PUTEREA SENTIMENTELOR – Tu eşti o fiinţă care simte

PUTEREA SENTIMENTELOR - Tu eşti o fiinţă care simte

PUTEREA SENTIMENTELORTu eşti o fiinţă care simte

„Secretul stă în sentimente.” Neville Goddard (1905-1972)

Tu eşti o fiinţă care simte

          Încă din primul moment al naşterii tale, tu ai simţit întotdeauna ceva, la fel ca orice alt om. Chiar dacă procesul gândurilor conştiente încetează în timpul somnului, tu nu te poţi opri vreodată din simţit, căci a fi în viaţă înseamnă a simţi. În esenţă, tu eşti o fiinţă care simte. De aceea, nu este deloc întâmplător faptul că fiecare parte a corpului uman a fost special creată ca să poată simţi! Printre aceste simţuri se numără văzul, auzul, gustul, mirosul şi atingerea. Ele te ajută să simţi tot ce are de oferit viaţa.

Aceste instrumente nu sunt mecanice, ci „simţitoare”, întrucât îţi permit să simţi tot ceea ce vezi, ce auzi, ce guşti, ce miroşi şi ce atingi. De pildă, corpul tău este învelit în totalitate în piele, care este un organ simţitor, special pentru ca tu să poţi simţi tot ce te înconjoară. Felul în care te simţi în fiecare moment al zilei este mai important decât orice altceva, întrucât el este cel care îţi creează viaţa viitoare.

Sentimentele tale sunt combustibilul

           Gândurile şi cuvintele tale nu ar avea nicio putere asupra vieţii tale dacă nu ar fi dublate de sentimente şi de senzaţii. Majoritatea gândurilor tale nu se materializează, pentru simplul motiv că ele sunt prea efemere şi nu îţi trezesc sentimente puternice. De fapt, singurul lucru care contează este ceea ce simţiMetaforic vorbind, am putea spune că gândurile şi cuvintele tale sunt precum o rachetă, în timp ce sentimentele şi senzaţiile tale sunt combustibilul care o alimentează pe aceasta.

Fără combustibil, racheta rămâne un vehicul staţionar, căci singura putere care o poate ridica este combustibilul ei. La fel se petrec lucrurile şi cu gândurile şi cuvintele tale. Ele rămân nişte vehicule staţionare atât timp cât nu sunt alimentate de combustibilul sentimentelor şi senzaţiilor tale. Acestea din urmă sunt singurele care le pot dinamiza, dându-le viaţă!

Spre exemplu, dacă gândeşti: „Nu-l pot suferi pe şeful meu”, acest gând exprimă un sentiment negativ puternic pe care îl ai în legătură cu şeful tău. Altfel spus, el exprimă faptul că tu emiţi un sentiment negativ, care se opune iubirii.

În consecinţă, relaţia cu şeful tău nu se va îmbunătăţi, ci dimpotrivă, se va deteriora şi mai mult. Invers, dacă gândeşti: „Colegii cu care lucrez sunt nişte oameni minunaţi”, aceste cuvinte exprimă sentimentul pozitiv pe care îl ai faţă de colegii tăi de muncă. Datorită faptului că emani un astfel de sentiment, relaţia ta cu ei va continua să devină din ce în ce mai bună.

„Dacă doreşti ca gândurile tale să prindă viaţă, dublează-le cu emoţii.”

Charles Haanel (1866-1949)

Sentimentele pozitive şi cele negative

   La fel ca orice alt lucru din viaţă, sentimentele pot fi pozitive sau negative. Toate sentimentele pozitive se nasc din iubire! La fel, toate sentimentele negative se nasc din absenţa iubirii. Cu cât te simţi mai bine (de pildă, atunci când eşti fericit sau bucuros de ceva), cu atât mai multă iubire emani, iar cu cât emani mai multă iubire, cu atât mai multă iubire vei primi

Invers, cu cât te simţi mai rău (de pildă, atunci când eşti disperat), cu atât mai multă negativitate emani, şi implicit cu atât mai multă negativitate vei primi. Motivul pentru care te simţi atât de rău atunci când ai sentimente negative este evident: iubirea este forţa pozitivă a vieţii, iar sentimentele negative nu conţin niciun pic de iubire. Pe scurt, cu cât te vei simţi mai bine, cu atât mai bună va deveni viaţa ta. Invers, cu cât te vei simţi mai rău, cu atât mai neplăcută va deveni viaţa ta – până când îţi vei schimba sentimentele.

