ÎMBUNĂTĂŢIREA PERCEPŢIEI EXTRASENZORIALE

CURS PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA PERCEPŢIEI EXTRASENZORIALE

CURS PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA PERCEPŢIEI EXTRASENZORIALE

Richard Ireland.„Nu forţaţi urgenţa psihicului vostru şi nu vă potriviţi dezvoltarea cu a altcuiva. Îmi doresc sincer ca, aplicând sistemul meu, să aveţi o recoltă bogată de beneficii intelectuale şi spirituale din meditaţie, regim, citit şi provocarea psihicului”,

Lecţia 1:

Frica – Emoţia care inhibă dezvoltarea

1. Este esenţial pentru funcţionarea pshicului să ne simţim confortabil. Trebuie să avem un simţ al unităţii şi familiarităţii cu mediul înconjurător. Frica restricţionează funcţionarea psihicului mai mult decât o face orice altceva.
2. Putem alimenta abilitatea psihicului, dacă ne controlăm frica prin recunoaşterea şi apoi prin înlăturarea ei.
3. Culoarea Fricii: emoţiile sunt reprezentate în aura fiecăruia prin culori. Frica apare în aură cu o nuanţă de gri şters.
4. Frica poate şi de multe ori afectează negativ corpul fizic/organele.
5. Frica extremă poate şi chiar a atras scurte, neaşteptate experienţe extra-senzoriale. Acest lucru apare de obicei ca rezultat al războiului sau al unor situaţii traumatice.
6. În final, putem să controlăm abilităţile psihicului, astfel încât să devină unelte folositoare în viaţa de zi cu zi.
7. Există trei tipuri de frică ce inhibă dezvăluirea psihicului:
a) Frica de abilităţile psihice
b) Frica de dezaprobarea societăţii; de exemplu frica faţă de criticismul prietenilor sau al familiei
c) Frica de a nu ne ridica la înălţimea imaginii pe care ne-o făurim despre noi înşine sau pe care şi-o făuresc alţii despre noi
8. Cum să atenuăm frica în general:
a) Citiţi tot ce găsiţi pe tema P.E.S. (percepţie extrasenzorială)
b) Luaţi parte la lecţiile şi demonstraţiile de P.E.S. din comunitatea voastră locală
c) Urmăriţi programele TV care prezintă medium-uri şi investigaţii în fenomenul paranormal
d) Abordaţi psihicul cu o atitudine degajată, mai întâi ca şi cum ar fi un joc. Aceasta va înlătura orice anxietate care vă împiedică
9. Amintiţi-vă că facultăţile psihice ale unei persoane variază într-un tipar oarecum previzibil. De fapt, după cum reiese din experienţa doctorului Ireland, psihicul creşte şi scade o dată cu ciclurile lunare. Cele trei zile dinainte, cele trei zile după şi chiar ziua cu lună plină s-au dovedit cele mai prielnice pentru eforturi psihice.
10. În final, va trebui să înfruntaţi o altă frică: frica de a vedea evenimente neplăcute. Când devii medium, trebuie în schimb să devii un realist. Acest lucru poate părea ironic unora, însă veţi vedea bunătatea şi răutatea naturii umane în lumea de azi. Fiţi pregătiţi.
11. O stare mintală clară, obiectivă, lipsită de emoţii este o condiţie a percepţiei extrasenzoriale. Influenţele subiective trebuie înlăturate complet din gândire. Nu speraţi, nu visaţi şi nu speculaţi, trebuie doar să observaţi.
12. Fiţi observatori, complet detaşaţi şi liniştiţi.
13. Fiţi conştienţi de fricile voastre şi învingeţi-le.

