Meditația de dimineață – conștient de respirația ta

Meditația de dimineață - conștient de respirația ta

Meditația de dimineață – conștient de respirația ta

     Stai comfortabil pe scaun, simți podeaua sub tălpi, respiri de câteva ori adânc și te relaxezi. Devii conștient de respirația ta. Respiră de câteva ori adânc și devino conștient că această respirație te menține în viață din momentul nașterii până la moarte (până când vei face tranziția). Fiecare minut al fiecărei ore, al fiecărei zile, această respirație nu te părăsește. Relaxează-te și fii conștient că ești în siguranță, într-un loc comfortabil, înconjurat de lumina albă. Focalizează-ți atenția pe transformarea ta în maestru Reiki și tot ce înseamnă asta pentru tine.

De ce ai decis să faci acest pas în viața ta în acest timp. Cuvântul maestru spune altora că tu controlezi orice situație tot timpul, tu ai atins acest nivel la care alții vin spre tine și așteaptă ajutor, cunoscând că tu ești maestru și că le poți oferi asistența. Comportamentul tău va fi acum supravegheat, speranțe reale vin cu titlul de maestru și tu vei fi acum conștient de acestea mai mult decât înainte. Titlul de maestru, ca și respirația ta, vor rămâne cu tine pentru tot restul vieții. Ele vor lucra mână în mână și tu vei fi permanent conștient că mergi pe drumul maeștrilor și faci treaba lor.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Meditația maeștrilor

Stai confortabil. Fixează-ți privirea înainte cu ochii deschiși. Închide ochii și respiră adânc. Reține aerul. Expiră încet și complet. Acum concentrează-ți atenția pe mușchii oculari. Relaxează-ți toți mușchii ochilor tăi; relaxează-i complet. Relaxează-i atât de mult încat la un moment dat nu vor mai dori să lucreze dacă cineva îți cere. Relaxează-i.

Acum, când tu ești sigur că sunt relaxați, inspiră adânc, reține aerul, expiră ușor și lent și lasă acest minunat sentiment de relaxare a mușchilor oculari să coboare încet și să ajungă la degetele picioarelor. Relaxează-te complet. Din acest moment orice zgomot exterior te va ajuta să te concentrezi, nu te va deranja. Relaxează-ți acum fiecare porțiune a corpului, degetele picioarelor, mușchii tălpilor, ai picioarelor; îi simți cum se relaxează de joc în sus. Picioarele sunt relaxate; relaxează-ți mușchii abdominali, mușchii stomacului, ai toracelui, mușchii spatelui.

Relaxează-te dar nu adormi. Te-ai detașat de tot dar auzi foarte clar. Relaxează-ți mușchii gâtului și ai umerilor, ai brațelor, ale degetelor. Relaxează-ți toți muchii feței. Acum ești foarte relaxat, foarte adânc relaxat, relaxat fizic. Vom face în continuare și relaxarea mentală. Pentru relaxarea mentala vom număra încet, descrescător, de la 100 la 95. cu fiecare număr vei simți mintea ta relaxându-se tot mai mult. Este așa plăcut și liniștitor să fii profund relaxat fără să pierzi contactul cu realitatea, permițând zgomotului să-ți crească atenția și relaxarea, în armonie cu restul Universului.

Repetă mental următoarea afirmație: PUTEREA MINTII UMANE ESTE NELIMITATA (se repeta de 7 ori).
Este timpul acum să creștem nivelul nostru vibrațional, cu sentimentul iubirii și al gândurilor bune, și poți realiza asta înconjurându-te cu o minunată lumină albă protectoare. Aceasta lumina albă reprezintă adevărul, indulgența, conceptul ideii de Dumnezeu și tot ceea ce este bun. Imaginează-ți acum aceasta lumină albă curgând spre inima ta, permite-i să pătrundă în inima ta, las-o să crească în intensitate.

Permite-i să se extindă și să te înconjoare complet, creând în jurul tău un spațiu de lumină albă, pură, vibrantă. Aceasta lumină albă reprezintă forța supremă, Dumnezeu. Tu poți să o vezi sau să o simți și tot ceea ce trebuie să faci este să-ți imaginezi ca este aici și va fi întotdeauna cu tine. Tu ești acum înconjurat cu o lumină albă protectoare așa încât subconștientul tău trebuie numai să se deschidă sugestiilor că este plin de fericire și îți este binefăcător.

Scufundă-te în lumina albă și ia aminte că tu ești lumina. Tu nu ești corpul tău, tu aparții luminii, tu ești un spirit pur, un copil iubit al lui Dumnezeu, în afara timpului, în afara spațiului. Simți lumina extinzându-se în toate direcțiile. Extinde-ți lumina la infinit. Tu ești lumină pură, iubire pură, compasiune pură, indulgență pură. Tu ești în afara realității imaginabile, înotând în minunatul spațiu infinit, lumina pură; tu ești una cu Universul… una cu Universul.

Dacă cineva se va simți deranjat de afirmațiile cuprinse în această meditație, trebuie să se oprească aici, nivelul sau spiritual nepermițându-i să meargă mai departe. După un timp, când se va simți pregătit, va putea continua pe această cale. Nu trebuie să ne așteptăm ca drumul maeștrilor să fie ușor pentru toți.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Meditația în mișcare

Acesta este un exercițiu care poate fi repetat ori de câte ori doriți. El este energizant și stabilește legătura cu Pământul. Se recomandă practicarea lui dimineața, dar fiecare va simți când are nevoie, într-un impas energetic sau de altă natură. Această meditație se practică individual, pentru că fiecare are propriul său ritm. Chiar dacă la început vi se pare complicat, după un timp de practică vi se va părea foarte simplu.

Chiar este foarte simplu și nu are contraindicații. Este un exercițiu util atunci când nu va mai recunoașteti ideile, când aveți nevoie de realism.
1. Se stă comod, în picioare, cu spatele drept și tălpile depărtate la nivelul umerilor. Se trasează în fiecare palma simbolurile Reiki cunoscute.
2. Se aduc palmele în dreptul chakrei inimii, cam la 15cm de ea, ținându-le față în față, la o distanță de 20-25cm. Gândiți-vă la Reiki și simțiți cum energia Reiki se dezvoltă între palmele dumneavoastră. Puteți simți vibrațiile acestei energii în palme și în jurul lor; unii chiar pot vedea aceasta energie.

3. Cu o mișcare lentă, ridicați brațele în sus, deasupra capului. La fel de lent, răsuciți palmele spre exterior. Apoi, descriind un arc de cerc, coborâți brațele în jos și, continuând la fel de lent, readuceți palmele în poziția inițială, în dreptul chakrei inimii
4. În continuare îndreptați-vă atenția asupra respirației. Respirați adânc și la expirație coborați brațele cu palmele îndreptate spre pământ, până ajung în poziție verticală, cu degetele îndreptate în jos. Imaginați-vă că trimiteți energie, prin picioare, Pământului, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai adânc.
5. Repetați etapele anterioare de câteva ori, pentru a simți cât mai bine ce se întâmplă. Este un exercitiu fizic ușor, ce se execută lent, cu o expirație normală pe parcursul celor trei etape, și mai adâncă pe parcursul celei de-a patra

6. repetați acum etapele 1-4, cântând numele simbolurilor Reiki, în timp ce brațele se mișcă. Puteți cânta foarte încet sau mental, pentru a nu fi auzit de alții. Melodia nu trebuie să vă preocupe, ea va veni de la sine, așa cum o veți simți.
7. repetați întreaga procedură de trei ori
8. repetați iar pronunțând în final, de trei ori: îmi afirm prezența divină pe Pământ
9. repetați de trei ori punctul 8
10. repetați de trei ori întreaga procedură, schimbând afirmația de la punctul 8 cu următoarea: îmi indeplinesc scopul meu divin pe Pământ.

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.