Atunci când te simţi bine, gândurile tale sunt automat pozitive. Este imposibil să te simţi bine şi să ai gânduri negative în acelaşi timp! În mod similar, este imposibil să te simţi rău şi să ai gânduri pozitive în acelaşi timp. Felul în care te simţi reflectă perfect, până la ultimul detaliu, gândurile şi sentimentele pe care le emiţi.

Dacă te simţi bine, nu trebuie să fii preocupat de nimic, întrucât gândurile, cuvintele şi acţiunile tale vor fi automat pozitive. Simplul fapt că te simţi bine îţi garantează faptul că emani iubire, şi implicit că această iubire se va întoarce la tine!

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Bine înseamnă bine

                Cei mai mulţi dintre oameni înţeleg perfect ce înseamnă să te simţi bine sau rău, dar nu realizează că emană sentimente negative în cea mai mare parte a timpului. Ei cred că a te simţi rău înseamnă să simţi o negativitate extremă, cum ar fi o stare de tristeţe, de mânie, de durere sau de teamă.

Deşi aceste stări corespund într-adevăr expresiei „a te simţi rău”, există şi alte stări mai puţin evidente care sunt la fel de negative. De pildă, dacă te simţi „în regulă” în marea majoritate a timpului, poţi crede că a te simţi „în regulă” reprezintă un sentiment pozitiv, întrucât nu te simţi foarte rău. Dacă înainte te-ai simţit cu adevărat rău, iar acum te simţi în regulă, cu siguranţă „în regulă” ţi se pare mult mai bine decât ceea ce ai simţit înainte.

Cu toate acestea, „în regulă” este de cele mai multe ori un sentiment negativ, nu pozitiv. Atunci când te simţi bine, te simţi bine, nu în regulă! Te simţi fericit, bucuros, plin de pasiune şi de entuziasm. Atunci când te simţi în regulă, nu prea simţi de fapt mare lucru. De aceea, şi viaţa ta va fi călduţă: nu vei avea cine ştie ce motive de bucurie, dar cel puţin nu ţi se va întâmpla nimic cu adevărat rău. Aceasta nu este însă o viaţă minunată! Sentimentele pozitive înseamnă să te simţi cu adevărat bine. Doar aceste trăiri pot atrage o viaţă cu adevărat minunată!

„Măsura iubirii este iubirea fără măsură.”

Sfântul Bernard de Clairvaux (1090 – 1153)

        Atunci când te simţi plin de bucurie, tu emani această stare, aşa că vei avea parte numai de experienţe, situaţii şi persoane care ţi-o vor amplifica, oriunde te-ai duce. De la experienţele minore, cum ar fi ascultarea la radio a cântecului tău favorit, şi până la cele majore, cum ar fi primirea unei măriri de salariu – toate circumstanţele pe care le vei experimenta vor reflecta starea de bucurie pe care o simţi, fiind atrase în viaţa ta de legea iubirii.

Invers, atunci când simţi o stare de iritare, tu emani această stare, aşa că ai parte numai de experienţe, situaţii şi persoane care te enervează, oriunde te-ai duce. De la motivele minore de enervare, cum ar fi un ţânţar care te deranjează, şi până la cele majore, cum ar fi stricarea maşinii – toate circumstanţele pe care le vei experimenta vor reflecta starea de iritare pe care o simţi, fiind atrase în viaţa ta de aceeaşi lege a iubirii, mai precis de lipsa acesteia.

Orice sentiment pozitiv pe care îl trăieşti te conectează cu forţa iubirii, căci iubirea este sursa tuturor sentimentelor pozitive. Sentimentele de entuziasm, de pasiune şi de bucurie intensă derivă din iubire, iar atunci când le cultivi cu perseverenţă, ele atrag în viaţa ta numai situaţii, circumstanţe şi persoane care te umplu de entuziasm şi de pasiune. Puterea unui sentiment pozitiv poate fi amplificată la maxim prin mărirea volumului său.

Dacă doreşti să măreşti volumul unui sentiment pozitiv, asumă-ţi-l în mod conştient şi intensifică-l în mod deliberat. Spre exemplu, dacă doreşti să îţi amplifici o stare de entuziasm, cultiv-o şi încearcă să o trăieşti cât mai intens cu putinţă! Dacă simţi o stare de pasiune, amplific-o în mod deliberat.

Cu cât îţi vei amplifica mai puternic sentimentele pozitive, cu atât mai mare va fi iubirea pe care o vei emana, iar rezultatele pe care le vei obţine în continuare vor fi de-a dreptul spectaculoase. Dacă simţi o emoţie pozitivă, o poţi amplifica focalizându-te în mod special asupra lucrurilor care îţi plac sau pe care le iubeşti. Înainte de a mă apuca să scriu această carte, petreceam în fiecare zi minute bune amplificându-mi sentimentele pozitive.

În acest scop, mă gândeam la toate lucrurile pe care le iubesc: la familia mea, la prieteni, la casă, la florile din grădina mea, la vremea frumoasă de afară, la culori, la diferite situaţii, evenimente şi lucruri care mi se întâmplaseră în săptămâna, luna sau anul care se scursese.

Continuam să enumăr astfel toate lucrurile pe care le iubeam până când ajungeam să mă simt într-o stare de veritabilă exaltare. Abia apoi mă aşezam la masă şi începeam să scriu. Amplificarea sentimentelor pozitive nu este deloc dificilă şi poate fi făcută oriunde şi oricând.

Sentimentele tale reflectă ceea ce oferi

     Dacă vei reflecta asupra principalelor domenii din viaţa ta, îţi vei putea da seama cu uşurinţă în ce măsură gândurile şi sentimentele tale legate de domeniul respectiv au fost preponderent pozitive sau preponderent negative.

Ceea ce simţi în legătură cu un domeniu sau altul de viaţă reflectă cu precizie gândurile şi sentimentele pe care le-ai emanat (oferit, dăruit) în domeniul respectiv de viaţă, indiferent dacă este vorba de bani, de slujbă, de relaţii sau de altceva. Spre exemplu, dacă te gândeşti la bani, sentimentele tale reflectă exact ceea ce emani în legătură cu acest subiect.

Dacă gândul la bani nu te face să te simţi bine, pentru simplul motiv că aceştia îţi lipsesc, cu siguranţă vei continua să ai parte de experienţe şi de circumstanţe asociate cu lipsa de bani, pentru că asta simţi în această privinţă. La fel, dacă te gândeşti la slujba ta, sentimentele tale reflectă exact ceea ce emani în legătură cu acest subiect. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte familia, starea de sănătate sau orice alt subiect care ţi se pare important.

„Fii atent la stările şi la sentimentele tale, căci există o conexiune de nezdruncinat între acestea şi lumea vizibilă în care trăieşti.”

Neville Goddard (1905-1972)

       Viaţa nu ţi se întâmplă pur şi simplu; ea îţi răspunde. Viaţa pe care o trăieşti depinde numai de tine! Această afirmaţie este adevărată inclusiv pentru fiecare domeniu al vieţii. Tu eşti scenaristul propriei tale vieţi, regizorul filmului vieţii tale. Tu decizi cum va fi viaţa ta, prin gândurile şi sentimentele pe care le emani.

Există o ierarhie infinită a sentimentelor pozitive pe care le poţi simţi, ceea ce înseamnă că nu există nicio limită a fericirii şi bucuriei pe care le poţi trăi în viaţă. Există şi un revers: putem vorbi de o întreagă ierarhie a sentimentelor negative pe care le poţi simţi, dar aceasta nu este infinită, căci dincolo de o anumită limită ele nu mai pot fi suportate, aşa că vrei nu vrei, eşti nevoit să revii la sentimente mai bune.

Nu este deloc întâmplător faptul că sentimentele pozitive ne transmit o stare atât de bună, iar cele negative ne transmit o stare atât de proastă. Iubirea este puterea supremă care ne guvernează tuturor viaţa, atrăgând către noi toate lucrurile minunate pe care ni le dorim. Chiar şi sentimentele negative au rostul lor, căci ele ne atrag atenţia asupra faptului că ne-am deconectat de la puterea iubirii, respectiv a forţei pozitive a vieţii!

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Totul depinde de ceea ce simţi

      Întreaga ta viaţă depinde de ceea ce simţi. Toate deciziile tale depind de sentimentele pe care le nutreşti. Singura putere care îţi motivează întreaga viaţă este cea a sentimentelor tale! Dacă îţi doreşti ceva, îţi doreşti pentru că iubeşti lucrul respectiv şi pentru că te face să te simţi bine.

Atunci când nu-ţi doreşti ceva, nu-ţi doreşti pentru că lucrul respectiv te face să te simţi rău. De pildă, îţi doreşti să fii sănătos pentru că atunci când eşti sănătos te simţi bine, în timp ce atunci când eşti bolnav te simţi rău. Îţi doreşti bani pentru că atunci când cumperi sau când faci lucrurile care îţi plac te simţi bine; atunci când nu ai banii necesari pentru a le cumpăra sau pentru a le face, te simţi tău.

