Transformarea Karmei

Transformarea Karmei - un proces de transformare între materia albă

Transformarea Karmei – un proces de transformare între materia albă

   Există un proces de transformare între materia albă şi materia neagră. După un conflict interpersonal, există un proces de transformare. Când se face o faptă bună, se obţine materia albă – Virtutea; când se comite o faptă rea, se obţine materia neagră – karma. Mai există şi un proces de moştenire şi de transmitere, unii întrebându-se dacă asta provine din faptele rele comise în prima jumătate a vieţii lor. Nu este deloc aşa, deoarece karma acumulată de o persoană nu provine numai dintr-o singură viaţă.

În mediile de cultivare şi practică, se spune că spiritul originar nu moare. Dacă spiritul originar nu moare, atunci acesta ar fi putut avea activităţi sociale în vieţile precedente, aşa că în cursul lor, a putut face datorii, trata rău pe cineva sau comite alte fapte rele, crime etc.; acest tip de karma este generat în felul acesta. Aceste lucruri se pot acumula în alte dimensiuni, le purtăm asupra noastră mereu; este la fel pentru materia albă, dar asta nu este singura sursă. Mai există şi o altă situaţie: aceste materii pot fi acumulate de către familie şi transmise de strămoşi urmaşilor.

În trecut, bătrânii spuneau: „Trebuie să acumulaţi Virtute, acumulaţi Virtute, strămoşii lui au acumulat Virtute”; „această persoană este pe cale să-şi piardă Virtutea, să-şi epuizeze Virtutea.” Aceste comentarii sunt cu adevărat corecte. În prezent, oamenii obişnuiţi se fac că nu aud; dacă le vorbiţi tinerilor despre pierderea Virtuţii şi despre lipsa de Virtute, vor rămâne complet indiferenţi. În realitate, asta are cu adevărat o semnificaţie foarte profundă; nu este doar un criteriu moral şi spiritual al oamenilor moderni, ci are într-adevăr o existenţă materială reală; corpul nostru uman are aceste două feluri de materie.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

           Unii se întreabă: „Este adevărat că nu se mai poate cultiva şi practica către niveluri înalte dacă avem multă substanţă neagră?” Se poate spune astfel: dacă cineva are multă substanţă neagră, aceasta îi afectează calitatea de iluminare, deoarece formează un câmp în jurul său, care îl învăluie şi îl izolează de natura universului Zhen-Shan-Ren. În consecinţă, acest tip de persoană are probabil o calitate de iluminare inferioară. Când se vorbeşte despre cultivare, practică sau despre qigong, le consideră superstiţii, nu crede deloc în ele şi le găseşte ridicole.

În cele mai multe cazuri se întâmplă aşa, dar nu este ceva absolut. Dacă ar vrea să cultive şi să practice, oare i-ar fi prea greu? Ar fi oare incapabil să îşi crească gong-ul către un nivel înalt? Nu neapărat, am spus că Marea Lege este fără limite; cultivarea depinde în întregime de inima voastră. Maestrul vă face să treceţi pragul, cultivarea şi practica depind de voi înşivă – totul depinde de modul în care cultivaţi. A putea să cultivaţi depinde în întregime de capacitatea voastră de a îndura, de a vă sacrifica şi de a trece prin încercări. Dacă puteţi să fiţi complet hotărâţi – nicio dificultate nu vă va putea opri – deci vă spun că nu va fi nicio problemă.

De obicei, cel care are multă substanţă neagră trebuie să plătească mai mult decât cel care are multă substanţă albă. Deoarece substanţa albă este direct asimilată naturii universului Zhen-Shan-Ren, atâta timp cât xinxing-ul îţi creşte şi te poţi înălţa în mijlocul conflictelor, gong-ul poate creşte – este chiar atât de simplu. Cel care are multă Virtute este dotat cu o calitate înaltă de iluminare, poate în aceeaşi măsură să îndure încercări, să-şi trudească oasele şi muşchii, să-şi pună la încercare mintea şi voinţa; chiar dacă suferă mai mult fizic decât mental, el încă poate să-şi înalţe gong-ul.

