Advertisements

CUM SĂ NE SPIRITUALIZĂM TOATE ACTIVITĂŢILE

CUM SĂ NE SPIRITUALIZĂM TOATE ACTIVITĂŢILE

CUM SĂ NE SPIRITUALIZĂM TOATE ACTIVITĂŢILE

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

  Multi isi imagineaza ca pentru a fi spiritualizat, trebuie sa se consacre meditatiei si rugaciunii. Nu, indiferent de munca, chiar spirituala, devine extrem de prozaica cind nu introducem in ea o idee sublima, un ideal superior si invers, indiferent de munca prozaica poate fi spiritualizata daca stim sa introducem in ea un element divin.

Spiritualitatea nu consta in a refuza orice activitate fizica, materiala, ci a face totul in vederea luminii, prin lumina si pentru lumina. Spiritualitatea este stiinta de a utiliza orice munca pentru a ne inalta, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. Oricare ar fi ocupatiile noastre, chiar numai pentru 1-2 minute, trebuie sa va obisnuiti sa restabiliti de mai multe ori pe zi legatura cu Dumnezeu.

Nu durata concentrarii conteaza ci intensitatea ei.

Nu durata concentrarii conteaza ci intensitatea ei. Va veti concentra astfel un moment, apoi va veti opri; putin mai tirziu va veti concentra iar un moment, etc… Daca va exersati, sa restabiliti constant legatura cu Dumnezeu, veti reusi in tot ce veti intreprinde, mult mai bine ca inainte. Cind ne legam de Dumnezeu inainte de fiecare activitate, fiecare ocupatie, Eternitatea isi pune pecetea pe tot ce facem.

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Trebuie deci sa va legati constant de El, oriunde ati fi, numai astfel fiecare dintre actiunile voastre se vor impregna de o influenta celesta… Faceti exercitiul urmator: la fiecare ora, pronuntati formula: “Glorie Tie, Doamne!” si indreptati-va gindul catre Dumnezeu. Incepeti sa faceti acest exercitiu, de 12 ori pe zi, consultindu-va ceasul. Mai tirziu, cind va deveni obisnuinta, va fi pentru voi atit de pretioasa incit nimic nu va putea exprima bucuria pe care aceasta formula v-o aduce.

Cind mergeti, puteti pronunta, schimbind succesiv piciorul drept si piciorul sting: intelepciune, iubire… intelepciune, iubire… Cind spalati vasele, cind maturati etc, puteti spune: “Doamne, asa cum spal aceste farfurii, spala-mi sufletul”… “Cum curat aceasta podea, curata-mi inima de impuritatile sale”… etc.

Indiferent de sarcina pe care o indepliniti, va puteti lega de iubire, de intelepciune, de adevar pentru ca aceste principii sa participe la activitatile voastre dindu-le viata. De exemplu, in timp ce mincati, spuneti: “Maninc prima inghititura pentru iubire, a doua pentru intelepciune, a treia pentru adevar”… Cind va imbracati dimineata, pe masura ce va luati cite un vesmint, spun “Pentru iubire, pentru intelepciune, pentru adevar… si nu va strica daca adaugati: pentru puritate… pentru dreptate… pentru fericire…”

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL

Gindul fiind ocupat cu aceste virtuti, declansati forte sublime care pun la lucru. Cind preparati un prinz, gesturile voastre sa fie magice. Puteti deci prepara mincarea spunind: “Iata iubirea, iata intelepciunea, iata adevarul”. si cel care va minca aceasta masa va fi iluminat. Cind atingeti sau deplasati obiectele, faceti-o ca si cind tot corpul este gata sa cinte si sa danseze si veti vedea ca armonia gesturilor voastre se va reflecta asupra voastra toata ziua.

Oamenii dau lovituri de picior mobilelor, trintesc usile, arunca scaunele, fara a intelege ca modul in care el face aceste lucruri il aduce in aceasta stare. Dar incercati intr-o zi cind sunteti nervos, coleric si spuneti:” Ah! este momentul de a face exercitiile”. si luati atunci un obiect, daruiti-i citeva mici dezmierdari, chiar apa, cu gentilete, si in acel moment veti simti deja ca transformati ceva in voi, ca va schimbati curentele.

OMRAAM AIVANHOV

Iniţierea înseamnă lărgirea conştiinţei

Image and video hosting by DETOATEPENTRUTOTISIMAIMUL
Advertisements

3 Comments

crisina carmen

07/12/2017 at 6:06 am

Bunaaaa !
Interesant modul de abordare a legaturii noastre cu Tatal !
Poate intr un articol urmator ne aratati poate cum ar trebui sa meditam ! Dar asa pt noi romanii care suntem si ortodocsi si suntem aici in ac spatiu unic in lume !
Nu cred ca ni se potriveste orice !

Anisia Hutanasu

01/02/2018 at 5:58 am

multumesc***

Oltea

01/24/2019 at 9:48 am

Va multumim! Biblia: Intaia Epistola a lui Ioan,cap.4 – vers.8 si vers.16 scrie: “………….Dumnezeu este dragoste…………” Minunaat ! Felicitari pt.acest articol. Va multumim cu recunostinta !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: