Legile fundamentale ale universului privind evolutia

7 legi fundamentale

Legea Armoniei şi Relativităţii Vibraţiei fundamentale a Universului (L1)

   Când crează o entitate, Tatăl îi imprimă o anumita vibraţie, numită vibraţie fundamentală, care este proprie entităţii şi prin care poate fi identificată. Vibratia fundamentala are mai multe componente, dintre care noi percepem pe Pamant vibratia sonora si vibratia luminoasa. Din vibratia fundamentala rezulta si drumul evolutiv pe care il are de parcurs entitatea pentru a se reintoarce in Tata. Vibratia fundamentala se mentine constanta de-a lungul evolutiei entitatii, constanta fata de Tata : cand Tatal evolueaza, vibratia fundamentala a fiecarei entitati e actualizata automat pentru a tine pasul cu Tatal.

Aceasta vibratie fundamentala se simte peste tot in jurul entitatii dar cea mai mare densitate se afla in dreptul pieptului, intr-un unghi destul de mic ( aceasta deoarece e influentata de locul scanteii divine). Cand o entitate este trimisa intr-un loc, cu o anumita misiune si primeste mai multe structuri, fiecare structura are o anumita vibratie. Relativitatea vibrationala este rezultanta vibratiei tuturor structurilor comparata cu vibratia Tatalui. Actualizarea permanenta a vibratiei fundamentale sincron cu evolutia Tatalui ar trebui sa modifice si vibratia pe structuri a entitatii ; dar aceasta se intampla daca entitatea este complet deschisa, permeabila.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

De asemenea, daca Tatal considera necesar sa ajute entitatea prin cresterea suplimentara a relativitatii vibrationale, atunci acest ajutor este dat prin intermediul sinelui personal al entitatii. Corectiile vibrationale se aplica oricarei entitati cand vibratia ii scade sub un anumit nivel ; se aplica atat Pamantului cat si oamenilor. De exemplu o corectie vibrationala se aplica unui om atunci cand se observa ca el a scazut mai mult de un nivel fata de locul de la care vine. Atunci se face o prima corectie vibrationala unui om, considerandu-se ca poate nu a inteles, ca nu reuseste sa-si acceseze vibratia fundamentala si deci nu isi stie drumul, calea. O entitate care are acces la vibratia fundamentala, nu poate sa rataceasca drumul ( decat daca nu vrea sa-l urmeze).

Entitatea, la randul ei, isi modifica tot timpul vibratia structurilor in functie de deciziile pe care le ia, ganduri, sentimente. Fluctuatiile de vibratie pot fi destul de mari. Vibratia este parametrul care se modifica cel mai rapid. Orice enervare, orice dezacord cu o persoana care are alta parere duce la o modificare a vibratiei pe structura fizica, care duce la o modificare a vibratiei celorlalte structuri si deci se modifica relativitatea vibrationala. Daca constientizam aceasta scadere a vibratiei, e bine sa facem starea de universalitate pentru a reveni la vibratia initiala ; daca nu, maxim la sfarsitul zilei, la rugaciunea de seara ( care e important sa fie bine facuta) atunci se readuce vibratia la vibratia fundamentala. La noi, la majoritatea oamenilor, vibratia structurilor si implicit relativitatea vibrationala este sub ceea ce asteapta Tatal de la noi, in special pe structura fizica.

Noi trebuie sa reusim sa gasim in interiorul nostru vibratia fundamentala pe care sa o manifestam apoi in totalitate pe fiecare dintre structuri, pentru a ne mantui. Tatal face ca vibratia structurilor sa fie astfel incat entitatea sa fie adaptata locului. Daca trimite entitatea in alt loc, cu alta misiune, aloca energia necesara pentru a-i face corectia de vibratie. Deci pentru o entitate, relativitatea vibrationala are o valoare specifica in functie de locul in care se afla. Pentru o entitate inalta venita cu misiune de ridicare a vibratiei unui loc, adaptarea la vibratia locului nu se face pe structurile superioare ( unde vibratia e data de nivelul evolutiv) ci doar cel mult pe structura fizica. Ea poate fi in suferinta pana isi realizeaza misiunea, datorita diferentei de vibratie intre structuri.

