Exteriorul reflexie a interiorului – oglinda care reflecta mereu

Exteriorul reflexie a interiorului - oglinda care reflecta mereu                   

Exteriorul reflexie a interiorului – oglinda care reflecta mereu

       Lumea în care trăim este un fel de oglindă gigantica, oglinda care reflecta mereu aspecte sau părti din noi înşine. Toţi oamenii pe care îi atragem în vieţile noastre sau de care suntem atraşi oglindesc aspecte necunoscute, negate sau neasumate de noi înşine. Nimic nu este întâmplător. Accidentele, coincidenţele, evenimentele neaşteptate apar astfel numai datorită ignoranţei noastre. Lumea pare a fi dominată de hazard când, în realitate, este expresia unei armonii incredibile, o potrivire la microsecundă a tot ceea ce se mişcă, fie acestea particule sau unde de energie.

Universul ne dirijează întotdeauna spre acele medii şi persoane sau crează exact acele circumstanţe în care putem experimenta ceea ce nu acceptăm în noi înşine, dar a sosit timpul să o facem. Este ca şi cum inteligenţa cosmică ar fi tot timpul cu ochii pe noi, punându-ne constant trepte spre realizarea propriului nostru Sine. Daca eşti un tip care încearca tot timpul să fie calm, refuzându-ţi astfel furia, vei atrage oamenii furioşi în viaţa ta. Aceşti oameni vor oglindi ceea ce tu conti în inconştient, dar te căzneşti să reprimi. Ei sunt exact ca nişte oglinzi dar nu ale Eului tău conştient, ci ale psihicului tău inconştient.

Dacă eşti cineva care nu acceptă eroarea sau imperfecţiunea, vei atrage spre tine persoane sau întâmplări care te vor scoate din minţi deoarece numitorul lui comun este greşeala. Este felul în care Universul te obligă să trăieşti experienţa acestui aspect neasumat din tine însuţi, anume posibilitatea că şi tu poţi greşi. Tendinţa pe care o blochezi inconştient se activează puternic în afara ta, făcându-te conştient de ea, prin manifestarea la cei din jurul tău. Dacă nu eşti conştient de propria tendinţă de a-i judeca pe alţii, vei constata stupefiat că asta pare a fi singura ocupaţie a celor din jurul tău. Din clipa în care îţi asumi aspectele neconştientizate, se întâmplă ceva miraculos:

“Universul nu mai trimite acel aspect către tine.”

Deoarece ceea ce accepţi înăuntrul tău nu mai e nevoie să fie creat în afara ta.
Transformările din interiorul tău sunt reflectate după un timp de schimbările din afara ta. Din clipa în care o anumită trăsătură este acceptată şi intră într-un proces de integrare, persoanele care reflectau această caracteristică fie dispar pe neaşteptate din viaţa noastră, fie nu o mai manifestă în relaţie cu noi. Orice schimbare pe care o faci înăuntrul tău schimbă ceva în afara ta, creând astfel condiţi pentru a debloca sau îmbogaţi o relaţie.

Este imposibil ca tu să te transformi, iar relaţia cu celălat să rămână identică. Dacă el sau ea nu sunt capabili să perceapă această schimbare, viaţa îi va îndepărta pur şi simplu din mediile tale de contact. Sau, invers, tu vei ieşi gradat din viaţa lor fără nici un fel de culpabilităţi sau resentimente. Aspectul pe care l-ai integrat nu mai are nevoie de o oglindă. Persoana care-ţi servea ca oglindă va pleca din viaţa ta sau va înceta să se comporte în acel mod cu tine. Anumite genuri de persoane sau situaţii apar periodic în viaţa noastră deoarece sunt chemate de noi, mai exact de acele aspecte din noi care sunt permanent respinse.

Poţi fi atras de o persoană foarte creativă deoarece ea dinamizează în tine propria ta creativitate, dar la fel de bine poţi fi atras inconştient de o persoană ce-ţi manifestă tendinţele depresive. Inconstientul tău, în colaborare cu inconştientul celeilalte persoane, ”aranjează” această întâlnire.

Intr-un cuplu cei doi se apropie foarte mult … tot ce a fost cu grijă ascuns sau reprimat iese la suprafaţă. Este logic să se întâmple aşa. Orice relaţie adevărată şi intensă declanşează conflicte şi fricţiuni, are momente foarte dificile, uneori de coşmar. Aceste situaţii sunt asemenea unei răscruci. Ele deschid calea spre derivă, izolare sau divorţ sau, dimpotrivă îi împing pe cei doi parteneri spre restructurări profunde ale personalităţii.

Cei care au suficientă maturitate lăuntrică pentru a face faţă furtunilor şi uraganelor din viaţa de cuplu se descoperă ulterior ceva mai aproape de completitudinea lor, mai apţi să se accepte şi mai pregătiţi să se iubească fără condiţii. Ceea ce faci in exterior este precedat de ceea ce faci in interior. Este exclus să fii blând în exterior, daca eşti crud în interior. Blândeţea ta va fi doar o mască. Nu îi poţi respecta pe cei din jur dacă pe tine te dispreţuieşti.
Respectul tău va fi o simulare. Nu vei iubi pe nimeni dacă nu ştii să te iubeşti pe tine însuţi. Un om care-şi iubeste Sinele este imposibil să nu iubească şi Sinele semenilor săi.(sursa)

Să vă fie de folos oameni frumoşi!
Psiholog Psihoterapeut Recatej Luminiţa Luana

LEGI ale UNIVERSULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.