ANDRONICONUL – studii universitare la şcoala zalmoxiană

ANDRONICONUL - studii universitare la şcoala zalmoxiană

ANDRONICONUL – studii universitare la şcoala zalmoxiană

           Pe la 1400 î.e.n. în Dacia nord-dunăreană a apărut cea dintâi şcoală cu local propriu de pe Terra , ANDRONICONUL, unde preoţii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare , începând cu teologia, astronomia şi astologia. Pitagora şi elevii săi şi-au completat studiile universitare la şcoala zalmoxiană întrucât după mărturiile lui Platon şi Socrate , în Dacia nord-dunăreană erau cei mai învăţaţi medici din lume , superiori medicilor greci. Hesion scria că Zalmoxa “a promovat o învățătura despre un trai nou, mai înțelept decât al grecilor”. Tot Zalmoxa a introdus în şcoala sa studiul Dreptului , Belaginele , care stau la baza civilizaţiei umane. Pe atunci, evreii erau încă sclavi în Egipt!

Platon, Socrate, Orfeu, Achile, Traian vorbeau limba daco-traca.

            În Dacia se scria cu litere latine, care erau şi litere dacice! În această limbă comună i-a scris Decebal lui Traian pe o iască de fag. Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileşte “începutul tranziţiei daco-romane dincolo de anul 2000 î.e.n.”, când evreii nu existau nici măcar ca păstori!

De unde vine denumirea de Dacia? De la prima regină a statului dac străbun, Dacia-Dokia-Sorita, slujitoarea Soarelui, Marele Zeu, care a fost preoteasă şi regină pe la 3.000 î.e.n . La impactul cu romanii, dacii credeau în nemurirea sufletului şi erau deja monoteişti. Din punct de vedere al concepţiei filosofico-religioase , erau şi au rămas net superiori romanilor.

Ei nu credeau decât într-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea sa devină model pentru Iisus Hristos mai târziu, aşa cum Kybele-Kotys avea să devină sursa de inspiraţie pentru Fecioara Maria . Geţii cinsteau crucea văzând că una din cele mai frumoase constelaţii din emisfera boreală ( 50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse în cruce, în dreptul Căii Lactee. Numele constelaţiei Lebăda este astfel un omagiu adus Păsării Divine pentru daci.

Iată ce ne arăta Platon în “Charmides”, unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzaţional: “Aşa stau lucrurile, Charmides, şi cu descântecul nostru. L-am învăţat, cu prilejul unei expediţii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis, despre care se zice că au şi darul de a te face nemuritor! Căci,spunea el, toate se trag din suflet , atât cele rele, cât şi cele bune, ale trupului şi ale fiinţei noastre întregi , revărsându-se din suflet , aşa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului. Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire, dacă vrem ca, deopotrivă,capul, cât şi restul trupului să o ducă bine. Iar sufletul spunea el, se îngrijeşte cu anumite descântece, care sunt, la rândul lor, spusele şi gândurile frumoase!”  

        Şi încă o informaţie care ne lasă fără grai: într-o locuinţă de pe dealul Grădiştei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu şi pensetă din bronz; la Piatra Roşie , un scalpellum tot din bronz, iar la Poiana sonde medicale şi un schelet cu craniul trepanat! Religia geţilor spunea că la naşterea celor doi Fraţi Divini, Apollo şi Artemis, care a avut loc la solstiţiul de iarna, Domnul Ceresc a luminat şi a încălzit pământul, încât zăpezile s-au topit şi au înflorit merii.

