Câmpurile bioenergetice şi vindecarea holistică

Câmpurile bioenergetice şi vindecarea holistică

Câmpurile bioenergetice şi vindecarea holistică

  De mii de ani, câmpurile energetice au fost folosite pentru vindecare în multe culturi diferite. Incepind cu primii oameni aparuti pe pamint vindecarea energetica a fost prezenta in viata lor. Izvoare istorice confirma ca oamenii bolnavi au fost tratati in acest fel inca din anticichitate in zone precum: Africa, Egipt și China, au practicat anumite forme de vindecare magnetica folosind minerale, cum ar fi Magnetitul (Payne 1990).

În 1773, Franz Anton Mesmer a folosit cu succes magneți pentru vindecare si apoi a descoperit ca el ar putea produce acelasi raspuns de vindecare uimitoare, pur și simplu, prin miscarea mâinilor peste corpul clientului! Deși Mesmer a avut succes și a devenit cunoscut pentru tratarea bolilor incurabile, știința din timpul lui nu a susținut contribuția sa.

De-a lungul istoriei, oamenii s-au temut de aceste forțe „misterioase”, și continuă să existe controverse între cei care cred că viața urmează legile științifice și cei care cred într-o forță de viață care inca nu poate fi explicata de știință. Deși știința de masă nu a acceptat, de la sfârșitul anilor 1700 pina spre începutul anilor 1900 folosirea energiei electrice in domeniul medical a devenit destul de populara. Mai multe aparate electrice de vindecare au fost create și au fost utilizate pe scară largă de către medici pentru tratarea unei game de afecțiuni.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Chiar și compania Sears Roebuck a introdus mai multe dispozitive de vindecare electrice în catalogul lor 1902! În 1910, știința a devenit fundamentul pentru educație și electroterapie medicala și clinica iar acest domeniu a fost declarat incompatibil științific și excluse aparatele din punct de vedere stiintific de la practica clinica.

În 1932, un profesor de la Yale School of Medicine, Harold S. Burr, a început să studieze rolul electricitatii în dezvoltarea bolii. El si-a dat seama că nu a existat o corecta înțelegere a „planului” de asamblare a întregului organism. Burr credea că toate lucrurile vii sunt formate și controlate de domenii care pot fi măsurate cu detectoare standard și că aceste campuri electrice sunt „matricea” pentru toate lucrurile vii.

Prin urmare, aceste domenii sunt utile pentru diagnostic, deoarece ele reflectă ceea ce se întâmplă în corp, ca fiecare proces fiziologic are un corespondent electric. El a publicat dovezi că boala apare în plan energetic înainte să apară simptomele fizice și că, odată ce dezechilibrul energetic este detectat și readus la normal atunci boala ar putea fi prevenita.

La acea vreme, cercetarea lui Burr a fost trecută cu vederea de către publicatiile medicale, iar medicii sau concentrat la domeniul farmacologiei. Burr a continuat cercetarile sale pe câmpurile energetice intre 1932-1956. Se pare că munca lui se situa cu mult înaintea timpului său și abia acum ajunge sa fie inteleasa. Concluziile lui Burr se potrivesc cu multe dintre descoperirile făcute în prezent în întreaga lume.

Măsurarea Câmpurilor energetice ale organismului uman:

În timpul anilor 1900, progrese mari au început să se facă în electrobiologie (studiul proprietăților electrice ale sistemelor vii). De fapt, William Einthoven, un medic olandez, a primit Premiul Nobel în 1924 pentru descoperirea că energia electrică a inimii ar putea fi înregistrata (Einthoven, 1906). Descoperirea sa a dus la dezvoltarea a electrocardiogramei, un instrument standard de diagnosticare care inregistreaza impulsurile electrice ale inimii.

O lege de baza a fizicii prevede că atunci când un curent electric curge printr-un conductor, un câmp magnetic este creat în spațiul înconjurător, așa cum a descoperit Hans Christian Oersted în 1820. Ca urmare a acestei descoperiri, s-a emis ipoteza că electricitatea inimii ar pute creea magnetism in jurul inimii.

Nu a durat mult până în 1963 cand Baule și McFee a creat un dispozitiv pentru a detecta acest câmp magnetic produs de activitatea electrică a inimii. Prin 1970, David Cohen a confirmat măsurătorile de câmp magnetic ale inimii cu un dispozitiv numit SQUID (dispozitiv  supraconductor de interferență cuantică), care este acum folosit in cercetarea medicala din intreaga lume pentru a urmarii câmpurile biomagnetice produse prin procese fiziologice ale organismului.

Acest avans în cercetare ne-a arătat că domeniile biomagnetice ale corpului sunt de multe ori mai bune indicatoare de evenimente care au loc în organism decât sunt măsurătorile electrice de la suprafata pielii, cum ar fi electrocardiograma și electroencefalograma.

Acum știm că toate țesuturile și organele din corp produc pulsatii magnetice, care sunt cunoscute sub numele de domenii biomagnetice. Știm, de asemenea că aceste câmpuri de energie sunt nelimitate, ceea ce înseamnă că domeniul biomagnetic a tuturor organelor se extinde la infinit în spațiu!

 Vindecarea prin bioenergie:

Este uimitor că în câteva zeci de ani oamenii de stiinta au trecut de la a fi sigur că nu există nici un astfel de lucru ca un câmp de energie în și în jurul corpului, la a avea acum dovezi stiintifice ca exista aceste câmpuri de energie! Ca urmare, practicieni de vindecare cu bioenergie sunt din ce în ce mai investigati de către cercetători științifici. James Oschman, 2005, teoretizeaza ca terapiile complementare bazate pe bioenergie sunt eficiente pentru că in domeniul energetic o persoană poate interacționa cu alta prin inducerea semnalelor energetice benefice în corpul pacientului.

Tendința în terapiile complementare este spre tehnici mai ușoare și blânde care produc schimbări rapide și profunde. Tot James Oschman, 2005, explică, de asemenea, că procesele viatale sunt extrem de sensibile la câmpurile de energie și acest lucru se bazează pe observații comportamentale. Se pare că câmpurile de energie subtile, care sunt aproape de un organism pot produce sau induce câmpuri electrice și magnetice în interiorul organismului și că aceste semnale au caracteristicile corecte pentru a activa, sau sporii ori suprima procesele celulare si moleculare (Oschman 2005).

Explicația medicinei energetice este simpla: tulburările și bolile modifica proprietatile electromagnetice ale moleculelor, celulelor, țesuturilor și organelor. În terapiile energetice, cum ar fi infobioenergetica, emanațiile de la tesuturile proprii ale unui terapeut pot oferi informații pe suport electromagnetic prin care se deschide sau îmbunătățește comunicațiile în țesuturi ale unui client.

Când vine vorba de subiectul de vindecare, cercetatorii din domeniul medical sunt deosebit de interesați de câmpurile magnetice pulsatorii de energie joasă și extrem de joasă frecvență (ELF-sub 100 Hz, Miller 1986) și de a folosi aceste frecvențe pentru demararea vindecarii la o varietate de țesuturi și diferite boli.

Frecvențe similare s-a descoperit ca emana din mâinile practicanților de terapii energetice, cum ar fi bioenergia, cu toate acestea, câmpurile emise nu sunt constante, dar se mișcă prin gama de frecvențe pe care cercetatorii le-au descoperit eficace în facilitarea repararii diferitelor tesuturi.

Cercetatorii din domeniul biomedicinei au descoperit o corelație evidentă între emiterea undelor biomagnetice din mâinile terapeuților și efectele curative ale frecvențelor specifice. Ca urmare, James Oschman, 1997, prezintă următoarele ipoteze și o definiție a energiei de vindecare:

Vindecarea prin bionergie: ‘Fie emise de un dispozitiv medical sau proiectate din corpul uman, acesteste energii de o anumită frecvență sau un set de frecvențe pare să stimuleze repararea unuia sau mai multor țesuturi.’

Terapiile prin câmp de energie sunt eficiente pentru că ele proiectează informații, conținute în semnale de frecvențe specifice, în țesuturi. Acest lucru declanșează o cascadă de activități, de la membrana celulelor pana la nivelul genei în care anumite schimbari au loc (Bassett 1995).

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

S-ar putea gândi „de ce nu este această vindecare activata în mod natural”? Vindecarea prin energie, fie de la un dispozitiv medical sau de la mâinile unui terapeut prin energie, deschide si ordoneaza „rețeaua” organismului, a fluxului de energie și informații. După ce întreaga rețea este pusa in funcțiune, comunicarea biologica naturala se reia libera, prin întregul sistem.

Activarea acestor procese merge mână în mână cu deschiderea canalelor prin care circula fluxul de energie și informații. Aplicarea de vindecare prin bioenergie ” poate reinitia un proces de vindecare care a stagnat chiar si la pacientii cu probleme nevindecate timp de 40 ani” (Bassett 1995)

Este adevărat că, atunci când informațiile curg liber prin tesuturi, bunăstarea abundă. Vindecare cu bioenergie poate fi foarte benefica pentru un individ, chiar dacă nu există nici o problemă de sănătate constatata. O persoana sanatoasa va avea o senzatie mai mare de vitalitate și ar fi mai puțin probabil să suporte vre-o boala sau accident, sau s-ar recupera mai repede daca ar deveni bolnava.

În diverse modalități de vindecare prin energie, inclusiv bioenergie, tratamentele sunt aplicate la persoanele sanatoase pentru a spori creativitatea lor, sau pentru a le ajuta în călătoria lor personala prin viață. James Oschman, 1997, face următoarea ipoteză privind efectele benefice ale energiei de vindecare proiectata din mâinile unei persoane asupra corpului, pentru vindecarea ranilor:

„O varietate de fenomene energetice, electrice, electronice, magnetice și altele au loc într-un tesut sanatos, ca urmare a comunicărilor necesare pentru a coordona activitățile celulare. Câmpurile de energie rezultate sunt radiate din mâinile individului sănătos. Fie cauzată de traume fizice sau emoţionale, rana care nu se vindecă este o zonă în care nu se primesc semnale naturale de regenerare necesare pentru a iniția și coordona procesele de reparare. Când tesutul sănătos este adus aproape de o astfel de rană, informații esențiale sunt transferate prin intermediul câmpului energetic, canale de comunicare deschise și procesul de vindecare este început. ”

Cercetarile în curs, legate de câmpurile biologice sunt interesante și pot avea un impact foarte important asupra medicinei complementare si conventionale. Cercetarile stiintifice au aratat ca organismele vii sunt sisteme complexe, auto-organizate care fac schimb constant bio-informații cu împrejurimile lor prin semnale subtile de energie, în scopul de a se conserva. Acest schimb de informații are efecte asupra sănătății, bolii și vindecarii și oferă perspecive noi pentru baza stiintifica de modalități de vindecare prin energie. – Sursa

 Informaţii importante pentru sănătatea d-voastră

8 comentarii

  1. Interesant !
    Multe le stiam dar si mai multe nu !
    Eu de abia acum v am descoprrit !
    Va iubesc si va respect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.