Nu este însă la fel pentru cel care are multă substanţă neagră; acesta trebuie să treacă mai întâi prin următorul proces: înainte de toate trebuie să transforme substanţa neagră în substanţă albă, iată procesul care are loc, asta fiind de asemenea extrem de greu de îndurat. Aşadar, cel care are o calitate de iluminare slabă trebuie să îndure în general mai multe încercări; cu multă karma, calitatea sa de iluminare va fi afectată şi îi va fi mai greu să cultive şi să practice.

         Să luăm un exemplu concret: priviţi la felul în care unii cultivă şi practică. Cultivarea şi practica aşezaţi în meditaţie necesită încrucişarea picioarelor pentru un timp îndelungat, dar această poziţie provoacă dureri de picioare şi amorţirea acestora; după un timp începeţi să vă simţiţi tulburaţi în inimă, apoi de o anxietate tot mai acută. Oasele şi muşchii vă sunt solicitaţi, vi se pun la încercare mintea şi voinţa, vă simţiţi rău atât fizic cât şi psihic. Unora le este frică de durerea care apare atunci când au picioarele încrucişate, dau jos picioarele şi nu mai vor să continue.

Alţii nu mai suportă când stau puţin mai mult în poziţia lotus. Dacă îşi eliberează picioarele, practica va fi în zadar. Dacă de îndată ce vă dor picioarele, le dezmorţiţi puţin şi pe urmă reluaţi poziţia, ei bine, vedem că asta nu are niciun efect. Aceasta deoarece atunci când vă dor picioarele, putem vedea că substanţa neagră vine să vă atace picioarele. Substanţa neagră este karma; prin suferinţă puteţi elimina karma şi s-o transformaţi în Virtute. Odată cu apariţia durerii, karma este eliminată; cu cât presiunea karmei este mai intensă, cu atât se intensifică durerea din picioare; aşa că nu este întâmplător faptul că vă dor picioarele.

Deseori, aşezaţi în meditaţie, simţim că vin dureri ascuţite în picioare şi după un acces de durere cu adevărat insuportabil, acesta trece şi simţim o uşurare, dar la puţin timp după asta durerea reîncepe; în general este astfel. Aceasta deoarece karma se elimină bucată cu bucată; după ce o bucată este eliminată, picioarele se simt puţin mai bine, dar imediat vine o nouă bucată şi durerea reîncepe. După ce a fost eliminată, substanţa neagră nu se împrăştie, această substanţă fiind de asemenea indestructibilă; după ce a fost eliminată, se transformă direct într-o substanţă albă şi această substanţă albă este Virtutea.

De ce poate avea loc această transformare? Deoarece aţi îndurat încercări, v-aţi sacrificat şi aţi îndurat suferinţe. Am spus că Virtutea se obţine prin îndurarea de suferinţe, prin trecerea prin încercări şi prin săvârşirea de fapte bune; de aceea acest fenomen se produce în timpul meditaţiei în lotus. Există oameni care, de îndată ce îi dor puţin picioarele, le dau jos brusc, se dezmorţesc şi apoi îşi reiau poziţia în lotus, dar asta nu serveşte la absolut nimic. Când unii fac meditaţia în picioare, se simt obosiţi să ţină mâinile ridicate, nu le mai pot susţine şi le lasă jos; asta nu va da niciun rezultat. Ce importanţă are această mică suferinţă? Eu spun că dacă am putea reuşi în cultivare doar practicând gong-ul cu braţele ridicate, asta ar fi fost prea uşor. Iată ce se întâmplă în timpul cultivării şi practicii în meditaţii.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

 Şcoala  Legii

          Şcoala noastră a Legii nu urmează în principal această cale, dar cuprinde de asemenea o parte care joacă un rol în acest domeniu. Cel mai adesea, transformăm karma prin conflicte de xinxing între oameni, transformarea făcându-se în acest mod. Ceea ce simţim în conflictele şi tensiunile cu ceilalţi depăşeşte chiar şi durerea fizică. Eu spun că durerea fizică este cel mai uşor de suportat, strângem din dinţi şi trece. În intrigile interpersonale inima este cel mai greu de stăpânit.

De exemplu, cineva soseşte la lucru şi aude două persoane vorbindu-l de rău, ceea ce spun acestea este şocant şi asta îl enervează. Cu toate astea, cum am mai spus, un practicant trebuie să ajungă să nu înapoieze lovitură pentru lovitură, nici insultă pentru insultă, ci trebuie să aibă cerinţe înalte de la sine însuşi, conform unui criteriu înalt. Atunci el gândeşte: „Maestrul a spus că noi, practicanţii de gong, n-ar trebui să acţionăm ca ceilalţi şi că ar trebui să avem o atitudine mărinimoasă.” Nu se ceartă cu cei doi. Dar, în mod obişnuit, când apare un conflict, dacă nu irită puternic inima umană, nu contează, asta nu are efect şi nu poţi să te înalţi.

Deci, în adâncul inimii sale, nu se poate detaşa de asta, se enervează; poate că asta îl tulbură, neputându-se reţine să se întoarcă pentru a vedea figurile celor două persoane care îl vorbesc de rău. Aruncă o privire înapoi şi le vede feţele ostile în focul discuţiei; brusc, devine de nesuportat, furia sa creşte, poate că va dori să rezolve problema pe loc. Când apare un conflict între oameni, mintea şi inima sunt foarte greu de stăpânit. Eu spun că dacă totul ar putea să se rezolve când stăm aşezaţi în meditaţie, atunci asta ar fi uşor; dar nu se întâmplă mereu în felul acesta. Astfel că în viitor, în practica voastră de gong, veţi întâlni tot felul de încercări de la demoni.

Fără aceste încercări, cum aţi putea voi să cultivaţi? Presupunând că toată lumea se înţelege bine, fără niciun conflict de interese, fără nicio interferenţă de la mintea oamenilor, nu ar trebui decât să staţi aşezaţi acolo şi xinxing-ul vostru se va înălţa? Asta nu va funcţiona. Nu vă puteţi tempera şi înălţa decât puşi la încercare de către demoni în realitatea cotidiană. Unii se întreabă: „De ce avem mereu probleme când practicăm gong-ul? Aceste probleme nu sunt foarte diferite de cele ale oamenilor obişnuiţi.” Asta pentru că voi cultivaţi şi practicaţi printre oamenii obişnuiţi. Nu veţi atârna dintr-odată cu capul în jos plutind în aer, nici nu vă vom aduce la Ceruri pentru a vă face să suferiţi, asta nu se poate întâmpla.

Totul se manifestă în situaţii de-ale oamenilor obişnuiţi: astăzi cineva vă jigneşte, un altul vă enervează, altcineva vă tratează rău sau vă lansează deodată o remarcă iritantă; prin asta se vede cum reacţionaţi la aceste probleme. De ce întâlniţi aceste probleme? Toate acestea sunt cauzate de propria voastră karma, din care noi am eliminat deja nenumărate porţiuni pentru voi. V-am lăsat doar o cantitate infimă din ea, repartizată la fiecare nivel diferit pentru a vă putea eleva xinxing-ul; aceste încercări de la demoni sunt pregătite pentru a vă tempera mintea şi a vă face să abandonaţi toate tipurile de ataşamente. Acestea sunt propriile voastre suferinţe, pe care le folosim pentru elevarea xinxing-ului vostru, pentru a ajunge să le depăşiţi în totalitate.

Atâta timp cât vă elevaţi xinxing-ul, veţi fi capabili să le depăşiţi; doar dacă voi înşivă nu vreţi să le depăşiţi nu le veţi depăşi. Însă dacă o doriţi, atunci veţi fi în stare să le treceţi. Aşa că de acum încolo, când veţi întâlni conflicte, nu le priviţi ca pe nişte evenimente întâmplătoare. Căci atunci când are loc un conflict, acesta apare poate pe neaşteptate, dar nu are loc din întâmplare, el este pregătit pentru a vă înălţa xinxing-ul. Atâta timp cât vă consideraţi un practicant de gong, îl veţi putea rezolva cu bine.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

   Desigur că nu veţi fi prevenit de apariţia suferinţelor şi a conflictelor; dacă vi s-ar spune totul dinainte, cum aţi putea cultiva şi practica? Nu ar mai avea efect. De obicei, acestea apar pe neaşteptate, numai astfel se poate pune la încercare xinxing-ul cuiva, numai astfel persoana îşi poate înălţa xinxing-ul. Doar în felul acesta se poate vedea dacă îşi poate stăpâni xinxing-ul. De aceea, atunci când apare un conflict, acesta nu este întâmplător. De-a lungul procesului de cultivare şi de practică, în cursul transformării karmei, se întâlneşte acest gen de problemă care, contrar părerii generale, este mult mai greu de suportat decât obosirea oaselor şi a muşchilor.

Credeţi că este suficient să practicaţi gong puţin mai mult timp, să ţineţi braţele ridicate până când vă înţepenesc sau să staţi în picioare până când acestea obosesc, pentru a vă creşte gong-ul? Oare câteva ore de practică în plus pot fi suficiente pentru a vă creşte gong-ul? Asta nu ajută decât la transformarea benti-ului şi mai trebuie încă energie pentru a-l întări, aceasta neavând niciun efect asupra elevării nivelului. Punerea la încercare a minţii şi a voinţei este factorul crucial pentru a-ţi ridica nivelul cu adevărat.

Dacă puteam progresa numai prin efortul oaselor şi muşchilor, atunci aş spune că ţăranii chinezi sunt cei care suferă cel mai mult, n-ar trebui deci ca ei toţi să fie mari maeştri de qigong? Orice durere fizică aţi avea, nu se poate compara cu a lor. Ei lucrează pe câmp, zi de zi, sub soarele arzător. Aceasta este o muncă grea şi epuizantă, aşadar nu este atât de simplu. Iată de ce spunem că, dacă dorim într-adevăr să ne elevăm, trebuie să ne elevăm cu adevărat mintea. Numai aşa ne putem înălţa cu adevărat.

      În timpul procesului de transformare a karmei, pentru a avea o bună stăpânire de sine, pentru a nu complica situaţia ca oamenii obişnuiţi, trebuie să păstrăm întotdeauna o inimă de compasiune, o stare de spirit calmă şi paşnică. Când întâlniţi deodată o problemă, veţi putea s-o rezolvaţi în mod corect. În general, dacă aveţi mereu o inimă plină de bunătate şi de compasiune, atunci când o dificultate va apare brusc, veţi avea timp sau spaţiu pentru a amortiza confruntarea şi pentru a reflecta la ea. Dacă mintea voastră este întotdeauna gata să fie în dezacord cu alţii şi să se lupte pentru asta sau cealaltă, vă spun că vă veţi lua la ceartă cu ceilalţi la fiecare problemă, asta este garantat.

Aşa că, atunci când întâlniţi conflicte, vă spun că este tocmai pentru a transforma propria materie neagră în materie albă, pentru a o transforma în Virtute. Omenirea noastră s-a dezvoltat astăzi până în punctul în care aproape toată lumea vine pe lume cu karma acumulată peste karma, fiecare poartă pe corp o cantitate destul de mare de karma. Atunci, în privinţa transformării karmei, iată ce se va întâmpla de obicei: în timp ce gong-ul vostru creşte şi xinxing-ul vostru se înalţă, în acelaşi timp karma voastră este eliminată şi transformată.

Atunci când întâlniţi o situaţie conflictuală, aceasta se va manifesta probabil prin punerea la încercare a xinxing-ului vostru de către demoni, în relaţiile voastre cu oamenii; dacă o puteţi îndura, karma voastră va fi eliminată, xinxing-ul vostru se va înălţa, gong-ul vostru va creşte – toate în acelaşi timp. În trecut oamenii aveau multă Virtute, xinxing-ul lor era înalt de la bun început, era de ajuns puţină suferinţă pentru ca ei să-şi crească gong-ul. Acesta nu mai este cazul oamenilor de astăzi, care de îndată ce îndură puţină suferinţă, nu mai vor să continue să cultive; de altfel ei înţeleg tot mai puţin prin calitatea lor de iluminare, fiind deci mai greu pentru ei să cultive.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

    În cursul cultivării şi practicii, când vă confruntaţi cu conflicte adevărate sau când ceilalţi vă tratează rău, asta poate implica două situaţii. Prima este că poate şi voi i-aţi tratat rău pe alţii într-o existenţă anterioară; în sinele vostru vă simţiţi indignat: „Cum poate să-mi facă asta?” Dar voi, de ce i-aţi făcut acelaşi lucru în trecut? Veţi spune că atunci nu ştiaţi şi că această viaţă nu are nimic de a face cu ceea ce s-a întâmplat într-o altă viaţă. Dar nu funcţionează aşa! Mai există o altă situaţie: în conflicte este în joc transformarea karmei, aşa că în timpul acestor conflicte, trebuie să adoptăm o atitudine mărinimoasă şi să nu ne comportăm ca nişte oameni obişnuiţi.

Este la fel la serviciu, în orice mediu profesional, chiar dacă lucraţi independent, tot trebuie să existe interacţiuni sociale; este imposibil să nu aveţi contacte cu societatea, există cel puţin relaţii între vecini. În relaţiile sociale, putem întâlni tot felul de conflicte. Pentru cei care cultivă şi practică printre oamenii obişnuiţi, bogăţia sau poziţia voastră ierarhică nu contează, nu este important dacă aveţi bani sau propria voastră afacere, toate acestea sunt fără importanţă: faceţi mereu schimburi echitabile şi păstraţi o minte dreaptă. Fiecare meserie din societatea umană îşi are raţiunea de a fi; problema este că mintea oamenilor este incorectă, dar asta n-are nimic de a face cu meseria pe care o faceţi.

În trecut, se spunea: „Din zece negustori, nouă sunt necinstiţi”. Aceasta este doar o zicală de-a oamenilor obişnuiţi, după mine este o chestiune legată de inima omului. Dacă vă păstraţi mintea dreaptă şi afacerile echitabile, dacă faceţi mai multe eforturi, este normal să câştigaţi mai mulţi bani; obţineţi asta prin eforturile depuse printre oamenii obişnuiţi – fără pierdere, nu există câştig – asta este recompensa eforturilor. Puteţi fi un om bun indiferent de statutul social; în medii diferite există conflicte diferite. Clasele superioare au conflictele claselor superioare, care pot fi rezolvate corect; oriunde, oricare ar fi nivelul social, poţi fi un om bun şi renunţa la tot felul de dorinţe şi ataşamente. În orice clasă socială, poţi fi o persoană bună, fiecare poate cultiva şi practica în propriul său mediu.

În prezent, în această ţară, fie că este vorba de întreprinderile de stat sau de alte întreprinderi, conflictele dintre oameni devin foarte specifice. Un astfel de fenomen nu a existat niciodată în alte ţări sau în istorie; de asemenea luptele pentru interes sunt foarte acute, oamenii rivalizează în meschinării şi în intrigi reciproce, se ceartă pentru avantaje minore. Ceea ce gândesc şi complotează este foarte răuvoitor; este greu chiar să fii om bun. De exemplu, când vine la lucru, cineva simte o atmosferă ciudată.

După un timp i se explică: „Cineva a inventat o poveste despre tine, s-a dus să se plângă şefului, te-a discreditat de tot.” Ceilalţi îl privesc ciudat. Cum poate o persoană obişnuită să suporte asta? Cum poate să înghită această supărare? „Aha, caută să-mi facă probleme, am să-i plătesc cu aceeaşi monedă. Are oamenii lui, eu pe ai mei, hai să ne luptăm.” Dacă acţionaţi astfel printre oamenii obişnuiţi, se va spune că sunteţi o persoană puternică. Dar pentru un practicant de gong va fi cu adevărat îngrozitor. Dacă vă certaţi ca o persoană obişnuită, veţi fi o persoană obişnuită, dacă depuneţi mai mult zel decât el, veţi fi chiar mai rău decât această persoană obişnuită.

Cum trebuie să tratăm această chestiune? Când ne lovim de acest gen de conflicte, trebuie în primul rând să ne păstrăm calmul şi să nu adoptăm aceeaşi atitudine ca a lui. Desigur, putem să-i explicăm cu amabilitate şi putem clarifica lucrurile, asta nu este o problemă, dar nu ar trebui să deveniţi prea ataşaţi. Atunci când întâlnim asemenea probleme, nu trebuie să ne certăm şi să ne luptăm ca ceilalţi. Dacă ei se poartă aşa şi voi acţionaţi la fel, nu sunteţi tot o persoană obişnuită? Nu numai că nu trebuie să vă luptaţi şi să vă certaţi cu el, dar în inima voastră nu trebuie să-l detestaţi cu adevărat, nici să-l urâţi.

Dacă îl urâţi, înseamnă că v-aţi enervat, nu-i aşa? Noi vorbim de Zhen-Shan-Ren: n-aţi aplicat principiul Ren, veţi avea chiar mai puţin Shan. În consecinţă, nu ar trebui să acţionaţi ca el, n-ar trebui să vă supăraţi pe el cu adevărat, deşi v-a discreditat până în punctul de a nu mai putea să ridicaţi capul în public. Nu numai că nu trebuie să vă supăraţi pe el, ci ar trebui chiar să-i mulţumiţi din adâncul inimii, să-i mulţumiţi cu adevărat. Oamenii obişnuiţi vor gândi poate: „Atunci oare nu suntem ca Ah Q112?” Vă spun că nu este acesta cazul.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

    Gândiţi-vă puţin: sunteţi practicanţi de gong, n-ar trebui să aveţi un standard înalt? Nu mai putem să vă aplicăm principiile oamenilor obişnuiţi. Sunteţi practicanţi, nu veţi obţine lucruri de nivel înalt? Astfel că trebuie să vă impuneţi principiile unui nivel înalt. Dacă acţionaţi ca el, nu sunteţi la fel ca el? Atunci, de ce trebuie să-i mulţumiţi? Gândiţi-vă, ce veţi obţine? În acest univers, există următorul principiu: cine nu pierde nu câştigă, pentru a câştiga trebuie să pierdeţi. V-a discreditat complet printre oamenii obişnuiţi, este cel care a câştigat, a câştigat un avantaj în detrimentul vostru.

Cu cât vă discreditează mai mult şi cu cât acest lucru face mai multă senzaţie, cu atât suferiţi mai mult, el pierde din Virtute, şi toată această Virtute vă este atribuită vouă. Şi în timp ce suportaţi această situaţie, poate că o puteţi privi cu detaşare şi n-o veţi pune la inimă. Mai există încă un principiu în acest univers: pentru că aţi îndurat o mare suferinţă, propria voastră karma va fi atunci transformată. Deoarece v-aţi sacrificat, atâta cât aţi îndurat, tot atâta va fi transformat în Virtute. Nu este această Virtute ceea ce vrea să obţină un practicant de gong? Nu aţi câştigat deja pe două planuri? În plus, karma voastră este eliminată.

Dacă nu vă crea o asemenea situaţie, cum v-aţi fi putut eleva xinxing-ul? Tu eşti amabil şi eu la fel, toată lumea stă aşezată acolo în armonie, cum poate gong-ul vostru să crească? Unde găsim un astfel de lucru? Tocmai pentru că a provocat un asemenea conflict, pentru că a creat pentru voi o ocazie de elevare a xinxing-ului, numai aşa aţi putut s-o faceţi; în felul acesta v-aţi putut eleva xinxing-ul, nu-i aşa? Iată un al treilea câştig. Sunteţi un practicant de gong, xinxing-ul vostru s-a înălţat, atunci n-ar trebui ca şi gong-ul vostru să se înalţe drept consecinţă? Aţi câştigat patru dintr-o lovitură. Cum aţi putea să nu-i mulţumiţi? Ar trebui să-i mulţumiţi sincer, din adâncul inimii – este chiar aşa.

Desigur, intenţia lui nu era bună, altfel nu v-ar fi dat Virtute, însă el v-a oferit cu adevărat o ocazie de a vă eleva xinxing-ul. Asta înseamnă că trebuie neapărat să punem accentul pe cultivarea xinxing-ului. Simultan cu îmbunătăţirea xinxing-ului, karma voastră va fi de asemenea eliminată şi transformată în Virtute şi veţi putea astfel să vă elevaţi nivelul, toate acestea completându-se reciproc. Privite de la niveluri superioare, principiile se schimbă.

O persoană obişnuită nu poate vedea asta cu claritate; când vedeţi principiile de la niveluri înalte, ele se schimbă în totalitate. Deoarece vă aflaţi printre oameni obişnuiţi, consideraţi că un principiu este corect, dar de fapt, nu este chiar aşa. Numai ceea ce se vede de la un nivel înalt este corect. În general este astfel. V-am explicat principiile în profunzime şi sper ca mai târziu să vă puteţi considera un practicant de gong în cultivarea şi practica voastră. Să cultivaţi şi să practicaţi cu adevărat, căci principiile v-au fost expuse acum în mod clar.

