Advertisements

Oamenii puternici mental: 13 LUCRURI PE CARE LE EVITĂ

Oamenii puternici mental: 13 LUCRURI PE CARE LE EVITĂ

Oamenii puternici mental: 13 LUCRURI PE CARE LE EVITĂ

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Iată o listă cu lucrurile pe care le evită persoanele puternice mental, întocmită de Amy Morin, psihoterapeut și asistent social clinic licentiate.

1.Nu pierd timpul compătimindu-se.

N-ai să întâlnești oameni puternici mental care să se plângă de circumstanțele în care se găsesc sau să insiste asupra faptului că nu au fost tratați cum trebuie. Ei au învățat să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile și rezultatele lor și au o înțelegere intrinsecă a faptului că, adesea, viața nu e corectă. Ei sunt capabili să iasă din situațiile dificile cu conștiință de sine și recunoștință pentru lecțiile învățate. Când o situație se termină rău, ei răspund cu expresii cum ar fi „Ei, bine…” Sau poate, pur și simplu, „Mergem mai departe!”

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

2.Nu-și cedează puterea.

Oamenii puternici psihic evită să dea altora puterea de a-i face să se simtă inferiori sau prost. Ei înțeleg că sunt în control în ceea ce privește acțiunile și emoțiile lor. Ei știu că puterea lor stă în capacitatea de a-și gestiona modul în care răspund.

3.Nu sunt timizi în fața schimbării.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Oamenii puternici psihic îmbrățișează schimbarea și întâmpină provocarea. Cea mai mare „frică” a lor – dacă au una – nu este de necunoscut, ci de a deveni impasibili și de a stagna. Un mediu de schimbare și chiar incertitudinea poate energiza o persoană puternică mental și scoate ce e mai bun din ea.

4.Nu își pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla.

Oamenii puternici mental nu se plâng (mult) de traficul îngreunat, bagajele pierdute sau, mai ales, de alte persoane, pentru că ei își dau seama că toți acești factori sunt dincolo de controlul lor. Într-o situație proastă ei își dau seama că singurul lucru pe care îl pot controla este întotdeauna propriul lor răspuns și atitudinea pe care o au, și folosesc aceste atribute cât se poate de bine.

5.Nu se preocupă să le facă altora pe plac.

Cunoști persoane care caută mereu să facă pe plac celorlalți? Sau invers, oameni care provoacă neplăceri altora ca o modalitate de a-și consolida propria imagine de putere? Nici o poziție nu este una bună. O persoană puternică mental se străduiește să fie bună și corectă și să îi mulțumească pe alții, după caz, dar nu îi este teamă să-și susțină poziția. Ei sunt capabili să reziste posibilității ca cineva să se supere din cauza lor și să navigheze prin această situație cu grație.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

6.Nu le este teamă să își ia riscuri calculate.

O persoană puternică mental este dispusă să își asume riscuri calculate. Acesta este un lucru cu totul diferit de a sări cu capul înainte în riscuri prostești. Cu puterea sa mentală, o persoană poate să evalueze riscurile și beneficiile, cât și dezavantajele, și să ia în calcul cele mai rele scenarii înainte de a stabili măsuri.

7.Nu trăiesc în trecut.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Ai nevoie de forță să îți accepți trecutul și, în special, să înveți din experiențele trecute. O persoană puternică mental însă, evită să își împotmolească energia mentală în dezamăgiri trecute sau în fantezii legate de zilele de glorie de altădată. Ei își investesc majoritatea energiei în a crea un prezent și un viitor optim.

8.Nu fac aceleași aceleași greșeli din nou și din nou.

Știm cu toții definiția nebuniei, nu? Este atunci când faci același lucru sperând că vei obține un rezultat diferit și mai bun decât înainte. O persoană puternică mental își asumă întreaga responsabilitate pentru comportamentul din trecut și este dispusă să învețe din greșeli. Cercetările arată că abilitatea de a fi auto-reflexiv într-un mod precis și productiv este una din cele mai mari forțe ale managerilor și antreprenorilor de succes.

9.Nu se simt iritați de succesul altor persoane.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Ai nevoie de tărie de caracter să simți bucurie autentică și entuziasm pentru succesul altora. Oamenii puternici mental au această capacitate. Ei nu devin geloși și nu poartă pică altora atunci când aceștia reușesc (deși pot învăța din ceea ce ei au făcut bine). Sunt dispuși să lucreze din greu pentru propriile șanse la succes, fără a se baza pe comenzi rapide.

10.Nu renunță după eșec.

Fiecare eșec este o șansă de a îmbunătăți. Chiar și cei mai mari antreprenori sunt dispuși să admită că eforturile lor timpurii le-au adus multe eșecuri. Oamenii puternici mental sunt dispuși să eșueze din nou și din nou, dacă este necesar, atât timp cât experiența de învățare de la fiecare „eșec” îi poate duce mai aproape de obiectivele lor finale.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

11.Nu le este teamă de timpul petrecut în singurătate.

Oamenii puternici mental se bucură și chiar prețuiesc timpul petrecut singuri. Ei folosesc aceste perioade pentru a reflecta, a planifica și pentru a fi productivi. Cel mai important, fericirea și stările lor de spirit nu depind de alții. Ei pot fi fericiți cu alții, pot fi fericiți și singuri.

