5 PAȘI PENTRU A RENUNȚA LA VINOVĂȚIE-experiențe de viață

5 PAȘI PENTRU A RENUNȚA LA VINOVĂȚIE-experiențe de viață

5 PAȘI PENTRU A RENUNȚA LA VINOVĂȚIE-experiențe de viață

Dacă trăiești mereu cu sentimentul că ești vinovat, păcătos sau rău, ori că trebuie să ispășești prin pedeapsă nu știu ce vină, vei suferi în permanență, te vei îndepărta de Sinele tău Divin, deoarece Dumnezeu este iubire și ne-a făcut din și pentru iubire, iar suferința nu are frecvență spre divinitate. Așa că vă recomand să încetați cu vinovăția; în continuare aveți câteva sugestii despre cum să scăpați de ea.

Interpretează în favoarea ta ce ți se întâmplă în experiențele de viață:

Ori de câte ori faci ceva pentru care ești tentat să te consideri vinovat, găsește o modalitate de a te discupla. Gândește-te cum ai considera acel lucru dacă a fi făcut de o persoană pe care o iubești. Din moment ce poți face orice, de ce nu ai interpreta acel lucru în favoarea ta? Totul ține de credința ta – și succesul și eșecul. Unde este mintea ta acolo ești și tu, adică dacă tu gândești în favoarea ta, toată viața se va desfășura ca atare.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Nu-i învinui și nu-i judeca pe ceilalți:

Se spune în Biblie că „După cum judeci așa vei fi judecat” – și nu de un Dumnezeu răzbunător și crud, ci după propria-ţi minte. Pentru că așa este setată să vadă lucrurile, și așa cum vezi despre altul așa vei vedea și despre tine. Iată un principiu moral: „te vezi cu aceeași ochi cu care îi vezi și pe ceilalți” și automat te tratezi cu aceeași asprime sau toleranţă cu care îi tratezi pe cei din jur. De asemenea aşteptaţi din partea lor același comportament. Când îl județi pe altul, de fapt te judeci pe tine

Nu te răzbuna nici pe tine, nici pe alții:

„Răzbunarea este a mea”, spus-a Domnul – ne învață Biblia. Cu alte cuvinte răzbunarea nu este treaba noastră și ar fi bine să o lăsăm pe seama universului. Dacă cineva merită o lecție pentru ce a făcut, nu ști tu cel care trebuie să i-o dea, adică nu e treaba ta. În primul rând, nu câștigi nimic făcându-i pe ceilalți să sufere. Dimpotrivă, îți pierzi liniștea și pacea, iar asta nu e bine deloc. Iertarea este un dar pe care ți-l faci ţie: nu ierta pentru că o merită celălalt, ci pentru că tu meriți.

Când nu ierți pe cineva pierzi foarte multă energie, este ca atunci când stai la ușa cuiva și nu-l lași să plece și depui mult efort pentru a ține ușa închisă. În clipa în care te lași dominat de ură și furie îți otrăvești sufletul și este păcat să-ți irosești viața clocotind de resentimente; păcatele celor din jur nu merită osteneala, iar tu meriți mult mai mult. Dacă vei să nu fi pedepsit, nu pedepsi.

Apreciază-te și acceptă aprecierea celorlalți:
Acordă-ți cel puțin zece minute în fiecare zi pentru a-ți consolida viziunea pozitivă asupra persoanei și vieții tale. Pentru asta poți recurge la meditație, rugăciune, imagerie creativă, un jurnal sau pur și impun să-ți îmbunătățești elația cu tine și cu cei apropiați. Reamintește-ți că ești genial, că poți iubi, că ești plin de bucurie și că poți atinge orice obiectiv pe care ți-l propui.

Notează-ţi lucrurile care îți sunt dragi și pe care ți le propui pentru împlinire. Gândeşte-te de câteva ori pe zi la acele obiective, ca și cum sunt împlinite. Nu te scuza și nu te subaprecia niciodată în relațiile cu ceilalți și cu tine și acceptă complimentele fără a încerca să abați atenția în altă parte, ca și cum nu ar fi vorba e tine. Nu-ți ascunde meritele, folosește-le pentru a deveni mai puternic. De câte ori îți amintești meritele tale, de atâtea ori te reconectezi la sursa divină din tine care a făcut posibilă realizarea.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Acționează cu convingere!

Când ți se oferă ocazia să faci ceea ce-ți dorești acționează cu convingere, ai încredere în tine și vei reuși. Acționează ca și cum ai deja acel lucru, devino acel lucru și atunci, prin frecvența ta, vei atrage din univers acea frecvență specifică și-l vei avea.

Dacă cineva crede în tine mai mult decât tu însuți acceptă-i părerea fără a-ți scoate în evidență limitele, fără a evoca insuccesele trecute. Există doar două posibilități: fie demonstrezi că ai dreptate și nu ești în stare să faci nimic, fie realizezi ce-ți dorești. Ce preferi?

Spor la lucru și nu uitați că toată puterea se află în interiorul vostru. Ce aveți de făcut este să o accesați și să vă BUCURAȚI.

Așa să fie!

Preluat din cartea Regăsirea puterii interioare;

Autor: psiholog clinician-principal dr. Niculina Gheorghiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.