MINTEA UMANĂ – Inteligenta umană a fost trezită de entităti

MINTEA UMANĂ - Inteligenta umană a fost trezită de entităti

MINTEA UMANĂ – Inteligenta umană a fost trezită de entităti

     Inteligenta umană a fost trezită de entităti care au venit de pe Venus, pe care Întelepciunea Străveche le numeste Kumara, Stăpânii Flăcării sau Stăpânii Mintii. Cele patru Kumara cunoscute public sunt Maestrul Sanat Kumara, Maestrul Sananda, Maestrul Sanatana si Maestrul Gautama, cel care l-a înlocuit recent pe Maestrul Sanaka, care are acum alte responsabilităti spiritual cosmice.

O dată cu ei au venit ca asistenti douăzeci si cinci de adepti si alte o sută de alte finite umane care erau asociate cu ei. Acesti oameni au fost împrăstiati printre oamenii obisnuiti de pe Pământ. Mai sunt alti trei Kumara care nu sunt în general cunoscuti: Maestrul Sanat Sujata, Maestrul Sanat si Maestrul Kapila. Mintea există în toate lucrurile, până si în obiectele inanimate, dar este latentă, existând doar ca potential. În oameni, aspectul latent a fost activat. Kumara au aprins fitilul lumânării, însă lumânarea exista deja. Un copilas nu poate efectua sarcini intelectuale, însă o dată cu trecerea anilor, copilul începe să gândească logic, să fie înzestrat progresiv cu constientă de sine. Asa se întâmplă cu rasa umană.

Kumara nu si-au manifestat încă total splendoarea intelectuală; încă se dezvoltă. Mintile umane sunt încă imperfecte. Intelectul uman actual este infinitezimal comparat cu ceea ce va detine în viitor o persoană obisnuită.

Fiecare gând definit produce un efect dublu – o vibratie radiantă si o formă plutitoare.

Aceste vibratii, ca toate celelalte în natură, devin mai slabe cu cresterea distantei, radiind de la sursa lor. Ori de câte ori se stabilesc într-un alt corp astral, au tendinta de a provoca propria rată a miscării. Al doilea efect al unui gând este forma-gând plutitoare. Devine pentru un timp un fel de creatură vie, forta gândului fiind sufletul, iar materia vie a planurilor mental si astral fiind corpul.

Fiecare gând atrage în jurul său material potrivită expresiei sale, alegând culoarea si forma formei-gând. Un gând general pluteste detasat în atmosferă, iar treptat îsi epuizează energia si se fragmentează, numai dacă nu trezeste vibratii similare într-un corp mental apropiat care îl va absorbi. Formale-gând produc exact ideea initială.

Vibratiile, pe de altă parte, se extind mai mult, însă produc doar influentă. Calitatea gândului îi determină culoarea; natura gândului îi determină forma; iar definirea gândului controlează claritatea conturului. Astfel, vibratiile si formele-gând colorate si definite sunt produse în toate momentele de gândire. Fiecare om parcurge viata închis într-un lac al propriilor creatii, înconjurat de o masă de vibratii si forme, create de gândurile sale intrate în obisnuintă. Perspectiva fiecărei persoane asupra vietii este nuantată de culorile „apei” sale si modificată de rata vibratiilor sale.

Până când omenii nu învată controlul complet al gândurilor si sentimentelor lor, nu văd nimic asa cum este cu adevărat. Asadar, omenirea datorează mult acestor Kumara. Stimularea oferită de Stăpânii Flăcării au grăbit dezvoltarea intelectului uman cu milioane de ani. Ca idee, ei au adus de asemenea de pe Venus anumite completări regnului pământesc: grâu, ca hrană pentru oameni;furnici pentru a modifica regnul animal; si albine pentru fertilizarea florilor.

Evolutia Pământului a încercat să imite aceste importuri, producând: secară, furnici albe si viespi. Unele minti operează uneori în feluri mai putin pozitive si constructive. Totusi, răul este pur si simplu imperfectiune, evolutie insuficientă si este astfel relativ. Ceea ce oamenii pot numi bine, Zeii pot numi rău datorită standardelor lor mai înalte. Răul nu are fiintă absolută, dar există din cauza naturii iluzorii a universului. Consecintele karmice ale actelor rele sunt astfel, chiar dacă sunt dureroase, un mecanism eficient de învătare. Există o frază veche care se potriveste: trebuie ca răul să existe pe Pământ, însă suferintă răufăcătorului.

Evolutia, schimbarea si cresterea în lumea fizică pot avea un aspect dureros…

….însă are de asemenea un aspect de mare bucurie atunci când se realizează faptul că schimbarea înseamnă îmbunătătire, ridicarea spre lucruri mai nobile. De asemenea, oamenii trăiesc în prezent într-o stare materială. În tărâmurile mai eterice, cresterea este un proces continuu care implică bucurie. Cresterea spirituală, la toate nivelele de existentă, nu aduce deloc suferintă sau durere, ci o bucurie splendidă si pură.

De retinut:
Cel mai bun învătător pe care poti să-l ai se află în interiorul tău – noi îl numim DOW-ul nostru –Divinul lăuntric (si exterior). Este acea Sursă a Iubirii Divine si a Întelepciunii Divine, atotcunoscătoare, atotiubitoare si atotputernică, care ne respiră. Dacă este invitată, ne va călăuzi, ne va iubi, vindeca si hrăni.

“Dezvoltarea Conştienţei Umane”      de JASMUHEEN

4 Comments

 1. Nu, nu sunt chiar fabulatii, este un anumit sens de scoala pe care ajutatorii nostri de destin (propriu si planetar) ne-o fac şi asteapta sa ne dam noi seama – pentru ca putem acum! – treptat, in timp, pe masura ce creste vibratia acestei zone a universului in care se afla galaxia noastra.
  Sa descoperim ca nu ne fura nimeni amintirile – ci nu ne amintim o scurta perioada de timp (cam 6-7.000 ani, ceea ce e putin pe scara evolutiilor noastre) din cauza diferentei foarte mari intre vibratia corpului fizic si vibratia corpului astral si a celorlalte corpuri din sistemul nostru corporal total. Nu ne amintim nici vietile anterioare, nici visele de cele mai multe ori. Desigur nici evenimente minore din viata actuala…
  Sa descoperim ca inteligenta noastra nu a fost trezita de alte entitati – dar prin Venus s-au realizat in urma cu milioane de ani anumite lucrari facute chiar de catre entitatile dimensionale ale planetei noastre – nu de catre alte “civilizatii”: dar noi azi stim doar de civilizatii inalt tehnologice din alte constelatii, insa a venit timpul sa intelegem din nou, sa ne reamintim ca principalii nostri ajutatori sunt dintotdeauna aici (astrale, dimensionale, eterice, interdimensionale) ajutandu-ne. SI MAI ALES SA NE AMINTIM CA NOI – NU ALTII – AM CONSTITUIT CANDVA O CIVILIZATIE NONTEHNOLOGICA, CI MENTAL-ASTRALA, LA CARE SUNTEM IN CURS DE REVENIRE, NATURALA, NORMALA, FARA INTERVENTIA ALTORA SAU A ALTCEVA DECAT A SCHIMBARII SENSULUI VARIATIEI VIBRATIEI ZONALE PE CRESTERE, DUPA CUM A FOST CANDVA PE DIMINUARE.
  Asta se numeste adaptare, spre binele nostru si al intregului biosistem planetar.
  Si multe-multe altele. Nu vreau sa acaparez discutia.
  Si suntem in curs de reamintire, recunoastere a capacitatilor noastre proprii, astfel incat in cca. 200 de ani revenirea va functiona la cote normale.
  Raspunsurile sunt in noi, ajutatorii nostri ne directioneaza cu drag, pentru ca ne trebuie sa ne amintim si sa ne corectam SI LA NIVELUL DE VIBRATII JOASE – NU NUMAI LA NIVELE FOARTE INALTE. INTR-UN ANUME FEL, DA, EI NE TREZESC CAPACITATEA DE ANALIZA, AMORTITA DUPA MII DE ANI DE SCLAVIE FIZICA SI INTELECTUALA…
  Este un ajutor cu totul deosebit, pentru care se cuvine sa multumim…
  Tot mai multi ne amintim, ne completam amintirile, le spunem si altora, ne cream increderea in noi insine, acea incredere pe care ne-au furat-o conducatorii laici si religiosi in decursul ultimelor 4 milenii, incepand cu preotii templelor egiptene. Dar aceasta este alta poveste!!!
  Toate cele bune si frumoase!…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.