LANTUL PLANETAR AL PĂMÂNTULUI – Întelepciunea Străveche

LANTUL PLANETAR AL PĂMÂNTULUI - Întelepciunea Străveche

LANTUL PLANETAR AL PĂMÂNTULUI – Întelepciunea Străveche

   Există sapte rase rădăcină într-o perioadă, sapte perioade într-o rondă si sapte ronde într-o perioadă de lant din lantul planetar al Pământului. Pot fi considerate sapte, zece sau doisprezece planuri cosmice, depinzând de lărgimea perspectivei. Pentru usurintă vom discuta perspectiva de sapte planuri. Pe aceste planuri cosmice apar lanturile sistemelor solare. Fiecare dintre aceste sapte planuri cosmice are sapte sub-planuri, care au toate calitătile si atributele găsite în planul părinte.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Lantul planetar de globuri al Pământului apare în sub-planuri.

Pe fiecare dintre aceste sapte subplanuri, Pământul are o încorporare, începând cu cel mai înalt sub-plan si cu fiecare încorporare progresând spre următorul, sub-planul de mai jos. Atunci când fiecare glob si-a parcurs cele sapte rase rădăcină, îsi proiectează surplusul de energie pe sub-planul unde va apărea următorul glob.

Atunci când se completează toate cele sapte ronde, unde ultimul val de viată si-a completat cele sapte rase rădăcină în cea de-a saptea rondă a globului, atunci lantul moare, iar acel glob devine luna globului copil. Ronda unu este oglinda „Principiului” nelimitat în universul din care s-a născut propria esentă. Această rondă este ronda schită, trăgând liniile în functie de karma trecută pentru toate rondele viitoare.

Toate cele doisprezece regnuri se combină pentru a reclădi globurile lantului din încorporările lor trecute. Primele entităti care apar sunt entitătile cele mai înalte din încarnarea anterioară a lantului, care lucrează cu elementalii. Întotdeauna cei mai evoluati sunt cei care fixează pasul si concep planul pe care cei mai putin evoluati să-l urmeze. După fiecare rondă, entitătile înalte coboară un rang, iar elementalii urcă unul, astfel fiind la acelasi nivel în ce-a de-a patra rondă.

Pe la sfârsitul celor sapte ronde, entitătile spirituale care au început de la bază, vor fi evoluat până la Zei – oameni, sau echivalentul fiintelor din alte regnuri. Ronda doi este echivalentă cu Akasa, care este spirit sau spatiu în univers. Dacă prima rondă este considerată etapa embrionară în nasterea oamenilor din pântecul naturii, atunci a doua rondă începe cu nasterea copilului. Fiecare regn îsi urmează propriul destin special, asa cum este indicat de către clasele superioare, planul Zeilor pentru oameni si pentru toate clasele de sub ei.

Fiecare regn urmează pasii regnului de deasupra sa. Ronda a doua reface evenimentele primei ronde, dar într-o manieră îmbunătătită. Această reluare, într-o formă progresiv avansată, este repetată în fiecare rondă ulterioară.

Ronda trei este echivalentă cu Mintea Cosmică în univers.

Ronda patru este o oglindă a Karmei Cosmice în univers. La mijlocul ei, cu aproximativ patru milioane si jumătate de ani în urmă, arcul spiritului care coboară în materie, si-a atins punctul cel mai de jos, ajungând în materie si revenind spre spirit. În acest punct median a fost un echilibru între materie si spirit.

Ronda cinci este precum Vitalitatea Cosmică în univers.

Ronda sase egalează Lumina Astrală, aspectul cel mai de jos al Akasa, în univers.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Ronda sapte este precum universul fizic.
În fiecare rondă este subliniat aspectul umanitătii care se dezvoltă, cu perfectionarea tuturor componentelor până la finalul celor sapte ronde. De exemplu, până la a saptea rasă rădăcină a acestei ronde, carnea umană va fi mult mai rafinată, aproape translucidă. Până când oamenii vor atinge ultimul glob, corpurile lor vor lumina singure, vor fi corpuri de lumină.

Oamenii vor părăsi acest lant planetar ca Zei; dar ce se întâmplă cu animalele? Oamenii vor deveni Zeii cei mai de jos. Acest rol este necesar, deoarece spiritul pur nu poate lucra în materie deloc, deoarece spiritul este pe o pozitie atât de înaltă fată de fiinta fizică. Între spirit si materie sunt diversele clase de Zei care oferă legătura si transmit energia spirituală în lumea inferioară. Asa actionează spiritul asupra materiei; indirect. Zeii inferiori lucrează în tărâmurile materiei, iar una dintre fortele pe care le folosesc este focul astral creativ.