In acelaşi timp, numele Zeiţei Mame, Maria-Maris însemnă şi “floare de măr”. De atunci, de când au înflorit merii iarna, Anul Nou, care era la 1 martie a fost mutat la 1 ianuarie, dată preluată mai tarziu şi de romani. Ei bine, evreii au preluat de la traco-daci şi data de 1 martie ca An Nou, dar şi pe Fecioara Maria, devenită biblică. S-a mai spus apoi ca Iisus Hristos a fost influenţat, în filosofia sa, de esenieni. Numai că esenienii au fost iniţiati de traci, de preoţii lui Zalmoxe. Acest lucru este recunoscut până şi de Jose Phus Flavius, fostul răzvrătit iudeu împotriva Romei, devenit…mare istoric în “Antichităţile iudaice”:

”Ei nu trăiesc prea diferit de lume , dar viaţa lor aminteşte în cel mai înalt grad de cea a dacilor numiţi pleistai“.

După cum ne arată Jose Phus Flavius, în “Războiul iudaic”, esenienii constituiau practic prima confererie de tip comunist din istorie: dispreţuiau bogăţia, între ei nu vindeau şi nu cumpărau nimic , jurau să respecte dreptatea faţă de oameni, trăiau în “frăţii” cărora îşi predau toate veniturile şi bunurile , gestionate în comun, respingeau prezenţa femeilor (temându-se de desfrânarea şi trădarea lor).

Intenţii şi obiceiuri pozitive pe care, ulterior, evreii le vor adapta negativ în viitoarele lor “frăţii” masonice. Realitatea de care evreii , cei mai mari falsificatori ai istoriei, fug ca dracul de tămâie , este ca filosofia pozitivă creştină s-a născut pe teritoriul Daciei , ei nefăcând altceva decât să o preia în folos propriu pentru a distruge din interior Imperiul Roman şi a-şi justifica pretenţiile de “popor ales”, dornic de a stăpâni Lumea!

Aşa cum Biblia a fost “prelucrată”,timp de 1000 de ani, în folos propriu , aşa şi dovezile istorice privind primordialitatea universală a Traco-Daciei de Centru al Lumii, au fost distruse cu perseverenta pe parcursul ultimelor două milenii!

Istoria mai are multe mistere şi unul dintre acestea , absolut senzaţional, poate fi modul în care două popoare înrudite, traco-dacii şi romanii, care dominau lumea antică, au putut fi asmuţite unul împotriva celuilalt. Oare, întâmplător, vizionarul Indian Sundar Sing a prevestit, prin anii ’30, că România va fi Noul Pământ al Făgăduinţei, iar Bucureştiul Noul Ierusalim.

Sursa

Adevărul deplin şi Adevărul redus

4 Comments

 1. Bravo, Stefania. Inima ta vorbeste limba strabunilor. Intuitiv,.., atat de frumos. Traci, Daci, Geti… Terracos, Geetos, Dakeos… FII AI TERREI, GEEI, DAKSEI… Si mai ales, in radacina, PELASGOS…Piele a Pamantului… FII AI PAMANTULUI… in toate ipostazele unul si acelasi sens de a fi… Iata un sens caruia santem datori ai adauga si acceptiunea de RA-MANI… de FII AI SOARELUI… Oameni / Fii ai Luminii… Un adevar perfect intemeiat stiintific, in termenii BIOFOTONICII pe care o cultiv de multi ani. Sa fim sanatosi intru transmiterea mai departe a darului de gena pe care l-am primit, cu generozitate absoluta de la stramosi. Asa sa fie!
  Traian D. Stanciulescu

 2. “limba la-tină este o limbă românească”.
  Limba de la-tine este o limba omeneascã.
  Om Omenia Omenesc Omeneasca Omeneste
  rOm rOmenia rOmenesc rOmeneasca rOmeneste

  Dacia = D’acia = De acia = De aici = De aicea =
  De Acilisea = Achilisea = Achilleas = Αχιλλέας)
  Daci = D’aci = De aci = De aici De acilea
  D’utch = D’aci = D’ici = Da qui = De aqui =
  =Daqui = D’aici = D’eutsche

  D’aci se Duce si Conduce, Duc si Conduc, Dux
  Ducele de Orleans, Ducé = Duché = Duke
  Ducat = Duchy of Athens, Duchy of Lancaster
  Ducat = moneda de aur /argint

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.