Pentru o astfel de entitate inalta venita la incarnare pe Pamant sunt necesare mai multe structuri / invelisuri vibrationale care sa faca adaptarea de la vibratia fundamentala la vibratia locului, decat pentru o entitate obisnuita. Procesele metabolice fundamentale, ca de exemplu respiratia prin plamani se intampla la o anumita vibratie. O entitate oricat de inalta, venita pe Pamant, pentru a putea trai are nevoie sa respire, deci pe fizic trebuie sa aiba vibratia adaptata Pamantului. Si Iisus a trebuit sa se nasca din Maria Fecioara tocmai pentru ca venea pe Pamant. O entitate inalta este constienta de toate straturile intermediare dintre vibratia fundamentala si cea fizica, e constienta de distanta dintre ele si de aceea este in suferinta.

Straturile intermediare sunt necesare pentru protectia structurii superioare a entitatii. Daca comparam relativitatea vibrationala a unei entitati cu cea a locului in care se afla, putem vedea daca entitatea trage in jos locul, consumandu-i din din energie sau din contra, ajuta locul sa se ridice. Ar trebui ca oamenii, prin vibratia lor, sa duca la evolutia Pamantului – cu toata viata care exista pe el – dar din pacate s-a intamplat contrariul. Intrucat conform legii armoniei si relativitatii vibrationale Tatal mentine constanta relativitatea vibrationala a unui loc, au fost necesare cele trei corectii de vibratie asupra Pamantului facute de Tata.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Fiecare organ uman are o vibratie specifica. Daca vibratia scade sub o anumita valoare, organul se imbolnaveste. Corectia vibratiei organelor se poate face prin:
-tehnici Reiki / bioenergetice, prin palma celui care face tratamentul. Inconveniente: consum energetic ridicat iar daca terapeutul are la randul sau probleme, le poate transmite pacientului .
-aparat care genereaza o anumita vibratie electro-magnetica. Inconvenientul este ca aparatele genereaza de obicei si vibratii parazite si de asemenea faptul ca generand vibratia doar pentru un organ, poate afecta negativ celelalte organe
-tratament cu sunet emis de o persoana sau aparat. Vibratia sonora care trebuie emisa trebuie sa fie globala, benefica pentru tot organismul si trebuie sa contina cu preponderenta vibratia pentru organele care sunt in suferinta. Vibratia sonora care corespunde unui anumit organ sanatos difera de la persoana la persoana, dar persoanele care se afla la acelasi nivel au aproximativ aceeasi vibratie pentru un organ sanatos.

Legea relativitatii si densitatii luminice

Cand creaza o entitate ( de orice tip : om, planeta, galaxie, …) , Tatal ii da o incarcatura luminica specifica, prin intermediul Duhului Sfant Manifest. Aceasta se mentine constanta de-a lungul evolutiei entitatii, in diferitele incarnari. Incarcatura luminica defineste in mod unic locul entitatii in Oceanul Energetic Primordial si locul unde entitatea se va reintoarce in Tata ; de aceea se spune ca este calea noastra de intoarcere la Tata. La fiecare incarnare, entitatea are acces la ( percepe) o parte din incarcatura luminica de la Creatie. Aceasta parte din incarcatura luminica initiala la care are acces entitatea la un moment dat este relativitatea luminica.

Cu cat entitatea evolueaza de-a lungul vietilor, cu atat relativitatea ei luminica in fiecare viata devine tot mai mare, devenind egala cu incarcatura initiala de la Creatie in momentul mantuirii. In functie de relativitatea luminica se poate aprecia cat de mult sau cat de putin mai are de parcurs entitatea pana sa ajunga inapoi in Tata.
Relativitatea luminica modeleaza viata intrucat misiunea primita de entitate trebuie sa fie in concordanta cu relativitatea ei luminica. La terminarea unei vieti, când entitatea pleaca din acel loc, are o anumita perioada de timp în care sta si cântareste ce a facut, perioada in care se mentine constanta relativitatea luminica pe care a avut-o. Când ajunge din nou la coada pentru încarnare, i se creste relativitatea luminica cu o anumita cantitate pentru ca sa poata sa parcurga niste etape si sa vada câteva variante de încarnare. În momentul în care entitatea urmeaza sa se incarneze, se poate considera ca este din nou momentul creatiei, intrucat entitatea nu va fi identica cu cea din viata trecuta. De aceea au dreptate si filozofii si preotii. Entitatea nu mai este aceeasi decat atunci cand ajunge inapoi in Tata, la vibratia ei fundamentala ; in rest este un bulgare care se rostogoleste.

In momentul incarnarii, relativitatea luminica se modifica si este adecvata misiunii primite.

Daca Tatal doreste la un moment dat sa ofere ajutor unei entitati, aceasta o realizeaza pe baza legaturii continue si permanente cu sinele entitatii ( legea a sasea), putand prin intermediul sinelui sa modifice relativitatea luminica a entitatii. Datorita limitarilor introduse de fiecare structura in parte, entitatea nu poate manifesta inspre exterior intreaga sa relativitate luminica. Ceea ce reuseste sa manifeste in exterior este densitatea luminica. Densitatea luminica este astfel determinata de structura cea mai opaca. De aceea este important ca o entitate sa-si purifice toate structurile, putand astfel manifesta o densitate luminica din ce in ce mai mare.

Cand o entitate se descarneaza, densitatea ei luminica creste intrucat nu mai are structura fizica si rationala si implicit nici barierele introduse de acestea. Unul dintre parametrii dupa care Tatal apreciaza entitatea la sfarsitul unei incarnari este densitatea luminica. Este asa de importanta aceasta densitate luminica intrucat ea este si suportul pe care se manifesta iubirea. Nu se poate manifesta mai multa iubire decat o permite densitatea luminica. Ar trebui ca structurile noastre sa permita manifestarea nestingherita a luminii, a Duhului Sfant din noi si deci a iubirii. Modalitatile de crestere a densitatii luminice sunt in general specifice fiecarei structuri in parte : debarasarea rationalului de multitudinea de ganduri, cultivarea virtutilor, emanarea de emotii pozitive sunt cateva exemple.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Se face referire la Duhul Sfant manifest si Duhul Sfant lucrativ. Duhul Sfant este manifest in momentul in care este creator si datator de viata, deci cand prin intermediul Sau, Tatal incarca entitatea cu lumina. Duhul Sfant este lucrativ in momentul in care insoteste si indruma entitatea pe tot parcursul vietii. Duhul Sfant Lucrativ continua sa insoteasca entitatea si daca aceasta merge spre involutie ; Iisus a spus : « Va las voua Duhul Meu » referindu-se la Duhul Sfant Lucrativ. Duhul Sfant Lucrativ insoteste in toate formele : inger pazitor, entitati care ne ghideaza in fiecare moment, chiar daca noi nu le auzim.

Legea Armoniei si Iubirii Universale (L3)

Legea Iubirii este manifestata direct de catre Tatal Ceresc, pe coarda de argint, spre deosebire de legile relativitatii vibrationale, luminice, a echilibrului dinamic relativ si a transmiterii informatiei , care sunt manifestate indirect.
Noi primim iubirea Tatalui prin coarda de argint care intra pe chakra iubirii ( a inimii ). Iubirea care vine de la Tata se amesteca si se amplifica in chakra inimii si o parte este daruita Tatalui, o parte celorlalti oameni si o parte propriei persoane. Ar trebui ca amplificarea sa fie de trei ori, astfel incat cantitatea de iubire daruita in fiecare din cele trei parti sa fie egala cu cantitatea de iubire absorbita de la Tatal. Asa a fost la Iisus.