   Poate că unele persoane, deoarece trăiesc printre oamenii obişnuiţi, găsesc că interesele concrete sunt chiar aici şi că asta este mai real. În puternicul curent al oamenilor obişnuiţi, aceste persoane nu reuşesc să-şi impună mereu standarde mai înalte. De fapt, pentru a fi o persoană bună printre oamenii obişnuiţi, puteţi lua exemplu de la eroi şi de la cetăţeni model, aceştia fiind exemple pentru oamenii obişnuiţi. Dacă vreţi să fiţi un practicant, cultivarea depinde în întregime de propria voastră inimă şi trebuie să vă iluminaţi singuri, nu există exemple de urmat. Din fericire, azi am predat deja Marea Lege în mod public; în trecut, chiar dacă aţi fi vrut să cultivaţi, nimeni nu v-ar fi învăţat. Dar acum puteţi urma Marea Lege şi poate veţi fi capabili să faceţi mai bine; dacă veţi putea să cultivaţi, să reuşiţi sau să atingeţi un nivel sau altul, toate acestea depind numai de voi.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Desigur, transformarea karmei nu ia întotdeauna forma despre care tocmai am vorbit, se poate manifesta şi în alte domenii. Poate apare atât în societate, cât şi în cadrul familiei. Pe stradă sau în alte circumstanţe sociale, puteţi de asemenea să întâlniţi necazuri. Veţi fi făcuţi să abandonaţi toate ataşamentele la care nu reuşiţi să renunţaţi printre oamenii obişnuiţi. Toate ataşamentele, cât timp le mai aveţi, vor trebui eliminate în mod progresiv, în tot felul de ocazii. Veţi fi făcuţi să vă poticniţi şi prin asta veţi înţelege Calea, în felul acesta veţi avansa în cultivarea şi practica voastră.

Mai există un alt caz destul de obişnuit: în cursul cultivării şi practicii lor, mulţi dintre noi vor constata foarte adesea că atunci când practică exerciţiile, partenerul de viaţă devine foarte nemulţumit; de îndată ce începi practica, se ceartă cu tine. Dacă faci altceva, nu-ţi dă atenţie. Dacă îţi pierzi mult timp jucând Mah Jong113, se va supăra, dar nu aşa de tare ca atunci când practici. Dacă practici exerciţii, nu-l deranjează, îţi antrenezi corpul, de ce l-ar deranja asta!? Este un lucru bun. Şi totuşi, imediat ce practici qigong, se va certa violent cu tine şi va arunca cu lucruri. Din cauza practicii de gong, unele cupluri ajung în pragul divorţului.

Mulţi oameni nu au înţeles de ce se produce o astfel de situaţie. Dacă întrebaţi partenerul după aceea „De ce te-a apucat o asemenea furie contra mea atunci când practicam exerciţiile?”, nu vă poate răspunde nimic, nu ştie ce să spună: „Într-adevăr, n-ar fi trebuit să mă enervez aşa, dar în acel moment eram înfuriat.” În realitate, ce se întâmplă? În timp ce practicaţi gong-ul, karma voastră trebuie să se transforme: cine nu pierde, nu câştigă. Ceea ce pierdeţi, este ceva rău, aşa că trebuie să plătiţi pentru asta.

   Poate că abia ai trecut pragul casei, că soţia îţi şi aruncă reproşuri drept în faţă; dacă le suporţi bine, practica ta de gong nu va fi azi în zadar. Unii mai ştiu că, pentru a practica gong-ul, trebuie acordată importanţă Virtuţii şi de obicei sunt în relaţii bune cu partenerul. El gândeşte: „De obicei, cuvântul meu contează, dar astăzi ea mă ia în râs.” Neputând să se abţină, el începe să se certe şi atunci, pentru acea zi, practica a fost în van. Deoarece karma era acolo, partenera vă ajuta s-o eliminaţi, dar voi refuzaţi şi vă luaţi la ceartă cu ea, karma neputând fi deci eliminată. Există multe cazuri asemănătoare, mulţi dintre noi le-au trăit fără a se întreba de ce.

Când faceţi altceva, partenera nu se preocupă de voi, dar când practicaţi – ceea ce este un lucru bun – vă caută întotdeauna ceartă. De fapt, soţia te ajută să-ţi elimini karma, însă nici ea însăşi n-o ştie. Nu înseamnă că îţi caută ceartă doar în aparenţă şi că în interior inima sa este bine intenţionată faţă de tine, nu este aşa, furia sa vine cu adevărat din adâncul inimii, întrucât cel asupra căruia cade karma suferă, este garantat.

 ZHUAN FALUN  ÎNVÂRTIND ROATA LEGII

Halloween – Origini şi semnificaţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.