Exercițiu pentru deschiderea celui de-al treilea ochi
Este un exercițiu simplu și usor, lipsit de pericole pentru toată lumea, începători sau avansați. Oricine îl poate practica, dar nu oricine va beneficia de dezvoltarea capacității de clarviziune. Exercițiul se desfășoară în întuneric absolut, greu de realizat într-o încăpere și, de aceea, eu vă recomand să găsiți o peșteră unde nu pătrunde lumina solară nici măcar indirect.
Chiar dacă lumina solară nu este prezentă, fiți conștient că energia universală este prezentă și acolo, ca oriunde în univers, iar dumneavoastră veți fi inundat de energie universală. Pentru a obține un maxim de eficiență, trebuie ca atunci când începeți acest exercițiu să fiți odihnit, liniștit și relaxat.
Alegeți un loc liniștit, ferit de zgomote sau de curenți de aer, care v-ar putea deranja. Stați în picioare sau așezat, într-o poziție comodă. Pentru a ajunge la locul ales, bineînțeles că veți folosi o sursă de lumină. In aceste condiții, priviți în jurul dumneavoastră, în toate părțile, încercând să observați cât mai multe detalii. Dacă remarcați o zonă pe un perete al peșterii unde detaliile sunt mai evidente, căutați să le rețineți. Totul se va face cu calm, în liniște, fără grabă. Respirația este normală. La un moment dat închideți sursa de lumină.
***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***
Indreptați-vă zona spre cel de-al treilea ochi, care se află aproximativ între sprâncene (cam 1cm deasupra liniei ce unește sprâncenele). Nu trebuie să simțiți nimic deosebit, doar să conștientizați că acest punct există și se va activa.
Indreptați-vă acum atenția înainte, încercând să readuceți din memorie imaginea peretelui din fața dumneavoastră. Îi vedeți toate detaliile? Dacă nu, nu veți aprinde lumina, ci vă veți îndrepta din nou atenția timp de câteva secunde sau zeci de secunde spre cel de-al treilea ochi. Si tot așa, atenția dumneavoastra se va îndrepta succesiv, când spre înainte, când spre cel de-al treilea ochi.
Nu trebuie să insistați prea mult. Dacă ați obosit, luați o pauză, plimbați-vă eventual prin peșteră, relaxați-vă, după care începeți iar acest exercițiu, urmând aceeași procedură. Nu trebuie să vă așteptați la rezultate miraculoase, deși acest exercițiu este foarte eficient. Nu veți obține nimic instantaneu, fără muncă și fără efort. Va trebui să repetați exercițiul de câteva ori pentru a progresa. La un moment dat imaginea pe care o veți aduce din memorie va fi foarte clară, cu multe detalii. Este momentul să vă schimbați poziția și să priviți (în întuneric absolut) în altă direcție. Ce percepeți acum? Nu forțați memoria, pentru că acesta nu este un exercițiu de memorie.
Dupa un timp de practică, veți putea percepe tot ce se află în jurul dumneavoastră și să vă deplasați prin peșteră fără lumină. Va fi o performanță deosebită. Sunt destule persoane care afirma că sunt clarvăzătoare deși, de fapt, au numai o imaginație foarte bogată. Nu știu câte dintre ele ar putea trece proba deplasării printr-o peșteră întunecoasă fără o sursă de lumină, singura dovada obiectivă a existenței clarviziunii. Nu este vorba de memorarea unor detalii și de învățarea unor trasee, ci de parcurgerea pentru prima dată a unui traseu în teren accidentat și în întuneric absolut.
Chiar dacă experimentăm exercițiul în întuneric, existența unor surse de lumină, care în caz de nevoie ar putea fi folosite, ne va da siguranța controlului complet al situației. In cazul în care, dupa o practică insistentă nu ați realizat progrese, aveți nevoie de o etapă pregătitoare acestui exercițiu. Va trebui să vă faceți o autoanaliză, pentru a vă clarifica cine sunteți de fapt. Veți vedea că eșecurile suferite nu au fost întâmplătoare, ele au apărut de multe ori din cauza unui prea mare orgoliu.
Trebuie să vă clarificați ideile, să conștientizați obiectivele pe care doriți să le realizați și să stabiliți cât de necesară este dezvoltarea clarviziunii. Va trebui să vă analizați obiectiv și să răspundeți, pentru dumneavoastră, la următoarele întrebări:
• sunteti bolnav?
• Sunteti deceptionat de cineva sau de ceva?
• Sunteti emotiv?
• Sunteti nemultumit de existenta dumneavoastra?
• Ve temeti de ceva sau de cineva?
• Invidiati pe cineva
• Urati pe cineva?
• Doriti ceva cu orice pret?
• Sunteti un om grabit?
• Sunteti prea ocupat?
• Sunteti stresat?
• Va enervati usor?
Dacă cel puțin la una dintre aceste întrebări ați răspuns afirmativ (sau relativ) înseamnă că mai trebuie să lucrați înainte de a practica exercițiul descris mai înainte. In primul rând, va fi necesar să vă evaluați corect nivelul la care vă aflați, iar apoi să alegeți exercițiile corespunzătoare. In caz contrar, nu vi se va întâmpla nimic rău, dar nici nu veți obține rezultatele așteptate.
***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***
Exercitiu pregatitor pentru incepatori, pentru deschiderea celui de-al treilea ochi
Se desfășoară într-o încăpere obișnuită, iluminată normal. Se stă într-o poziție comodă, de preferință așezat. Respirația este firească. Se conștientizează deplasarea umerilor spre spate la inspirație și spre față la expirație. Se conștientizează deplasarea toracelui spre exterior la inspirație și invers la expirație, de asemenea, deplasarea diafragmei în jos la inspirație și în sus la expirație. Ritmul respirației este menținut normal.
Inchideți ochii. Indreptați-vă atenția spre cel de-al treilea ochi, între sprâncene. Imaginați-vă ritmic, o dată cu respirația, al treilea ochi se deschide și prin el pătrunde energie din exterior. La expirație, imaginați-vă raze luminoase care ies din al treilea ochi spre exterior.
După ce imaginile mentale vor fi clare și stabile deschideți ochii. Nu trebuie să se modifice nimic în percepția dumneavoastră. Si acum imaginile mentale trebuie să fie tot precise și stabile, sincronizate cu respirația. Din când în când îndreptați-vă atenția spre plexul solar.
După un timp, veți simți căldură acolo, în zona diafragmei. Când intensitatea senzației a devenit destul de mare este timpul să oprii exercițiul și să luați o pauză. Recomandabil ar fi să nu vă grăbiți și să reluați exercițiul în altă zi.
Acesta este doar un exercițiu pregătitor. Nu trebuie să vă faceți iluzii în privința rezultatelor.
Exercițiu pentru dezvoltarea atenției
Este un exercițiu simplu și usor, accesibil începătorilor, dar util și pentru cei avansați, care vor progresa foarte repede utilizându-l. Este un exercițiu mental și de aceea poate fi executat în orice poziție comodă, dar numai seara, în zilele când nu sunteți prea obosit. Puteți să-l practicați cât de des doriți pentru că nu este deloc periculos. Rezultatele depind foarte mult de practică, astfel încât dacă nu exersați suficient nu trebuie să vă așteptați la un rezultat spectaculos.
In timpul exercițiului respirația va fi normală și nu vă veți îndrepta atenția asupra ei. Veți ține ochii închiși astfel încât nu are importanță dacă încâperea este iluminată sau nu. Este bine să fie liniște. Vă veți aminti cu lux de amănunte, retrospectiv, toată activitatea din ziua respectivă. Veți memora fiecare acțiune, începând de dimineața, cât mai detaliat, chiar și fiecare gest, dacă puteți.
Fără îndoială, la început va fi mai greu, nu vă veti putea aminti din prima zi de practică a acestui exercițiu toate amănuntele. De fiecare dată veți rememora ziua curentă. Cu toate acestea, curând veti sesiza că vă puteți aminti din ce în ce mai multe amănunte, iar durata exercițiului se va mări treptat. Este bine să nu forțati, lăsând lucrurile să se desfășoare natural. O durată a exercițiului de o oră va fi considerată satisfăcătoare. Exercițiul vă va dezvolta atenția, memoria și felxibilitatea gândirii.
Pingback:Ce este frica şi de unde provine - frici puternice
Pingback:ORGANIZAŢIILE SECRETE ŞI PUTEREA LOR ÎN SECOLUL XX