Iubirea pe care o transmitem Tatalui nu o daruim pentru ca asa trebuie, pentru ca ne obliga, ci pentru ca simtim iubirea Lui si vrem si noi sa facem acelasi lucru, vrem sa ne apropiem de aceeasi daruire. Heruvimii si Serafimii, care sunt cel mai aproape de Tata, Il slavesc necontenit. Un om care este tot timpul multumit, bucuros de viata, daruieste iubire care Tata. El nu zice niciodata « Nu pot, nu mai vreau, sunt obosit, n-am chef “ are o stare de bine care este continua, trece prin viata fara sa tulbure apa. Marii maestri apar pentru ca au o stare de bine continua, ei se pot cufunda intr-o traire interioara in care nu aud nimic si pot sa plece, pot sa vina.

Iubirea fata de oamenii din jur inseamna sa nu avem dusmani si mai mult, sa nu fim indiferenti fata de cei din jur. Trebuie sa existe compasiune, nu mila, fata de toti , pentru ca toti suntem Creatia Tatalui. Avem datoria ca ceea ce face Tatal pentru noi sa incercam sa facem si noi pentru altii. Trebuie sa devenim creatori, sa fim ca un izvor pentru ceilalti. Pentru aceasta ar trebui sa incercam sa vedem in fiecare partea lui buna.

Iubirea fata de propria fiinta implica sa stii sa te protejezi fata de toate agresiunile din jur. Cand o persoana incearca sa te agreseze ( prin cuvinte, atitudine ), nu trebuie rezonat cu ceea ce ea emana, ci te rogi Tatalui sa te ajute si sa coboare Duhul Sfant. Trebuie pastrat calmul interior tot timpul. Tatal trimite permanent iubire, iubire care este mereu de alta calitate, dupa cum El Insusi evolueaza. Tatal manifesta iubire pe fiecare structura creata din fiecare Vers al Lui. De aceea si noi trebuie sa manifestam iubirea pe fiecare dintre structurile noastre. Iubirea Tatalui ne arata cum trebuie sa iubim cu fiecare dintre structurile noastre.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Legea echilibrului dinamic relativ al universului (L4)

Cand creaza o entitate, Tatal o modeleaza intr-o forma specifica si de aceea spunem ca fiecare entitate se afla intr-un loc anume din Trupul Creator al Tatalui. Echilibrul ei dinamic relativ fata de Tata este 1 in momentul Creatiei, adica entitatea este in echilibru perfect cu Tatal, este una cu El. De-a lungul evolutiei, o entitate ramane in acelasi loc in Trupul Tatalui, dar vibratia, perceptia parametrilor fizici se face cu alta masura. Si omul arata altfel conform evolutiei. Prin coborarea in material, majoritatea entitatilor si-au scazut EDR fata de valoarea initiala 1, odata cu scaderea vibratiei pe structuri si a relativitatii luminice. In timpul evolutiei, cel mai rapid variaza relativitatea vibrationala, apoi densitatea luminica iar EDR cel mai lent. El este cel care atenueaza oscilatiile noastre si care din aceasta cauza ne da perceptia cea mai clara a cat de aproape sau de departe ne aflam de Tata.

Scaderea vibratiei, a luminii si a EDR fata de valorile primite la creatie nu sunt obligatorii pentru o entitate incarnata. Scaderea acestor parametri a insemnat de fapt intrarea in legile alternantei bine-rau, care nu sunt obligatorii. Am fi putut evita experientele traite in legile alternantei daca noi nu am fi dorit sa le experimentam in mod direct. Sinele Personal al Tatalui ( legea a sasea) poate sa ne dea toate informatiile despre aceste experiente. Noi am vrut experimentare in materie ( pomul cunoasterii, Eva, marul). Puteam sa invatam in Tata dar am preferat sa cunoastem in mod direct. In acest fel nu mai puteam sa ne supunem unei singure Legi a iubirii si a sinelui personal. Evolutia marilor entitati s-a facut doar prin trairea lor in Legea iubirii si a Legea sinelui personal.

Dupa ce prima scufundare in materie a fost facuta, au fost necesare corectiile respective pentru a se realiza ciclicitatea si reintoarcerea la Tata. Noi avem in continuare legatura cu Sinele Colectiv care ne poate da toate informatiile. Deci Tatal mentine permanent cele doua alternative : exista in fiecare moment posibilitatea sa invatam prin Sinele Colectiv sau prin experimentare. Exista calea fericirii sau a suferintei. Fiecare isi alege. Nu este obligatoriu sa trecem prin toate ciclurile. Fiecare isi alege exact ce vrea sa faca in viata respectiva. Alege calea suferintei acea entitate care pe parcursul incarnarilor a tot coborat EDR si prin suferinta poate face o crestere mai mare a EDR. Iisus a ales sa ne arate calea suferintei deoarece omenirea era in acest ciclu al coborarii.

Dar cand a plecat, a spus « Iubiti-va unul altul » , pentru a trece la legea noua, legea gratiei si a iubirii, nu a suferintei « dinte pentru dinte ». Exista in Tata si entitati care au ales sa nu experimenteze in materie ci sa cunoasca prin intermediul Sinelui Tatalui, si acele entitati sunt mult mai placute Tatalui. Entitatile care isi scad valoarea EDR sub o anumita limita ( aleasa 0), ies din Legile Armoniei. Ele sunt in continuare in Tata, nu sunt in afara Tatalui si au in continuare legaturile cu Tatal prin sinele personal. Ajutorul Tatalui se manifesta chiar si la entitatile din afara versurilor. Acele entitati nu vor sa manifeste pe Tatal, nu vor sa receptioneze si sa manifeste iubirea. Dar Tatal le trimite iubire si lor. Ele aud si stiu ce e bine, dar vor sa continue experimentarea directa, coborarea in material.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Pe Pamant, o entitate are EDR intre 0.1 si 0.2, datorita structurilor fizica si rationala. Pe celelalte structuri, EDR este de obicei mai ridicat, posibil 7.4 pana la 8.2. La terminarea misiunii, entitatea va fi atrasa automat la EDR corespunzator starii neintrupate ( fara structura fizica si rationala). In viata urmatoare, entitatea nu poate primi o misiune care sa necesite un EDR mai mare decat cel manifestat ultima oara, pentru ca nu e in stare sa-l manifeste. Rezulta ca fiecare entitate trebuie sa-si creasca EDR cat este in stare intrupata. Cresterea EDR in stare intrupata se poate face prin rafinarea structurilor, prin manifestarea iubirii, prin manifestarea virtutilor.

In fiecare entitate, este deschisa calea de manifestare spre EDR=1. Cele mai multe blocaje apar in corpul fizic, de la Vadul lui Iacob in jos. Trebuie sa acordam mai multa atentie fizicului. Trebuie eliberata structura fizica pentru ca altfel nu se rafineaza celelalte structuri. Majoritatea maestrilor si a scolilor de spiritualitate au exercitii fizice zilnice pentru a-si mentine structura fizica la o anumita vibratie. Alt exemplu este in crestinism prin varianta pustiei care pune entitatea departe de tentatii si in plus traieste in comuniune cu natura. Manifestarea iubirii ajuta la cresterea EDR intrucat in EDR intervine, prin intermediul sinelui propriu, rezultanta trairilor si sentimentelor din viata.

O entitate al carei EDR a scazut are in continuare in ea lumina, iubirea, informatiile de la Tata, doar ca pe unele structuri ea blocheaza aceasta lumina, nu o manifesta ( de exemplu pe structura fizica temerile, frica ). Bonusul inseamna inlaturarea temporara si partiala a unor astfel de blocaje. Daca entitatea sesizeaza si se corecteaza, ea va ramane in aceasta stare, altfel pierde ajutorul. Bonusul il poate da doar Divinitatea iar noi oamenii putem ajuta pe cineva prin discutii. Inlaturarea blocajelor asupra altei persoane in mod arbitrar ( posibil bine intentionat ) poate prejudicia persoana respectiva intrucat e posibil ca ea sa nu fie pregatita.

Legea Compensarii si Transmiterii Informatiei pe suportul energetic purtator (L5)

In momentul in care creaza o entitate, Tatal ii creaza sufletul. In suflet pune suportul energetic necesar impreuna cu toate informatiile Sale, existand o comunicare directa cu toate Versurile si Universurile Tatalui. Apoi, Tatal creaza si interfata dintre suflet si ratiune, pentru ca informatiile din suflet sa poata fi accesate si decodificate de catre entitate. Transmiderea = 1 reprezinta totalitatea acestor informatii impreuna cu suportul lor energetic si cu interfata la ele si inseamna acces informational la toata Creatia Tatalui. Transmiderea = 1 exista tot timpul in entitate, doar ca de cele mai multe ori interfata suflet –ratiune este partial / total blocata si astfel sunt accesate doar o parte din informatii. Prin rugaciune, aceasta interfata se poate constientiza. In momentul in care o entitate se constientizeaza pe sine cine este ca entitate si ce misiune are, ea are din nou acces la transmidere = 1, depinzand insa de ea cat foloseste acest acces.

Informatiile pe support energetic pe care o entitate le primeste la incarnare reprezinta transmutarea, si ele sunt corelate cu misiunea. Aceste informatii se afla in suflet dar sunt transferate si in subconstient, pentru a fi usor accesate. Trairile si experientele din fiecare viata fac ca pe masura evolutiei transmutarea sa creasca, adica entitatea sa poata accesa tot mai mult din transmidere. Transmisia reprezinta totalitatea informatiilor pe support energetic la care entitatea are acces intr-o viata, intr-un anumit loc. Sursa acestor informatii este Tatal prin transmidere, Tatal prin transmutare si Tatal prin tot ceea ce ne inconjoara. O entitate adaptata locului ( cu EDR in banda de EDR a locului ) preia prin campurile ei informatii de la acel loc. Subconstientul are acces atat la corpul mental cat si la cel fizic si la campuri. Astfel, informatiile locului ajung in subconstient care analizeaza informatiile venite pe cele trei cai : transmidere, transmutare si din exterior. Ceea ce rezulta este transmisia si ea este cea care ne determina modul de actiune in viata. E important ca transmisia sa fie egala cu transmisia rezultata din vibratia fundamentala.

Legatura dintre notiunile de transmidere, transmutare si transmisie poate fi exemplificata prin modul in care vedem o floare:
– transmiderea este esenta a florii
– transmutarea este ceea ce vedem ca fiind esenta florii
– transmisia este ceea ce percepem noi din informatiile corelate din jurul nostru ca fiind esenta florii
Acestea reprezinta de fapt mai multe niveluri de intelegere.
Trebuie sa ajungem sa traim efectiv esenta florii, sa fim una cu floarea, fiindca esenta florii e in noi. Aceasta inseamna transmisie = transmutare = transmidere = 1 , inseamna intoarcearea la Tata. In acest moment, stiu / vreau / pot au semnificatia : percep tot ce ma inconjoara / vad esenta / traiesc esenta.
Pentru a ajunge la transmisie = transmutare = transmidere = 1, sunt de ajutor meditatia, starea de universalitate, rugaciunea inimii.

Prin meditatie :
– se incepe prin relaxare, nu mai ajunge nici o informatie din exterior
– se continua cu scurgerea tuturor gandurilor, coborarea mintii in inima
– am ajuns la transmidere

