Meditația prin care îți poți cultiva luciditatea

Cultivarea lucidităţii-o meditaţie care nu durează decât un minut

Cultivarea lucidităţii-o meditaţie care nu durează decât un minut

Beneficiile meditaţiei lucidităţii


Este foarte important să fii călăuzit de-a lungul acestei căi, întrucât miza este foarte mare. În ultimă instanţă, ea se referă la însăşi calitatea vieţii şi a relaţiilor personale, inclusiv cu lumea exterioară, ca să nu mai vorbim de bunăstarea personală, de echilibrul mental, de fericire şi de integrarea în propria viaţă. O meditaţie obişnuită constă în focalizarea plenară a atenţiei asupra respiraţiei care intră şi iese din corp.

Această focalizare te ajută să îţi observi gândurile pe măsură ce acestea îţi apar în minte şi să te detaşezi încetul cu încetul de ele. În timp, ajungi să îţi dai seama că gândurile vin şi pleacă cu de la sine putere şi că tu nu eşti totuna cu ele, întrucât le poţi privi cum îţi apar în minte, aparent din neant, iar apoi cum dispar ca nişte bule de săpun care se sparg.

Începi să înţelegi astfel că gândurile şi sentimentele (inclusiv cele negative) sunt efemere. Ele vin şi pleacă, iar tu ai latitudinea de a le cultiva sau nu, după cum doreşti… citeşte mai mult

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.