Entitătile care nu au atins nivelurile înalte în lantul precedent, lantul lunar, care nu erau complet evoluate în aspectele lor spiritual/intelectuale, au furnizat corpurile initiale pentru omenire. Un nivel superior de fiinte, care folosesc focurile tărâmurilor spiritual-intelectuale, au furnizat aspectele spirituale si intelectuale ale oamenilor.

Oamenii vor încheia cele sapte ronde precum al doilea tip mentionat, iar animalele ca primul. Asadar, animalele actuale vor furniza corpurile pentru umanitate în următorul lant. Atunci când privesti în fereastra cosmosului, privelistea este de oglinzi în oglinzi în etern.

Având o capacitate limitată de întelegere si de absorbtie, reactia initială este deseori de confuzie si frustrare, ceea ce este un răspuns natural si rezonabil. Avantajul special pe care îl posedă oamenii este că ei contin în interiorul lor toate secretele complexe si subtile ale universului si ale vietii, fiind o versiune functională, chiar dacă relativ mică, a tot ceea ce a fost, este si va fi.

Ultimele cuvinte pământesti ale Maestrului Gautama Buda au fost: „Fratii mei, toate lucrurile care există sunt compozite, compuse, construite de elemente. Găsiti-vă calea spre Adevăr.”

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

SISTEMUL DE EVOLUTIE

Termenul de viată al unei rase rădăcină este de opt până la nouă milioane de ani. Rasele rădăcină se suprapun, noua rasă rădăcină stabilindu-se cam pe la mijlocul celei precedente. Omenirea este în prezent cam pe la jumătatea celei de-a cincea rase rădăcină. Mijlocul celei de-a cincea rase rădăcină este cu aproximativ 16.000 de ani de aici si va fi marcat de o catastrofă geologică rasială, asa cum sunt marcate toate punctele de mijloc ale raselor rădăcină. Există sapte rase rădăcină într-o perioadă. Sistemul evolutiei noastre în sistemul solar este:

 • 7 rase de ramură creează ………. o sub-rasă
  7 sub-rase creează ………. o rasă rădăcină
  7 rase rădăcină creează ………. o perioadă
  7 perioade creează ………. o rondă
  7 ronde creează ………. o perioadă de lant
  7 perioade de lant creează ………. o schemă planetară si
  10 scheme planetare creează ………. sistemul nostru solar

Oamenii tocmai au trecut de punctul de mijloc al lantului lumilor. Conform Întelepciunii Străvechi, trebuie să fie sapte călătorii în jurul celor sapte globuri. Trei dintre aceste călătorii au fost încheiate, iar unda vietii umane este acum pe cel de-al patrulea glob al celei de-a patra ronde. Punctul de mijloc al acestei perioade globale a fost din timpul celei de-a patra rase rădăcină, atlantii.

Punctul median al evolutiei nu corespunde totusi cu punctul median în timp. Schimbările radicale timpurii din constitutia oamenilor s-au extins pe o perioadă de milioane de ani, însă schimbări târzii legate de dezvoltarea civilizatiilor au trecut mult mai rapid, durând numai mii de ani. Deoarece Pământul este al patrulea în această succesiune, trei dintre sapte globuri ale sale s-au manifestat fizic până în prezent. Globul populat de omenire care a precedat Pământul era Marte, iar următorul glob pentru ocuparea omenirii este Mercur.

Bineînteles, omenirea va fi în viitor din ce în ce mai eterică. Acest univers este numai unul dintre infinitele universuri existente. Ele sunt numite în Întelepciunea Străveche, „fiii necesitătii”, datorită legăturilor din marele lant cosmic de universuri, fiecare fiind un efect în legătură cu predecesorul său si o cauză în legătură cu succesorul său. Aparenta si dezaparenta universului sunt descrise ca o expiratie si inspiratie ale „marii respiratii”, care este eternă, si care, fiind miscare, este unul dintre cele trei aspecte ale Absolutului, celelalte două aspecte fiind spatiu si durată abstracte.

Informatia de mai sus este oferită ca un model al realitătii care ar putea explica unele dintre multele întrebări pe care le au oamenii. Sursele informatiei de mai sus sunt de la Societatea Teozofică, Străvechile Scoli de Misterii, Rosicrucieni si dintr-o mare varietate de învătături ale Întelepciunii Străvechi, inclusiv Vedele.

De retinut:
Cel mai bun învătător pe care poti să-l ai se află în interiorul tău – noi îl numim DOW-ul nostru – Divinul lăuntric (si exterior). Este acea Sursă a Iubirii Divine si a Întelepciunii Divine, atotcunoscătoare, atotiubitoare si atotputernică, care ne respiră. Dacă este invitată, ne va călăuzi, ne va iubi, vindeca si hrăni.

Jasmuheen

Instinct, Intuitie, Intelect si Inteligenta

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.