Se poate medita la o planta, la Soare, ploaie, vant, foc, pamant, etc.
Ajungerea la transmidere se face elibarand subconstientul de partea constienta si folosind acea parte din creier pe care acum nu o folosim. Copiii fac singuri meditatie cand se joaca : cand se joaca in nisip, nu exista nimic in jurul lui decat nisipul. Nu trebuie sa li se impuna restrictii copiilor, decat atat cat e necesar pentru a-i adapta conditiilor de pe Pamant. Cele doua compensari ( cea informationala pe support energetic, precum si cea energetica si informationala) sunt necesare in primul rand copiilor nascuti inainte de termen sau care au suferit traume. Pierderea energiei duce si la pierderea informatiilor stocate. Interventia Tatalui pentru cresterea transmisiei pana la varsta de 33 de ani este un ajutor in evolutia entitatii. Dupa 33 de ani, cresterea transmisiei se face doar prin stradania proprie. Copiii in viata intrauterina in perioada 0 – 7 luni au transmisia egala cu transmiderea pentru a putea dialoga continuu cu Tatal in legatura cu misiunea de indeplinit. In ultimele 2 luni de sarcina, se transfera informatiile de care copilul are nevoie pentru viata respectiva.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Legea Armoniei si Cunoasterii Sinelui Propriu si Sinelui Colectiv Comun din Versurile Tatalui (L6)

Sinele propriu sau personal al unei entitati este format din doua componente :
– energia si informatia alocala de Tata la creatie. Sinele Tatalui este infinit si in sinele fiecarei entitati Tatal prezinta o forma a Sinelui Sau. Sinele unei entitati este o forma a Sinelui Infinit al Tatalui si nu o bucata din Sinele Tatalui. Aceasta deoarece vibratia fundamentala este specifica fiecarei entitati in parte, adica Tatal vibreaza altfel pentru fiecare entitate pe care a creat-o. Nu este o bucata pentru ca vibratia fundamentala a oricarei entitati este chiar Tatal, intr-o anumita vibratie care defineste acea entitate. Pentru doua entitati diferite, sinele are initial aceeasi informatie si energie, adica toata informatia Tatalui, doar forma difera.
– pe masura vietilor, sinele propriu cumuleaza si chintesenta tuturor gandurilor, faptelor, experientelor de viata. Informatia data initial de Tata, la creatie, trebuie experimentata, aceasta fiind calea spre evolutie. Importante sunt trairile care insotesc faptele noastre, pentru ca acestea se inmagazineaza in sine. O comportare mecanica in viata nici nu este fireasca si nici nu inseamna « fiintare .

Pentru entitatile cu nivel de evolutie preuman, cum ar fi plantele si animalele, exista cate un sine colectiv pentru fiecare specie in parte. Fiecare specie are o anumita misiune si o anumita cale de evolutie. Aceste entitati se pot ruga prin sinele lor colectiv sau prin sinele oamenilor. Noi ca oameni trebuie sa le ajutam in evolutia lor. Sinele Creator Unic si Infinit este Creatorul, este locul de energie necreata din care Tatal izvoraste energie creata. Putem spune ca este « mama lui Dumnezeu ». Tatal insusi a creat principiul feminin ca sa se poata autocrea. Fiecare sine personal are ca model Sinele Creator Unic si Infinit. De aceea trebuie sa ajungem fim in evolutie continua, revarsare continua, izvorare continua creatoare. Pentru aceasta trebuie sa ne descoperim adevaratul sine personal, sa ne identificam cu el si sa ne manifestam ca atare. Un exemplu de ceea ce inseamna sa fim autocreatori, ca si Tatal, putem vedea in starea de universalitate, cand inima, plamanii, sangele si in final fiecare celula isi acordeaza vibratia la cea a Tatalui, eliminand tot ceea ce este negativ.

Sinele Creator Colectiv Infinit este format din Consiliul Inteleptilor Tatalui. Acestia sunt entitati autocreatoare, din energie necreata. Sinele Creator Colectiv Infinit este modelul fiecarei civilizatii si arata pasii urmatori pentru evolutie. El este cel care sesizeaza si face corectiile daca o civilizatie nu merge pe drumul corect. Pentru o familie, un grup, o civilizatie se defineste sine comun sau colectiv, care are ca model Sinele Creator Colectiv Infinit. Tatal evolueaza continuu, atat prin Sinele Creator Unic si Infinit cat si prin Sinele Creator Colectiv Infinit. In acelasi mod, si noi evoluam prin sinele propriu si prin sinele colectiv. Orice om are menirea sa faca atat singur pasii sai spre evolutie, cat si in cadrul colectivitatii. Evolutia unui sine personal trebuie sa determine evolutia celor din jurul sau. Iisus a determinat prin venirea Sa evolutia intregii omeniri.

