Cultivarea lucidităţii-Meditația prin care îți poți cultiva luciditatea

Cultivarea lucidităţii-Meditația prin care îți poți cultiva luciditatea

Cultivarea lucidităţii-o meditaţie care nu durează decât un minut.Meditația prin care îți poți cultiva luciditatea

Beneficiile meditaţiei lucidităţii


Este foarte important să fii călăuzit de-a lungul acestei căi, întrucât miza este foarte mare. În ultimă instanţă, ea se referă la însăşi calitatea vieţii şi a relaţiilor personale, inclusiv cu lumea exterioară, ca să nu mai vorbim de bunăstarea personală, de echilibrul mental, de fericire şi de integrarea în propria viaţă. O meditaţie obişnuită constă în focalizarea plenară a atenţiei asupra respiraţiei care intră şi iese din corp.

Această focalizare te ajută să îţi observi gândurile pe măsură ce acestea îţi apar în minte şi să te detaşezi încetul cu încetul de ele. În timp, ajungi să îţi dai seama că gândurile vin şi pleacă cu de la sine putere şi că tu nu eşti totuna cu ele, întrucât le poţi privi cum îţi apar în minte, aparent din neant, iar apoi cum dispar ca nişte bule de săpun care se sparg.

Începi să înţelegi astfel că gândurile şi sentimentele (inclusiv cele negative) sunt efemere. Ele vin şi pleacă, iar tu ai latitudinea de a le cultiva sau nu, după cum doreşti… citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.