şi ritualurilor lor se ascund cu totul alte interese. De aceea, membrii de rând care iau parte la aceste ceremonii, fără să ştie care sunt interesele din spatele acestora, nu ştiu practic ce fac.

 Puteţi fi şi voi francmasoni, dar numai în sensul cel mai nobil al cuvântului!

Ajutaţi-i pe cei săraci, căci ei sunt fraţii voştri. Orice aţi face, faceţi la vedere, în mod deschis, căci nu trebuie să vă fie ruşine să acţionaţi în faţa ochilor Mei atoatevăzători. În rest, nu vă mai preocupaţi de alte lucruri! Clădiţi masoneria învăţăturii Mele, în mod deschis, pentru ca toată lumea să vadă ce faceţi. Abia atunci veţi merita titlul de „masoni liberi”, într-o măsură mult mai mare decât cei care îşi fac semne cu mâna şi tot felul de alte gesturi golite de orice conţinut, pentru a se recunoaşte între ei.

De aceea, urmaţi învăţătura Mea, şi voi deveni Eu însumi întâiul „francmason” şi Preşedintele vostru, şi în scurt timp vom reuşi să construim împreună zidul protector al iubirii şi al adevărului, care nu va mai putea fi distrus niciodată de forţele politice sau elementale! Cam atât am dorit să vă spun despre francmasonerie şi membrii săi, care ar trebui să fie fraţi între ei, dar nu sunt.

SECRETELE VIEŢII – Gottfried Mayerhofer

Inspirat de vocea spirituală interioară, Gottfried Mayerhofer a scris Lebensgeheimnisse, dar şi alte lucrări, publicate de Lorber-Verlag, Bietigheim. Autorul s-a născut în anul 1807, ca descendent al unei familii nobile, în tinereţe, el a intrat ca ofiţer în serviciul regal grecesc, s-a căsătorit în Atena cu fiica unui comerciant angrosist, după care s-a mutat la Trieste, ducând o viaţă îmbelşugată. Aici, el a intrat în contact cu scrierile Noii Revelaţii, a lui Jakob Lorber, şi a devenit un adept entuziast al acestuia.

L-a ajutat cu bani pe editorul Johannes Busch să publice Marea Evanghelie a lui Ioan* şi alte scrieri ale lui Lorber. Mai târziu, Gottfried Mayerhofer a primit el însuşi harul Cuvântului Interior, ca urmare a aspiraţiei şi devoţiunii sale faţă de Domnul. A scris astfel mai multe lucrări, care oferă răspunsuri la numeroase întrebări legate de creaţie, de viaţă, de calea către mântuire, de comunicarea cu lumile spirituale, etc. În Vinerea Mare din anul 1877, Gottfried Mayerhofer s-a întors în lumea spirituală la care a avut acces în timpul vieţii şi din care ne-a oferit atâtea informaţii.

Gândul şi scopul

One response to “Francmasonii, în spatele ceremoniilor ascund alte interese”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.