Câteva reguli pentru vindecare şi o viaţă sănătoasă
În zilele noastre oamenii posedă multe cunoştinţe, dar nu le pun în practică decât rareori. O inerţie interioară, o lene rareori depăşită îi fac să caute o viaţă lipsită de dificultăţi şi suferinţă, o existenţă liniştită şi fără griji. Omenirea contemporană nu mai poate continua însă să trăiască în felul care i-a devenit propriu. Trebuie să se schimbe total, pentru a nu perpetua, sub o formă agravată, acelaşi rezultate negative: boli, suferinţe, lupte sterile.
Pentru a-şi reînnoi existenţa, omul trebuie să înceapă prin a-şi regenera trupul, învăţând să se hrănească şi să respire corect. Mai apoi trebuie să se obişnuiască să-şi controleze gândurile, sentimentele şi actele, pentru a-şi menţine trupul şi inima pure. Ignorarea sau neglijarea acestor reguli de igienă are drept consecinţă acumularea în organism a elementelor vătămătoare, a toxinelor care blochează vasele sanguine şi împiedică circulaţia liberă a forţelor vitale. Acizii toxici care nu sunt eliminaţi pătrund în sânge şi în organe, producând maladii grave şi moartea precoce.
La ora de faţă putem remarca pe chipul multor oameni, chiar foarte tineri, semnele unei tensiuni maladive a sistemului sanguin, provocată de prezenţa în organism a elementelor nocive, ca urmare a unui stil de viaţă greşit. Pentru a duce o viaţă echilibrată, pentru a fi sănătos, a avea o judecată limpede şi puternică omul trebuie să profite la maximum de atmosfera pură a dimineţii.
Ceea ce poate primi organismul fizic sau spiritual înainte de răsăritul soarelui şi imediat după aceea nu poate fi comparat cu nimic altceva. Dacă este bolnav sau slăbit, dacă are sângele impur, dacă organele sale sunt pline cu otravă, să meargă să întâmpine primele raze de soare ce luminează pământul; nici un medicament nu va putea să-i dea forţele vii, naturale, pe care le va obţine în acest mod.
***sanatate***înainte***de***toate***
În timpul dimineţii aerul este mai puţin încărcat de microbi şi de praf.
Natura care se trezeşte în toată puritatea sa, tăcerea, tihna care domnesc în acest moment umplu sufletul de pace şi veneraţie. Spiritul simte că iau naştere în el gânduri noi, constructive, apte să reînnoiască trupul şi caracterul. Este bine ca toţi cei care doresc să se regenereze şi să întinerească să se obişnuiască să se concentreze şi să se roage, de preferinţă în orele calme ale dimineţii.
Pot face acest lucru în orice loc se găsesc, dar este de preferat în aer liber. Vor lua astfel, din sursele universale, forţa necesară purificării vieţii şi reînnoirii. Este foarte util să ne obişnuim să ne sculăm înainte de momentul apariţiei soarelui şi, indiferent de anotimp ori de vreme, să fim în picioare, în poziţie verticală şi cu conştiinţa trează. Sculatul dis-de-dimineaţă trebuie să devină un obicei agreabil pentru toată lumea. Dacă răsăritul soarelui îl prinde pe om în pat, energiile sale acţionează în mod depresiv asupra sistemului nervos.
Cea mai propice perioadă pentru acumularea rezervelor vitale pentru un an întreg începe în a doua jumătate a lunii martie şi se încheie la sfârşitul lui iulie. Să nu pierdeţi prilejul de a ieşi afară dimineaţa devreme, cu o jumătate de oră înainte de răsărit, indiferent de vreme. Călcaţi apăsat, fără prea mare grabă, sau staţi jos, cu faţa întoarsă spre răsărit. Să nu vă gândiţi nici la treburile voastre, nici la necazuri, dacă aveţi.
Să nu fiţi nici distraţi, nici pasivi, ci concentraţi-vă gândurile asupra forţelor întremătoare ale naturii, cu care doriţi să vă contopiţi, sau meditaţi la ceva frumos şl armonios. Puteţi, de pildă, să vă spuneţi în gând: „Doamne, îţi mulţumesc pentru sfânta energie pe care ne-o trimiţi prin intermediul soarelui; simt cum mă pătrunde în profunzime viaţa sa radioasă, aducându-mi forţă, vitalitate, înnoire. îţi mulţumesc, Tată ceresc, pentru dragostea Ta faţă de noi.”
Este indispensabil ca toate celulele corpului să participe la euforia pe care trebuie s-o resimţiţi în acele clipe. După aceea puteţi să vă întoarceţi acasă ori să mergeţi la serviciu fericiţi şi plini de ardoare tinerească. Ar trebui să faceţi cu toţii asemenea plimbări în mijlocul naturii, primăvara şi vara. Vă vor ajuta să vă vindecaţi ori să preveniţi dereglările sau bolile. Natura vie nu apreciază oamenii plăpânzi şi idioţi; ne oferă o masă garnisită din abundenţă şi dacă cineva distrat ori neglijent nu profită de ea, aceasta capătă o părere proastă despre el, considerându-l lipsit de inteligenţă.
Trebuie ca iniţiatorii unei vieţi noi să constituie modele pentru ceilalţi; trebuie să lucreze tot timpul, cu inteligenţă şi mânaţi de voinţa tenace de a-şi restabili ori menţine sănătatea, să dea dovada unei activităţi eficiente şi a bunei dispoziţii. Dacă nu, la ce vor servi inteligenţa, studiile, opiniile noastre?
Înainte de răsărit razele indirecte ce alunecă la orizont îi aduc omului radiaţii de înţelepciune şi de adevăr divin. După răsărit, razele directe îi trimit radiaţii de iubire divină. Exerciţiile respiratorii şi fizice pot fi făcute după ce răsare soarele. Cel mai bun moment pentru ca sistemul nervos să beneficieze de razele soarelui se situează între orele şapte şi nouă ale dimineţii, iar pentru stomac, intestine şi celelalte organe, între ora nouă şi prânz. După-amiază nu trebuie să ne aşteptăm la nici un fel de energie curativă. Ar trebui să se facă plajă, de preferinţă, cu corpul acoperit cu o îmbrăcăminte uşoară, albă, din bumbac.
Pentru sănătatea fizică şi spirituală este foarte importantă igiena ce constă în respectarea principiilor unei alimentaţii bune. Ce să mâncăm, în ce cantitate şi cum? Trebuie respectată o primă regulă: să nu cădem pradă lăcomiei, să ne oprim din mâncat înainte de a fi sătui, cu o senzaţie uşoară de foame, să ne obişnuim cu sobrietatea în toate. Gândul unei vieţi noi viitoare trebuie să incite pe fiecare, dacă este raţional şi prevăzător, să studieze şi să experimenteze prescripţiile unei alimentaţii sănătoase, adaptată nevoilor propriului organism. Actul hrănirii este foarte important şi cere, în afara alegerii alimentelor sănătoase, o dispoziţie adecvată, ce constă în concentrare, dragoste şi recunoştinţă.
Hrănirea maşinală, care nu urmăreşte decât satisfacerea foamei, nu poate face parte din concepţia cuiva care doreşte să-şi reînnoiască şi să-şi amelioreze viaţa. Hrănirea corectă determină calitatea sângelui, factor de bază al stării generale a organismului. Natura a conceput corpul omenesc într-un mod foarte raţional, dând posibilitatea miliardelor de celule care-l alcătuiesc de a manifesta prana, energia vitală, pentru ca procesul reînnoirii şi al vindecării să fie neîntrerupt. Acumularea impurităţilor nu are loc numai la nivelul pielii, ci şi în interior, în organe, sub formă de aciditate, de elemente calcaroase, de reziduuri nocive. Din acest motiv cei care doresc să se însănătoşească trebuie să practice în mod conştient o lucrare de regenerare a naturii în ei.
***sanatate***înainte***de***toate***
Apa este o bună conducătoare a magnetismului viu.
Dacă o bem, de preferinţă caldă, sau dacă ne spălăm des, are o influenţă benefică asupra corpului şi organelor. Este bine să bem una-două căni de apă fiartă şi răcită apoi, dar să fie caldă încă, în fiecare dimineaţă pe stomacul gol şi în timpul zilei, cu cincisprezece sau douăzeci de minute înaintea meselor ori la o jumătate de oră după acestea. Apa caldă, înghiţită într-o cantitate suficientă, ajută foarte mult la eliminarea din organe a reziduurilor toxice. În această privinţă apa rece nu este eficientă.
Dacă această curăţare internă nu se face în mod corect, impurităţile provenite din alimente prost asimilate sau digerate pătrund în sânge şi în ţesuturi, provocând calcifierea vaselor sanguine. Pentru ca acest proces de curăţare să dea maximum de rezultate, trebuie să fie executat în mod conştient, cu dragoste şi recunoştinţă pentru energia purificatoare şi reînnoitoare a apei.
Studiind diferitele temperamente umane, se constată că persoanele nervoase au pielea uscată; aceasta se explică prin faptul că în organismul lor se produc evaporări rapide, în urma cărora îşi pierd umiditatea necesară. Aceste persoane sunt mereu neliniştite, hiperexcitate, au tulburări de somn şi nu reuşesc să se concentreze. Este foarte indicat ca mai cu seamă aceste personae să bea o cantitate de apă suficientă pentru nevoile digestiei şi pentru menţinerea umidităţii şi a magnetismului în organism.
Câteodată oamenii au palpitaţii şi ajung la concluzia că ritmul inimii le este grav modificat, dar adesea nu este vorba decât despre gazele care provoacă dilatarea diafragmei. Aceste gaze sunt cauzate de acumularea de acizi toxici în organism, care pot fi eliminaţi dacă se bea des şi într-o cantitate suficientă apă caldă. De asemenea, dacă cineva este nervos, agitat, trebuie să bea încet, cu înghiţituri mici, câteva căni de apă caldă, fiartă cu puţină vreme în urmă, la care se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie.
În felul acesta, va începe să transpire şi apoi va trebui să-şi schimbe lenjeria şi să bea încă o cană cu apă caldă pentru a restabili căldura organismului. Pentru întărirea sistemului nervos şi fortificarea trupului sunt utile în timpul anotimpului cald băile cu apă încălzită de soare. Apa călduţă se toarnă pe cap, apoi pe tot corpul, până la picioare. Spălarea poate dura două sau trei minute, după care trebuie să ne ştergem uşor, fără să frecăm, şi ne putem lungi câteva clipe pentru a ne odihni.
Energiile curenţilor electrici şi magnetici
Omul poate învăţa, de asemenea, prin concentrare şi exerciţii respiratorii, să primească energiile curenţilor electrici şi magnetici din spaţiu, devenind astfel capabil să-şi echilibreze propriile-i forte. Întrucât apa este purtătoare a purităţii şi magnetismului, este adesea util să o luăm de la un izvor sau de la o fântână şi să o aducem acasă într-un ulcior ori în alt recipient. Acesta este un procedeu terapeutic care sporeşte vitalitatea.
În luna mai spaţiul este impregnat la maximum de magnetism, astfel că, dacă plouă şi temperatura este destul de ridicată, putem să ieşim îmbrăcaţi lejer în ploaie şi să ne lăsăm udaţi de apa bogată în magnetism viu. După aceea trebuie să ne întoarcem repede acasă, să ne ştergem, să ne îmbrăcăm cu haine uscate şi să bem una-două căni de apă caldă pentru a-i reda corpului căldura. Aceste duşuri sub apa de ploaie sunt foarte utile.
O altă condiţie de bază pentru obţinerea şi conservarea sănătăţii şi a minţii limpezi constă în practicarea, în fiecare zi, a exerciţiilor respiratorii. Învăţaţi să respiraţi calm, profund, cu dragoste, adică savurând aerul pe care îl inspiraţi. Acest tip de respiraţie permite întregului corp, prin intermediul celulelor şi al porilor pielii, să profite de forţele vitale din aer. Dacă porii pielii sunt astupaţi din cauza lipsei unei igiene corespunzătoare sau pentru că nu am dus o viaţă raţională, coloana vertebrală, ca şi alte organe pot suferi, apărând unele disfuncţii.
Energia vitală care regenerează organismul trece prin măduva spinării, ajungând la creier care o absoarbe şi o trimite întregului organism. În regnul vegetal se produce un fenomen similar, potrivit legilor osmozei şi absorbţiei. În natură există un proces dublu: a da şi a primi. Unele energii circulă de la centru la periferie, iar altele în sens invers. Acolo unde se întâlnesc aceste două tipuri de energie apare activitatea vieţii. Dar, imediat ce acest curent interior este încetinit sau stopat, apar stări maladive: nervozitate, nesiguranţă, instabilitate, bănuială…
Pot să se producă obstrucţii şi la nivelul sistemului circulator, caz în care organele nu mai sunt hrănite în mod normal. Venele sunt astupate de impurităţile rămase în sânge, apărute ca urmare a unei nutriţii iraţionale, respiraţii superficiale şi, de asemenea, a lipsei de armonie între gândurile, sentimentele şi actele, aflate în contradicţie unele faţă de celelalte. Sângele şi celulele, secătuite prin această acumulare de elemente nocive, nu mai pot lupta bine cu microbii care apar în organism, făcându-l vulnerabil la atacurile diferitelor boli.
După ce se recunoaşte starea de sănătate? Un om este sănătos dacă iubeşte; faptul că nu poate iubi demonstrează o stare maladivă, chiar dacă boala nu s-a declarat încă. Pentru a fi sau a redeveni sănătos, omul trebuie să-şi dilate sufletul şi inima, să-şi extindă câmpul conştiinţei astfel încât să simtă dragoste şi înţelegere faţă de toate fiinţele, bucurie şi recunoştinţă în faţa frumuseţii şi armoniei naturii vii. Omul nou simte intuitiv ce trebuie să înveţe, ce trebuie să facă, ce trebuie să primească şi ce să dea – toate acestea fără constrângere, liber, cu dragoste şi discernământ.
Foarte interesant!Va multumesc si va astept din nou!