Legaturilor directe : Sine Creator Unic si Infinit -> sine personal, Sine Creator Colectiv Infinit -> sine colectiv al unei civilizatii sunt unidirectionale ( cu exceptia cazului civilizatiilor de rang 9 care au legatura cu Sinele Cretor Colectiv Infinit biunivoca, nemijlocita si continua). In afara acestor legaturi, Tatal a creat pentru fiecare civilizatie in care doreste sa faca corectii o legatura biunivoca cu o civilizatie de rang superior. Putem sa ne gandim la aceasta sub forma ca avem ca civilizatie atat maestru ( Consiliul Inteleptilor) cat si profesor ( civilizatia de rang superior ), primind informatiile in doua forme.

Legea Armoniei si Creatiei Divine (L7)

Cand echilibrul dinamic relativ al unui loc scade sub o anumita valoare, Tatal intervine pentru redresarea locului. In momentul interventiei, El ia o bucata din Sinele Sau nemanifest si o manifesta, pentru ca nimic din ce s-a intamplat in El pana la momentul acela nu se potriveste acelui loc. Daca s-ar fi potrivit acelui loc, acel loc nu ajungea in acea situatie. Atunci este obligat sa creeze altceva din Sinele Lui necreat, sa manifeste ceva nou. Nu este nici o fateta a Sa care sa se potriveasca cu manifestarea acelui loc. Oamenii trebuie sa devina creatori asa cum Tatal este. Devenim creatori in momentul in care mintea si trupul nostru sunt una sub si in prezenta Duhului Sfant al Tatalui ( Duhul Lucrativ care ne insoteste pe tot parcursul vietii) , care exista in noi prin sinele personal si suflet. Ne intoarcem la Sinele Propriu, la vibratia fundamentala.

Trebuie sa fim creatori in fiecare lucru pe care il infaptuim. De exemplu, putem fi creatori in ceea ce priveste viitorul nostru. Viitorul inseamna ca avem o cantitate de materie pusa la dispozitia noastra de Tatal creator pentru a o modela. Vrem ca in viitor sa fie frumos, sa traim in armonie, in libertate. Aceasta informatie este transmisa Consiliului Inteleptilor si de acolo vine modalitatea de realizare, ca informatie. Avem materia, avem informatia primita in suflet de la Intelepti iar Duhul Sfant exista in noi. Duhul Sfant se va revarsa asupra creatiei doar in momentul in care informatia din rationalul nostru coincide cu ceea ce exista in sufletul nostru trimis de Inteleptii Tatalui. Numai in acel moment, acel lucru devine manifest, pentru ca altfel toate creatiile noastre sunt goale, nu au viata. Creatiile noastre traiesc numai atunci cand Duhul Sfant le pecetluieste. Duhul Sfant face acest lucru doar in momentul in care creatia noastra este identica cu ceea ce Inteleptii Tatalui au programat. Toate lucrurile pe care nu le cream in acest mod sunt desertaciuni, sunt lucruri care nu dainuie.

Deci pentru ca Duhul Sfant sa pecetluiasca creatia, trebuie ca informatia trimisa de Intelepti in suflet sa treaca si pe rational. Rationalul nu trebuie sa aiba de la inceput toate detaliile, le va avea in momentul in care noi am perceput corect modelul. Toate gandurile noastre care nu sunt conforme cu modelul sunt ganduri desarte, care ne consuma energia. Gandurile trebuie sa vina din interior. Rationalul trebuie sa doreasca in mod corect ca ceea ce este sus sa fie si jos. Multe rugaciuni ale oamenilor nu se indeplinesc pentru ca nu exista o concordanta intre ceea ce se cere in rugaciune si ceea ce este sus. In momentul in care rationalul a perceput corect, Duhul Sfant se coboara si creatia incepe sa se manifeste, sa vietuiasca.

Edna Ballard

REPROGRAMARE MENTALĂ POZITIVĂ

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.