Starea de spirit şi gândirea pozitivă

Starea de spirit şi gândirea pozitivă

   Gândirea pozitivă este o atitudine mentală cu ajutorul căreia reuşeşti să depăşeşti obstacolele şi să îţi îndeplineşti visele. Este o atitudine mentală datorită căreia obţii rezultate bune şi excelente. O gândire pozitivă anticipează fericirea, bucuria, sănătatea şi rezultate satisfăcătoare pentru fiecare situaţie şi acţiune. Tot ce îţi pui în minte reuşeşti să duci la bun sfârşit. Nu toţi acceptă sau cred în gândirea pozitivă. Unii consideră că aceasta este un nonsens, iar alţii îi iau în râs pe cei care cred şi acceptă o astfel de atitudine. Dar, dintre cei care o acceptă, foarte mulţi nu ştiu cum să o folosească eficient pentru a obţine rezultate.

Cu toate acestea, se pare că interesul în această direcţie este din ce în ce mai mare – dovadă stau cărţile, seminariile şi cursurile despre gândirea pozitivă şi importanţa factorului psihic în carieră şi în viaţă. Acesta este un subiect tot mai popular în ultimul timp. Adesea auzim îndemnuri de genul „Gândeşte pozitiv!”, adresate celor care sunt deprimaţi şi îngrijoraţi. Mulţi nu iau cuvintele acestea în serios, pentru că nu ştiu ce înseamnă sau nu cred că sunt folositoare sau eficiente. Câte persoane îşi pun, într-adevăr, întrebarea: “ce poate face pentru mine puterea gândirii pozitive?”

In primul rând, atât gândirea pozitivă cât şi cea negativă sunt contagioase. Prin modul de gândire, de reacţie şi de manifestare toţi avem o influenţă, mai mare sau mai mică, atât asupra noastră – ca funcţionalitate fizică şi psihică – însă şi asupra persoanelor pe care le întâlnim. Acest lucru se întâmplă instinctiv, la nivel subconştient, şi se manifestă pe de o parte prin impactul pe care propriile gânduri, emoţii şi sentimente îl au asupra transformării noastre de-a lungul vieţii, pe de altă parte prin transferul acestor gânduri şi emoţii către toţi cei din jurul nostru. Oamenii din jur ne percep aura şi sunt influenţaţi de gândurile noastre, chiar dacă îşi dau sau nu seama de lucrul acesta.

Mai este atunci de mirare că toţi căutăm compania persoanelor pozitive şi ne îndepărtăm instinctiv de cele negative? Oamenii sunt mult mai dispuşi să ne ajute dacă suntem pozitivi. În schimb, toţi îi evită pe cei care emană negativism şi energii negative. Gândurile, cuvintele şi atitudinile negative cauzează stări şi acţiuni negative. Când gândim negativ, în sânge sunt eliberate o serie de substanţe dăunătoare, care provoacă şi mai multă nefericire şi negativitate. Sentimentele negative şi fricile sunt exacerbate consumându-ne toată energia, stările de rău generează în lanţ reacţii şi decizii de o calitate îndoielnică, persoana emană labilitate, şi asta e calea cea mai sigură către frustrare, dezamăgire, eşec, boală. Pentru a avea o gândire pozitivă este necesar un antrenament intern susţinut.

Atitudinea şi gândurile nu se modifică peste noapte

Citiţi mai multe despre această temă, gândiţi-vă la beneficiile gândirii pozitive şi convingeţi-vă că trebuie să o integraţi în mod autentic în viaţa voastră. Puterea gândului este imensă şi ea ne conduce practic viaţa. Acest lucru se întamplă adesea la nivel subconştient, dar noi putem transforma acest proces într-unul conştient. Chiar dacă ideea vi se pare ciudată, încercaţi să o puneţi în practică, pentru că nu aveţi nimic de pierdut, ci doar de câştigat. Ignoraţi ce ar putea spune sau gândi alţii despre dumneavoastră când îşi vor da seama că v-aţi schimbat modul de gândire. Vizualizaţi întotdeauna doar situaţii favorabile şi benefice. Folosiţi cuvinte pozitive în dialogurile dumneavoastră interioare sau atunci când vorbiţi cu alţii.

  Zâmbiţi mai mult, pentru că acest lucru vă va ajuta să gândiţi pozitiv.

Alungaţi lenea sau dorinţa de a vă da bătuţi. Dacă refuzaţi să vă transformaţi într-o victimă şi sunteţi optimişti şi încrezători, veţi reuşi să vă modificaţi treptat modul de gândire şi mai departe întregul univers interior şi exterior, reuşind să găsiţi soluţiile cele mai bune şi să obţineţi rezultate cu adevărat remarcabile. În momentul în care aveţi un gând negativ, trebuie să fiţi conştient de el şi să vă străduiţi să îl înlocuiţi în mod firesc şi natural cu unul constructiv. Dacă vă luptaţi cu el aruncâdu-l cât mai departe, gândul negativ va încerca să revină, de data aceasta cu şi mai mare forţă.

Dacă simţi vreo rezistenţă interioară atunci când doreşti să plece gâdurile negative, nu alimenta conflictul. Ai învăţat din greu să fii o victimă şi ţi-ai exersat bine rolul. Să nu crezi că invincibilitatea vine acum fără exerciţiu. Lasă starea de rău psihic să treacă devenind pentru început conştient de ea şi de lipsa ei de orice constructiv. Pur şi simplu fii conştient de cât de mult ţi s-a încordat şi ţi s-a strâns inima.

Fii conştient de modul în care te-ai închis emoţional. Întreabă-te dacă te simţi mai ocrotit acum decât înainte, dacă eşti mai liber, mai bun, mai împlinit, mai puternic. Conştientizând că unde ai căutat până acum nu e nimic de găsit, realizezi că vrei să faci o altă alegere: vei alege să nu-ţi mai investeşti energia în nefericire. Realizezi că doar tu eşti eroul propriului tău vis. Eşti cel care visează întunericul sau cel care poate aduce lumina.

Încearcaţi să vedeţi paharul pe jumătate plin şi, în curând, el se va umple pâna la refuz. Faceţi acest lucru în mod conştient şi, odată ce aţi reuşit, încercaţi să vă concentraţi în permanenţă doar pe gândurile benefice, frumoase şi vesele. Circumstanţele nu au nici o importanţă. Gândiţi pozitiv în mod autentic, aşteptaţi-vă doar la rezultate pozitive, iar circumstanţele se vor modifica în consecinţă. Va fi nevoie de o perioadă de timp pentru ca modificările să se producă, dar, în cele din urmă, vor apărea cu prisosinţă.În prezent există multe persoane care se pot considera împlinite pe foarte multe planuri, care stăpânesc arta gândirii pozitive şi, drept rezultat, trăiesc o viaţă de calitate în adevăratul sens. Şi TU poti. Ai încredere în tine, în mintea şi inima ta. Nu există nici un fel de limite în afara celor în care alegem noi să credem.

Scapă de TEAMĂ

4 comentarii

  1. Sunt o persoana nu prea optimista, stapanita in permanenta de teama. Tot timpul cu stari de rau diverse,nedepistate cauzele. Adevarat sunt constienta ca gandirea pozitiva modifica totul.As vrea sa ma schimb dar. . . . . .

    1. Mariana, despre asta e vorba. Despre a pune piciorul în prag. Ai scris “Aș vrea să mă schimb”. De fapt nu vrei. Dacă vrei cu adevărat scrii VREAU nu AȘ vrea. Este tot ceva legat de subconștient. Și am învățat asta în cadrul unei ședințe de psihoterapie analizând-mi gândurile după ce le-am transpus pe hârtie. Dacă vrei cu adevărat iei acțiune despre asta citești diverse pe acest subiect, mergi la seminarii cum scrie și în articol, mergi la psihoterapeut și dar cel mai important e să vrei schimbarea asta pentru că vei face degeaba toate acestea dacă tu rămâi comodă in biluța ta cenușie. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.