12.Nu simt că lumea le datorează ceva.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

În special în economia actuală, managerii și angajații de la fiecare nivel încep să realizeze că lumea nu le datorează un salariu, un pachet de beneficii și o viață confortabilă, indiferent de pregătirea și școlarizarea lor. Oamenii puternici mental intră în lume pregătiți să lucreze și să aibă succes pe meritele lor, în fiecare etapă a jocului.

13.Nu se așteaptă la rezultate imediate.

Fie că e vorba de un plan de antrenament, un regim nutrițional sau de a începe o afacere, oamenii puternici mental se implică pe termen lung. Ei își folosesc energia și timpul în doze măsurate și sărbătoresc fiecare piatră de hotar de care trec pe drumul succesului.

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Dacă vrei să fii un om împlinit, citește sfaturile unui șaman

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL
Advertisements

20 Comments

cristian cioranu

08/07/2016 at 2:47 pm

Foarte bune ideile, insa “forma” de prezentare poate fi mult imbunatatita:eliminand particula NU .
Astfel ideile prind “viata”!

  Simina

  08/12/2016 at 8:58 am

  Da, de acord 🙂

  Daniela Marcarian

  10/02/2016 at 5:08 pm

  da ! Sa invatam afirmatii, sa evitam negatiile… Universul , mic si mare, adica minte si spatiul exterior nu vibreaza frumos la “NU”. Vibratia sai rezonanta este minunata in: iubesc, multumesc, iert, accept, tolerez, pretuiesc, impartasesc, sunt compasiv – chiar empatic, meditez, fraternizez, eliberez,

Mihaela

08/07/2016 at 7:50 pm

De unde pot face rost de poza de fundal? Multumesc!

Bontas Dumitru

08/08/2016 at 8:30 am

“lista de lucruri” prezentata conține axiome foarte interesante și utile pentru toate generațiile conviețuitoare. Mulțumesc foarte mult pentru postarea lor la dispoziția noastră!

Cojocaru

08/08/2016 at 4:19 pm

Am ajuns la concluzia ca : perfecțiunea si devotamentul , duc la Nebunie curată , cred ca in sec xxi trebuie sa fii puțin mai Lacxist , sa te îngrijești si sa te iubești pe tine , ca nu iti face nimeni statuie si cind simte ca nu mai poți , se dau la fund , asa ca , mai lăsați-mă cu devotamentul si cu bunătatea !

Ion

08/10/2016 at 2:46 pm

Traduse prost din cine stie ce revista de psihologie popularizata. “Din nou si din nou” , adica ‘again and again’. Virgule cantitate dubla fata de necesar si, bineinteles, eternele virgule intre subiect si predicat. Viitor de aur scoala noastra are.

  Simina

  08/12/2016 at 9:03 am

  Cred ca aici conteaza continutul. Cat despre viitorul scolilor din Romania, se poate anticipa, dar nu mi-as pierde speranta.

  Daca va preocupa asa mult acest viitor poate puneti la punct un proiect sau dezvoltati o idee pentru a aduce un plus de valoare. Iar daca ati facut deja acest lucru, va rog sa il impartasiti si cu mine. Multumesc.

   Alin

   08/10/2017 at 3:47 am

   👏👏👏👏

  Aha

  09/03/2016 at 8:50 pm

  Draga Ion, nu va mai agatati de lucruri superficiale. Mesajul este acolo pentru cei care stiu sa citesca si printre virgulele dintre subiect si predicat.

Aurica

08/13/2016 at 7:20 am

Bine, interesant si util. Va multumesc!

aurica

08/14/2016 at 5:55 am

Interesant si de folos.Va multumesc!

aurica

08/14/2016 at 5:57 am

Interesant si de folos.Va multumesc! Aurica

Bota Daniela

09/28/2016 at 12:36 pm

D-le Ion de unde stiti sigur ca aceste idei sunt traduse dintr-o carte de psihologie? Si daca este asa sa stiti ca traducerile din orice limba nu se pot face exact, ca doar nu vorbim de ecuatii algebrice. Probabil nu rezonati cu aceste idei desi dupa parerea mea sunt foarte adevarate. Eu ma regasesc in ele, ca atitutine de viata. Va sugerez sa le mai cititi inca odata, poate va schimbati parerea.

13 lucruri pe care le evită oamenii care dețin forță mentală | Cabinet de consiliere psihologică, dezvoltare personală şi life coaching

10/03/2016 at 3:18 pm

[…] sursa aici […]

Ernest

10/05/2016 at 1:42 pm

E interesant de reflectat la cele 13 lucruri pe care nu le fac puternicii mental . Ceea ce mă pune pe gânduri e acest slogan al Partidului Noua Românie NOI SUNTEM SCHIMBAREA care este vag şi nu spune nimic. CE VREŢI SĂ SCHIMBAŢI ? SCHIMBAREA POATE FI ÎN MAI BINE SAU MAI RĂU. Schimbare a făcut şi Băsescu în al doilea mandat şi aşa a ajuns la putere PDL-ul cu toată şleahta lui de sugători, delapidatori, jefuitori din bugetul ţării , procurori şi judecători executanţi de comenzi politice . Deci Partidule Noua Românie dacă vreţi să schimbaţi ceva începeţi cu sloganul vostru pentru că, sincer îmi pare rău, pe lângă că nu spune nimic te pune pe gânduri …

marianvoicu

11/22/2017 at 7:12 pm

100% corect,multumesc

detoatepentrutoti2016

02/08/2018 at 10:54 pm

A republicat asta pe detoatepentrutoti2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: