Magul alb planetar – Sinele tău conștient

Magul alb este magicianul, ale cărui puteri sunt activate de înțelepciunea provenită din inimă. O astfel de înțelepciune nu este înțelegerea intelectuală, cunoscută în cultura occidentală; este înțelepciunea ce provine din alinierea minții cu inima. O inimă deschisă, încrezătoare, este un instrument de percepție rafinat. Faptul de a-ți da voie să ‘nu știi’ deschide ușa inimii spre o înțelegere mai profundă a universului. Magul alb te roagă să folosești din plin această minte aliniată, pentru a lua parte la magie.

Magul alb te invită să treci la împuternicirea de Sine. Împuternicirea rezultă din acceptarea de Sine, din integritatea și angajamentul față de evoluția ta. Împuternicirea de Sine nu trebuie găsită în afara ta. Orice lucru din exterior, care îți mărește puterea interioară, are o fundație divină și în interiorul tău. Dacă simți nevoia de a avea aprobarea altora, gândește-te la împuternicirea de Sine. Atunci când te simți implicat în mod eficient, făcând ceea ce-ți aduce bucurie, energia ți se extinde în mod natural, pentru a cuprinde mai mult din cine ești, iar magia curge în viața ta în mod sincronic. Revendică-ți alinierea cu înțelepciunea cea mai înaltă. Invită acțiunea divină în tot ce faci!Aliniază-ți voința cu voința divină și cu Sinele esenței. Fii transparent, lăsând magia să vină mai degrabă prin tine, în mod inocent, în loc să trebuiască să o creezi. Fii receptiv la cunoașterea inimii și la posibilitățile nelimitate.
Magul alb este un instrument al Luminii, un canal pentru lucrarea Spiritului. Un magician înțelept e spontan și transparent, care lasă magia să vină, în loc să încerce să o controleze sau să o facă să se întâmple. Un magician dansează dansul iubirii, prin oferirea de daruri de libertate celorlalți. Aceasta e magia adevărată. Eliberat de nevoia de a folosi puterea ca să manipuleze sau să controleze, magicianul folosește înțelepciunea, pentru a manifesta eliberarea și iubirea.

Înțelepciunea armonioasă a magului alb este o melodie, succesiunea de note singulare dintr-o compoziție. Magul alb simbolizează călătoria sacră a vieții tale individuale. Ca magician armonios, ești un receptacul nou, dar universal, pentru exprimare Divinității. În timp ce interpretezi melodia cântecului călătoriei spiritului tău, Creatorul furnizează armonia.

Pentru muzică, melodia este ceea ce pentru poveste este intriga. Folosește elementele pe care le-ai ales pentru explorare în viața ta – darurile, talentele, aptitudinele, motivațiile, circumstanțele tale și celelalte persoane din piesa ta. Din această combinație de posibilități, orchestrează intriga cea mai interesantă și aducătoare de evoluție. Înțelege că, în melodia din viața ta, ești interpretul și piesa cântată.”

Vântul alb e Sinele superior și ghidul tău.

Vântul alb este vântul galactic, curentul catalizator, Spiritul ce se mișcă prin toate lucrurile. Este respirația divină ce dă naștere întregii creații, esența nevăzută a energiei solare. Vântul alb este respirația inspirației, forța fertilizatoare a vântului. Esența lui e mișcarea Spiritului, în timp ce pătrunde în formă pentru a însufleți, purifica și inspira.

Primește darul Vântului alb, făcând o respirație conștientă. În mijlocul aparentei complexități, respiră conștient. Dă-i voie vieții tale să fie mai mult asemenea vântului, curgând liberă și fiind deschisă în fața Spiritului.

Vântul alb reprezintă spontaneitate și simplitate. Când trăiești adevărul momentului prezent, Vântul alb te lasă liber, ca să treci la momentul următor, fără să cari bagajul dorinței, regretului sau așteptării. Vântul alb este cunoașterea simplă, pe care forțele nevăzute o pun mereu în mișcare în viața ta, ca să îndrume și să inspire.

Vântul alb întruchipează de asemenea conceptul de prezență. Prezența este o expresie a ființării, o creatoare de intimitate. Ea are de-a face cu faptul de a fi înțelept, în simplitatea ta. Adevărata ta identitate apare din ființarea simplă. Prezența înseamnă a fi deschis, conștient și în prezent. Prezența înseamnă ‘să fii acolo’, pentru indiferent ce este.

Gândește-te la un moment în care cineva te-a privit adânc în ochi, recunocându-ți ființarea, prin prezența sa deplină. Amintește-ți cât de minunat și intim ai simțit asta. Când vrei să fii intim cu cineva, fii deschis, conștient și prezent. Atunci când îți aduci conștiența în momentul prezent, orice altceva dispare. Când ești total prezent, în timp ce asculți și simți, mintea nu pregătește răspunsuri la ceea ce aude. Renunță la firea ta reactivă și evaluatoare. Ai încredere că inima va avea ocazia potrivită, atunci când vine timpul. Dă-i voie minții să fie receptivă în liniște, asemenea unui iaz, naturală în acceptarea necondiționată a momentului.

Prezența este simplă. E ca și cum ai fi captivat pe moment de frumusețea naturii. Prezența e starea ta naturală de a fi. Când ești prezent, inima se simte deschisă, încărcată, plină. Când ești prezent, singur sau cu altcineva, ești detașat și relaxat. E posibil ca timpul să pară că încetinește. Îți poți extinde conștiența cu ușurință, dându-ți voie să vezi cu adevărat și să fii văzut. Îți lași sentimentele să vorbească prin ochii tăi și „canalul de simțire” din respirația ta liber, fără așteptări sau judecată.

Mâna albastră e Sinele tău subconștient și asistentul nevăzut

Mâna albastră este un portal, o deschidere de la o înțelegere la alta. Un indiciu despre înțelesul mâinii albastre se află în meditația, „Eu sunt, prin intenție fin voalată, pragul spre alte dimensiuni. În încheierea mea se află începutul meu. Portalul de inițiere așteaptă.” Mâna albastră este al șaptelea sau ultimul arhetip din ciclul de dezvoltare al ființei primare. Ea reprezintă puterea găsită în încheiere. Mâna albastră e văzută ca o finalizare, ceea ce, în realitate, înseamnă o deschidere spre alt nivel de ființare.

La fel ca fluiditatea apei curgătoare, mâna albastră e asociată cu procesul din dans, mudră și frumusețe. Această mișcare este o metaforă pentru urcușurile și coborâșurile din viață. În meditația cu Manik (Cerb/Mâna cavindecătoare. N.tr.), simte calitatea curgătoare care este frumusețea dansului cosmic. În momentele în care viața ta pare foarte inflexibilă sau lipsită de frumusețe, amintește-ți de această esență și de fluiditatea ei.Mâna albastră reprezintă ‘calea frumuseții’, aptitudinea de a vedea frumusețea intrinsecă în tine și în toate lucrurile. Ca să trăiești calea frumuseții, e necesar să te afli în frumusețea și puterea ta deplină. Din acest loc, autoritatea de Sine curge natural. Aceasta e poziția în care egoul îți este aliniat cu voința divină. Atunci când stai în frumusețea și puterea ta deplină, prezența ta îi invită pe ceilalți să fie tot ceea ce sunt. Pentru mayași, Mâna albastră reprezintă cerbul, ghidul blând, conștient în mod liniștit, care pășește în frumusețe și grație fluidă, deschizând și revelând.

energia Mâinii albastre te va ajuta de asemenea să manifești aptitudini spirituale – mai ales acele daruri intuitive precum divinația profetică. În fiecare încarnare aduci anumite daruri. Fiecare cale – de la cea de preot și preoteasă, la cea de șaman, dansator, artist și grădinar – a avut instrumente și aptitudini variate. Ai ales anumite daruri și instrumente care îți oferă un mijloc de a interacționa cu alții și cu procesul vieții tale. Ar putea fi ceva simplu, precum faptul de a apela la înțelepciunea și înțelegerea ta lăuntrică, pentru a vedea cu claritate darurile și instrumentele pe care le posezi.

Sămânța galbenă reprezintă provocarea și darul tău. Cu maturitate și conștiență, această provocare se va transforma într-o prioritate. Asta e ceea ce dorești să înveți în viața actuală

Una din umbrele Seminței galbene este să se poarte ca o sămânță netrezită – somnoroasa care vrea să rămână protejată și invulnerabilă. În această umbră, e posibil să consideri că prin această iluzie de siguranță și securitate îți ești de folos. Dar dacă rămâi la distanță de lumea posibilităților din afara cochiliei, orizonturile tale noi rămân și ele la distanță. Riscă și scoate la iveală tot ceea ce ești! Dincolo de granițele definițiilor și conceptelor de Sine și de siguranța tiparelor zilnice, entuziasmul posibilităților necunoscute cheamă printr-un gest.

Analizează cum îți afectează evoluția naturală, limitările protectoare. Astfel de situații sunt reflectate de expresii precum: „Lumea mea funcționează exact așa cum este”; „Nu pot să fac asta”; „Sunt bine așa cum sunt”; sau „Mă simt prea nepotrivit.” Zidul artificial, menit să aducă siguranță, produce de asemenea o barieră ce îngrădește Spiritul să creeze posibilități noi în viața ta.
O cale de avea acces la transformarea oferită de UMBRA Seminței galbene este aceea de a înțelege că semințele – visele, dorințele și destinul tău – zac în tine, așteptând să fie trezite. Prin acceptarea faptului că ești un Pământ fertil, simți în ființa ta siguranța autentică, iar lumea exterioară devine plină de noi posibilități.

Șarpele roșu este complementul tău – ceva care îți vine în mod natural

„Sunt cremenea și iasca focului sacru”, se spune în meditația pentru Șarpele roșu. În marile mistere, cremenea și iasca reprezintă combustia instinctivă ce inițiază mișcarea în corpul fizic, în direcția unirii cu Spiritul. Atunci când cremenea și iasca sunt aduse laolaltă, scânteia divinității se trezește și îți stimulează focul esenței. Șarpele roșu invită scânteia purificatoare a focului sacru, energia kundalini, să se alinieze și să-ți integreze corpul, mintea și Spiritul. Șarpele roșu te poate ajuta să descoperi blocajele evidente din anumite chakre, în scopul de a le curăța și alinia. Dacă lucrezi la un proces de purificare, invită Șarpele roșu să te ajute.
Simbolul Șarpelui roșu este șarpele, reprezentând vindecarea și întregirea. Acest remediu mayaș poate să elimine toxine, să reîntinerească și să transforme boala. Șarpele roșu mai este cunoscut de mayași drept kultanlilni sau kundalini – energia care urcă de la baza spinării și iese prin chakra coroanei. Această forță are două aspecte, ida și pingala, ce reprezintă polaritatea ei masculină și feminină. Unul din secretele străvechi ale Șarpelui roșu este activarea stărilor superioare de conștiință, prin echilibrarea celor două polarități, astfel ca ele să danseze în interior ca una. O altă metaforă pentru această energie a șarpelui provine din cuvintele mayașe luk umen tun ben can sau „cei absorbiți de șarpele cunoașterii sacre.” Atunci când cele șapte chakre sunt activate în totalitate, persoana cunoaște o stare de iluminare.

Șarpele roșu reprezintă sistemul structural de bază al motivațiilor, instinctelor, dorințelor și mișcării tale înnăscute către plenitudine. Șarpele roșu îți cere să-ți lepezi pielea trecutului și să pășești în flăcările transmutării alchimice. În ele, este revelată renașterea. Dorința este un răspuns înnăscut, codificat în adâncurile ființei tale.

Cu ajutorul energiei Șarpelui roșu, înveți să folosești inteligența înnăscută a corpului. În această cultură, e posibil să te fi separat de această înțelepciune. Lucrurile se întâmplă astfel: atunci când îți ignori sau reprimi problemele, corpul primește și reține metaforele inconștiente a ceea ce este ignorat. Acest lucru se poate manifesta prin simptome fizice care îți aduc problemele neconștientizate în conștiența conștientă. Atunci când se întâmplă asta, lucrează în direcția unei relații mai conștiente cu corpul tău – și lucrează cu metaforele fizice, ca să te vindeci la toate nivelurile.

corpul are un anumit tip de conștiință, prin care mesajele sunt transmise cu claritate. De fapt, corpul în Sine este o metaforă vie, care îți oglindește mintea, emoțiile și Spiritul. Totuși, corpul reține totodată tot ceea ce a trăit și, prin urmare, păstrează în el Conștiința trecutului, inclusiv rănile și traumele din trecut. Când vindeci aceste lucruri, amintește-ți de inocența corpului tău. Tratează-l cu iubire și respect. Deschide-te, ca să fii conștient de mesajele și metaforele lui, în loc să le stochezi. Fii dispus să cercetezi intenția pozitivă din spatele oricăror simptome sau oricărui proces fizic, pe care corpul le folosește ca să comunice. Explorează orice ți-ar putea cere el să vezi.

În acest proces de aliniere, poți folosi imagini sau energii care îți vin în meditație sau vise. Călătorește prin corpul tău, pentru a cataliza și explora orice senzații, culori, forme sau imagini. În aceste vremuri, avem o ocazie extraordinară de a ne transcende deopotrivă genetica fizică și spirituală. Integrarea corpului furnizează o ocazie unică de evoluție personală. Învață să-ți extinzi și să-ți folosești simțurile, ca să-ți accesezi înțelepciunea și vitalitatea corpului. Nu ‘te gândi’ la ea; dă-i voie corpului să simtă intuitiv soluțiile necesare pentru schimbare și evoluție.

Șarpele roșu mai reprezintă legătura dintre experiențele fizice/extatice puternice și lumina Conștiinței superioare. Aceasta este mai degrabă o inițiere de trezire prin intermediul corpului și simțurilor, decât prin negarea lor. După cum spune Jose Arguelles în cartea The Mayan Factor/Factorul mayaș: „Asemenea mayașilor, va trebui să înțelegem că drumul spre stele trece prin simțuri.” În corp sunt păstrate cheile trezirii totale a Conștiinței noastre. Această înțelegere mai profundă este exprimată în practicile tantrice, în care spiritualitatea și sexualitatea sunt integrate și onorate, ca mijloc de iluminare. Șarpele roșu reprezintă integrarea minții, corpului și spiritului.

Șarpele roșu e asociat cu instrumentele sacre, toba și zornăitoarea. Tobele și zornăitorile pot să distrugă tiparele vechi sau să alinieze energia.

Tonul tău este tonul 10 – planetar

Intenția, identitatea reală, fundația Sinelui esenței, materializarea aliniată.

Zece este raza materializării, fundația Sinelui individual care își manifestă identitatea reală, fundația Sinelui esenței. Te așteaptă o materializare puternică. Se unesc două lumi. În toate domeniile, cheia materializării este intenția clară și întruparea esenței divine. Ce-și dorește inima ta să materializeze? Începe prin a te alinia cu esența ta. Esența aliniată cu intenția creează o formă-gând eterică, o „imagine a matricei energetice”. Atâta timp cât ea nu e restricționată de convingeri limitative, tiparul energetic iese la lumină și evoluează. Pe măsură ce evoluează, se aliniază cu tiparul mai vast, până când, în final, este materializat.

Tonul planetar zece îți cere să-ți cercetezi cu atenție fundațiile personale. Care sunt structurile și sistemele de credințe pe care e construită realitatea ta? Ce fundații îți motivează alegerile? În prezent creezi o fundație nouă, întâlnindu-te cu tot ceea ce ești – Sinele esenței tale. Pe măsură ce iese la iveală fundația Sinelui esenței tale, ceilalți îți vor recunoaște identitatea reală. Atunci când ești în rezonanță cu Universul, materializarea este un efect secundar natural.


Fragmente extrase din cartea „The Mayan Oracle – Return Path to the Stars/Oracolul mayaș – drumul de întoarcere la stele”, Ariel Spilsbury&Michael Bryner

articol tradus de Ana Nicolai

Un comentariu

  1. Pingback:Fa curatenie inlauntrul tau – Cauta in tine raspunsurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.