EVITAŢI CRITICA – folosiţi doar cuvinte pozitive!

EVITAŢI CRITICA - folosiţi doar cuvinte pozitive!

EVITAŢI CRITICAfolosiţi doar cuvinte pozitive!

      Mulți n-au învățat încă să-și stăpânească gândurile și sentimentele; în timpul conversațiilor își dau frâu liber si povestesc te miri ce despre unii , despre altii. Ei bine, să știti că acesta este un lucru foarte grav, căci dacă ați calomniat pe cineva, dacă i-ați știrbit prestigiul sau onoarea, pot apărea evenimente supărătoare pentru el, pentru evoluția lui și Cerul vă va condamna. Bineînţeles, cineva ar putea spune: “Dar eu n-am crezut, cu adevărat, în cuvintele rele pe care le-am spus despre el”.

Da, este posibil, dar trebuie să știti că Spiritele răuvoitoare preiau aceste cuvinte negative pe care, mai devreme sau mai târziu, le aduc la îndeplinire. Cuvintele noastre sunt suporturi materiale pe care noi le furnizăm lor și de care ele se servesc pentru a-și aduce la îndeplinire scopurile negative. Nu avem ce să le reprosăm; noi suntem aceia care nu avem voie să le creem condiții pentru a putea face rău.

Deci, fiți vigilenți

– în clipa în care vă dați seama că ați mers prea departe cu critica sau cu acuzațiile aduse cuiva, căutați imediat alte cuvinte, alte gânduri, alte forțe care să repare stricăciunile. Doar cu această condiție Legea vă va găsi corect. În general, este mult mai bine să nu încheiați niciodată o conversație cu cuvinte negative. Chiar atunci când sunteți obligat să faceți o critică corectă cuiva, trebuie să vă străduiți să o încheiați cu aprecieri pozitive.

Există întotdeauna și ceva pozitiv în orice ființă, așa că găsiți-i măcar o singură calitate, mentionați-o și opriti-vă aici.Un criteriu foarte bun pentru a te cunoaște și pentru a ști unde te afli, este acela de a-ți analiza propiile cuvinte. Vorbiți fără rost? Faceți aprecieri ipocrite, lingușiți persoanele cu care vă întâlniți?Ceea ce povestiți este dezlânat, excesiv, interesant? Obișnuiți să-i bârfiți pe ceilalți?… După ce v-ați analizat, urmăriți-vă.

Înainte de a vorbi, întrebați-vă de ce vreți defapt să deschideți gura: pentru a face un bine, pentru a lumina pe cineva, a-l elibera, a-l vindeca, sau pentru a-l sărăci, a vă socoti cu el, a-l umili, pentru a vă satisface astfel tendințele naturii voastre inferioare? În acest caz este mai bine să tăceți. Și, în general, cu cât vorbiti mai puțin, cu atât este mai bine. Cuvintele sunt acelea care, de cele mai multe ori, mențin ființa în sferele inferioare ale evoluției.

Deci, în viitor fiți mai atenți. Indiferent pe cine întâlniți, încercați să vorbiți numai despre lucruri utile, constructive, astfel încât plecând acasă, fiecare să gândească despre celălalt: ”Ah! Fie binecuvântați acești oameni pentru toate vorbele lor pline de încurajare, care m-au făcut să văd mai clar lucrurile și să doresc să rămân întotdeauna pe drumul Luminii!”

Limba nu le-a fost dată oamenilor pentru a-i slăbi sau a-i anihila pe ceilalți. Rolul ei este de a-l ridica pe cel căzut, de a-l lumina pe cel aflat în întuneric. De a le arăta drumul celor rătăciți. Limba le-a fost dată oamenilor numai pentru a binecuvânta, a mulțumi, a se uni în înțelepciune, dreptate și iubire. Cei care neglijează valoarea acestei bogății pe care o au, o vor pierde într-o zi, în acestă viață,sau în alta.

OMRAAM AIVANHOV

SUFERINŢA ESTE UN AVERTISMENT

6 Comments

  1. Inainte, chestia asta o predica biserica, caci nu se putea explica oamenilor ceea ce astazi cunoastem prin fizica cuantica. Fizica noua ne spune ca tot ceea ce emitem prin gand, vorbe si fapte se intoarce mai devreme sau mai tarziu inapoi la noi. dar cu mai mare intensitate. Deci un gand rau catre cineva se va intoarce insutit, inmiit, ceea ce ar corespunde cu faptul ca un grup mare de oameni va gandi negativ despre noi, sau mai bine spus ne va trimite candva ganduri negative de aceeasi intensitate cu care l-am trimis pe al nostru inainte. Deci atentie ce gandim, spunem si facem. E foarte important, caci numai asa ne putem creea o lume mai buna in jurul nostru. Trimiteti mai bine iubire catre toti cei din jur si veti ramane uimiti de rezultat! Chiar si celor care ne urasc…mai cu seama lor! Multumesc pentru articol! Mereu am nevoie sa mi se aminteasca asta, caci traim intr-o lume pe cale sa innebuneasca.

    1. Ești tare!!! Exact ce am experimentat de prea multe ori pe pielea personala . înțeleg unele concepte despre fizica cuantica despre faptul ca spațiul dintre 2 oameni sau mai mulți nu e gol ci e plin cu informații și energiile noastre pozitive sau negative. Și când suntem pe aceiași frecventa devenim receptori pentru acele energii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.