Îţi doreşti o relaţie fericită deoarece aceasta te face să te simţi bine, în timp ce o relaţie nefericită te face să te simţi rău. Îţi doreşti să te bucuri pentru că starea de bucurie te face să te simţi bine, în timp ce starea de tristeţe te face să te simţi rău. Toate lucrurile pe care ţi le doreşti sunt motivate de sentimentele pozitive pe care ţi le trezesc!

Cum te poţi bucura în acest caz de ele? Simplu: simţindu-te bine, sau cultivându-ţi sentimentele pozitive. Banii de-abia aşteaptă să vină la tine. La fel şi fericirea sau sănătatea. Toate lucrurile pe care le doreşti te doresc la rândul lor! Ele de-abia aşteaptă să vină la tine, dar nu pot face acest lucru decât dacă le atragi prin sentimentele tale positive. Nimeni nu te obligă să te zbaţi şi să te lupţi pentru a obţine lucrurile pe care ţi le doreşti de la viaţă.

Tot ce trebuie să faci este să îţi schimbi starea de spirit, iar acestea vor apărea de la sine! Sentimentele tale pozitive declanşează forţa iubirii – puterea de a atrage tot ce este bun în viaţă. Ele îţi transmit prin ele însele faptul că reprezintă singura cale de a obţine ceea ce îţi doreşti, întrucât atunci când te simţi bine, viaţa ţi se pare frumoasă. Nu te poţi bucura însă de această viaţă decât dacă începi prin a-ţi cultiva aceste sentimente pozitive!

Dacă până acum ţi-ai trăit viaţa spunându-ţi: „Voi fi fericit atunci când voi avea o casă mai mare, atunci când voi obţine slujba sau promovarea dorită, atunci când copiii mei vor intra la facultate, atunci când voi avea mai mulţi bani, atunci când voi putea călători sau atunci când afacerea mea va avea succes”, este evident de ce nu ai parte de aceste lucruri: pentru că gândurile tale se opun mecanismului legii iubirii. Ele se opun legii atracţiei.

Dacă doreşti să ai parte de lucruri care te fac fericit, trebuie să începi prin a fi fericit, adică prin a oferi fericire! Aceasta este singura modalitate, căci tu nu poţi primi decât ceea ce oferi! Tu ai opţiunea de a-ţi alege sentimentele, de a-ţi cultiva iubirea, iar forţa iubirii are puterea de a-ţi oferi toate celelalte lucruri pe care ţi le doreşti.

AFIRMAŢII CARE EMANĂ PUTERE

-Ceea ce simţi în fiecare clipă este mai important decât orice altceva, căci ceea ce simţi în clipa de faţă îţi creează viaţa viitoare.

-Puterea care dinamizează gândurile şi cuvintele este dată de sentimente. De aceea, singurul lucru care contează este felul în care te simţi!

-Toate sentimentele pozitive derivă din iubire! Toate sentimentele negative derivă din absenţa iubirii.

-Toate sentimentele pozitive te conectează cu forţa iubirii, întrucât iubirea este sursa tuturor sentimentelor pozitive.

-Amplifică-ţi sentimentele pozitive gândindu-te la lucrurile care îţi plac şi pe care le iubeşti. Enumeră nonstop aceste lucruri până când ajungi să te simţi din ce în ce mai bine.

-Ceea ce simţi în legătură cu un subiect legat de viaţa ta reflectă exact ceea ce ai gândit sau ai simţit în trecut în legătură cu subiectul respectiv.

-Viaţa nu se întâmplă pur şi simplu, ci îţi răspunde! Toate domeniile din viaţa ta depind de tine, şi mai exact de ceea ce gândeşti şi ce simţi atunci când te referi la ele.

-Există o ierarhie infinită a sentimentelor pozitive pe care le poţi simţi, ceea ce înseamnă că nu există o limită a bucuriilor pe care ţi le poate oferi viaţa.

-Toate lucrurile pe care le doreşti te doresc la rândul lor! Banii te doresc. Sănătatea te doreşte. Fericirea te doreşte.

-Nu te lupta să îţi modifici circumstanţele vieţii. Dăruieşte iubire prin sentimentele tale pozitive şi lucrurile pe care ţi le doreşti vor apărea singure în viaţa ta!

-Trebuie să începi întotdeauna prin a-ţi cultiva o stare de spirit pozitivă. Altfel spus, dacă doreşti să primeşti lucruri care te fac fericit, trebuie să începi prin a-ţi cultiva starea de fericire, emanând această vibraţie!

Rhonda Byrne

Ghizii spirituali – puteri superioare ce au grijă de noi

5 comentarii

  1. Prezentare bine sintetizată, facilă la lecturare si punctat esențialul:
    – Iubirea este viață,
    – Omul se naște din iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.