Lecţia 2:

Mărirea Conştiinţei Senzoriale

1. Înaintea îmbunătăţirii abilităţilor extrasenzoriale, trebuie să vă ascuţiţi percepţia senzorială.
2. Pentru a deveni extrasenzoriali, trebuie întâi să deveniţi senzoriali.
3. „Ochiul” conţine 70% din receptorii sensitivi ai corpului. Aproape toată informaţia acumulată este primită pe cale vizuală.
4. „Urechea” poate auzi cum cade un ac, precum şi sunete de un trilion de ori mai mari; de asemenea toate nivelurile de sunete dintre acestea două.
5. Pielea, cel mai extins organ senzorial al corpului, oferă percepţii tactile. Unii oameni au o piele extrem de sensitivă, cu alte cuvinte sensibilitate dermo-optică – cunoscută sub numele de „viziunea pielii”. Aceşti oameni pot vedea, în mod virtual, prin piele; de exemplu, Dr. Ireland care a atins o bancnotă de un dolar şi „a citit” seria acesteia numerică.
6. Simţul Gustativ este evident pentru toţi. Există patru gusturi de bază: dulce, acru, sărat şi amar.
7. Simţul Olfactiv este de asemenea foarte receptiv. Se întâmplă des să fim conştienţi de mirosul de pipă sau alte mirosuri asociate cu o rudă decedată. Astfel putem detecta mirosuri ce nu au o cauză fizică.
8. Pe măsură ce vă îmbunătăţiţi abilităţile P.E.S., veţi experimenta într-un final o expansiune a minţii care va putea conduce la „sinestezie”. Sinestezia este experienţa perceperii unor stimuli prin intermediul unei facultăţi senzoriale neconvenţionale. De exemplu „să auzi” soarele sau să miroşi culori ori să guşti sunete. Acest fenomen se datorează utilizării Spiritului sau corpului astral – Omul, sau Omul real. Omul este în esenţa lui spirit. Reacţiile sinestezice menţionate mai sus sunt experiemntate de către mistici, dependenţi de droguri halucinogene şi, desigur, medium-urile. De aceea, această cunoaştere oferă o explicaţie simplă a modului cum unii oameni pot citi cu mâinile, în loc să citească cu ochii!
9. Hiperestezia este capacitatea de a fi suprasenzitiv. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce abilităţile fizice evoluează. Culorile vor părea mai vii, sunetele slabe vor fi percepute ca înalte şi mirosurile vor fi mai pregnante.
10. Fiţi mai conştienţi de ceea ce vă înconjoară, prin intermediul celor cinci simţuri. Faceţi testul „închide ochii”.
11. Privaţiunea senzorială, cum ar fi „camera obscură” sau un tanc mare de apă întunecat poate conduce la experimente P.E.S.
12. Privaţiunea senzorială şi sensibilitatea senzorială conduc amândouă la o P.E.S. îmbunătăţită, pentru că oferă o stare mintală obiectivă.
13. Măriţi-vă conştiinţa externă prin observarea limbajului corpului oamenilor, observarea şi colecţionarea de lucrări de artă şi, în final, începeţi să aveţi preocupări artistice, cum ar fi scrierea de poezie, pictura sau sculptura.
14. Măriţi-vă conştienţa internă prin meditaţie, „martorul tăcut” sau aşternându-vă pe hărtie visele.
15. Meditaţia trebuie să fie făcută zilnic, de preferinţă dimineaţa. În acest timp de linişte vă puteţi concentra asupra unui concept şi a tuturor emoţiilor ce-l însoţesc, de exemplu iubirea.
16. „Martorul tăcut” este o stare mintală continuă. În viaţa de zi cu zi fiţi obiectivi şi nu vă lăsaţi atinşi de dramatismul vieţii.
17. Documentarea viselor vă poate oferi material precognitiv, precum şi înţelegerea stării emoţionale de bine.
18. SENSIBILITATEA, CREATIVITATEA şi PSIHICUL, toate merg împreună.

Lecţia 3:

Primul Nivel al Abilităţii Psihice: Nivelul Emoţional

1. Există patru niveluri ale sensibilităţii psihice: emoţional, intuitiv, al spiritului şi al Unităţii. Ele nu sunt totdeauna separate, ci mai degrabă relaţionează între ele.
2. Consider că este mai sănătos din punct de vedere psihic să ne exprimăm emoţiile într-o manieră constructivă, decât să le ţinem în aşteptare înăuntru. „Omul ignoră forţele subconştientului spre pierderea sa” – Carl Jung.
3. Emoţiile sunt sentimente produse de stimuli mintali sau fizici. Acest lucru înseamnă că avem emoţii atunci când ne confruntăm cu lucruri din realitatea înconjurătoare materială, cum ar fi: oameni, maşini sau vremea, dar şi atunci când experimentăm amintiri mintale, de exemplu amintirea unui prieten minunat. Altfel spus, emoţiile noastre sunt rezultatul interacţiunii cu mediul înconjurător sau cu gândirea noastră. De exemplu, dacă mă gândesc la iubitorul meu animal de companie, voi simţi bucurie. Daca mă gândesc la persoana care m-a înşelat, probabil voi simţi furie. La nivel fizic, dacă primesc un sărut de la cineva, mă voi simţi bine. Pe de altă parte, dacă cineva urlă furios la mine, voi fi înfricoşată sau tristă.
4. Emoţiile de bază sunt: Iubirea, Ura, Bucuria, Supărarea şi Frica.
5. Toate emoţiile sunt înregistrate automat în aura noastră cu câte o culoare specifică. Iubirea poate lua diferite forme, de exemplu: dragostea părintească, iubirea faţă de sine, iubirea divină, dragostea romantică şi iubirea frăţească. Fiecărei forme îi corespunde o culoare în aură. Dragostea divină, pură, altruistă apare albă. Dragostea romantică apare roză. Ura şi furia apar ca roşu foarte închis cu urme de gri închis. Bucuria apare galbenă. Supărarea apare gri simplu. Frica, de asemenea, apare în nuanţe de gri întunecat.
6. Aura este la fel de distinctă şi individuală ca şi amprentele. Ea funcţionează ca semn sau semnificant al nivelului nostru de dezvoltare spirituală. De exemplu, un om a cărui aură radiază „Alb” mult timp poate fi un om credincios sau un sfânt. Un om îndrăgostit – adică dragostea romantică – va radia o aură de culoare roz.
7. De-a lungul istoriei, s-a spus despre oameni că sunt „roşii de furie” sau „trişti şi sumbri”. Aici, cuvântul „sumbri” se referă la culoarea gri. Astfel rezultă că perceperea inconştientă a aurei se petrece tot timpul în viaţa noastră de zi cu zi. Aceasta este activitatea automată a psihicului la nivelul Emoţional.
8. Dacă nu avem grijă, putem să ne însuşim emoţiile altora fără ştirea noastră. Mai mult, putem să absorbim, într-un mod empatic, sentimentele lor – bune şi rele. Mi s-a întâmplat să mă enervez prin simpla prezenţă în aceeaşi cameră cu o persoană nervoasă, pentru că nu am avut grijă. Deci, încă o dată, observaţi-i pe ceilalţi cu o atitudine de detaşare. Fiţi Martorul Tăcut.
9. Pe scurt, nivelul Emoţional este reprezentat de conştiinţa sferei locale a activităţii psihicului, mai exact a climatului emoţional al celorlalţi.. Această empatie sau identificare cu ceilalţi reprezintă miezul primului nivel al P.E.S. Ea are loc prin pătrunderea noastră în sentimentele celorlalţi, fie ele bune sau rele. Acest lucru, însă, poate fi reglementat până la un punct. Putem învăţa să eliminăm răul, aşa cum facem când schimbăm canalele TV.
10. Nivelul emoţional funcţionează mai des şi cu o mai mare acurateţe atunci când două persoane se află într-o strânsă relaţie de iubire, cum ar fi mama şi copilul sau soţul şi soţia.
11. Nivelul Emoţional implică de asemenea Magia Albă şi Magia Neagră, la drept vorbind. Gânduri de grijă şi vindecare direcţionate spre un individ pot produce efecte pozitive în viaţa acestuia. Opusul este şi el valabil. Blestemele pot avea rezultate reale în lumea tangibilă. Totuşi, pentru aceasta trebuie „să plăteşti tributul”. Cei care folosesc psihicul în scopuri malefice primesc ceea ce au dat – Legea Karmei.

GRAFICUL CULORILOR

ALB: individualitatea cea mai înaltă, divinitatea, sfinţenia şi perfecţiunea interioară
GALBEN: bucurie, tinereţe, vigoare, entuziasm şi cunoaştere
ALBASTRU: vindecare, acţiune şi creştere, răbdare, pace, intuiţie şi înţelegere
PURPURIU REGAL: diferite daruri ale Spiritului, cum ar fi: capacităţi miraculoase, profeţie, învăţarea altora, carismă şi, mai ales, talent psihic în Om
VIOLET: schimbare din rău în bun sau din material în spiritual, persistenţă şi afecţiune pentru frumos
VERDE: înnoire, arta în toate formele ei, armonie, preoţie şi echilibru
MOV: libertate, trezire, creşterea puterii, schimbare
PORTOCALIU: înţelegere, afaceri pământene, interes ocupaţional, împlinire personală, desăvârşire, recoltă şi creativitate
ROZ: compasiune, dragoste romantică, tandreţe şi dragoste frăţească
ROŞU: forţă fizică şi putere, toleranţă, valorificarea dreptăţii, sentimente sexuale, pasiune. Roşu închis înseamnă furie.
MARO: în nuanţe deschise înseamnă înţelepciune. Nuanţele închise indică depresie şi pierdere
GRI: frică, tristeţe, confuzie şi disperare
NEGRU: depresie accentuată, moarte, goliciune şi boală severă
ALBASTRU REGAL: încredere, masculinitate, curaj, vindecare fără o ţintă anume, preocupări intelectuale, sensibilitate şi lipsa fricii.

Lecţia 4:

Intuiţia – Al Doilea Nivel al Abilităţii Psihice

1. Cunoaşterea intuitivă vine ca o cunoaştere instantanee ce ţâşneşte din străfundurile minţii până la suprafaţa cunoaşterii conştiente precum o lovitură de trăsnet. De exemplu, de multe ori ori aţi auzit oamenii spunând „Ştiam că o să se întâmple asta”.
2. Intuiţia nu se bazează pe un agent extern, ca în cazul nivelului Emoţional. De asemenea, ea nu implică un „ghid spiritual” care ne spune ceva. Ea are loc instantaneu şi imprevizibil.
3. Premoniţiile se încadrează în nivelul Intuitiv.
4. Premoniţiile pot fi folositoare pentru ocolirea evenimentelor periculoase. De exemplu, mulţi oameni au ocolit moartea iminentă prin amânarea zborurilor cu anumite avioane sau trenuri ce erau menite unui accident fatal. Deci intuiţia lor le-a salvat viaţa! Aceasta este numai una din multitudinea de aplicaţii practice ale psihicului.
5. Visele sunt de asemenea o bogată sursă de cunoaştere psihică intuitivă. Mulţi oameni au evitat evenimente groaznice ascultând vocea interioară a dramelor lor din subconştient. De exemplu, o doamnă pe care o cunoaşte colegul meu Louis Rhine a salvat viaţa copilului ei ducându-l în dormitor înainte de căderea neaşteptată a candelabrului din tavan peste leagănul copilului. Ea a văzut candelabrul căzând din tavan într-un vis, chiar în noaptea când aceasta s-a întâmplat, cu o oră înainte de dezastrul care putea fi.
6. ASCULTAŢI-VĂ premoniţiile! Nu vă vor fi de folos dacă nu le luaţi în seamă.
7. Intuiţia furnizează desigur cunoaştere oamenilor de ştiinţă, filosofilor şi artiştilor. Thomas Edison a dat naştere becului după ce s-a întins să se odihnească, extenuat fiind după muncă, şi atunci „ca şi când o voce mi-ar fi vorbit, m-am trezit şi am creat becul!”.
8. Pentru a ne dezvolta intuiţia, e nevoie să medităm zilnic şi să ne găsim pacea interioară.
9. Pentru ca intuiţia să funcţioneze în viaţa de zi cu zi, trebuie să devenim pasivi sau deschişi spre cunoaşterea oferită de universul divin. Aceasta înseamnă să ne curăţăm mintea, adică să alegem un canal la „televizorul mintal” care este gol şi apoi să aşteptăm să vedem ce apare.
10. Intuiţia este o secţiune a abilităţii psihice care creşte în ritmul ei propriu. Ea este năzuroasă ca şi pisica proverbială şi de aceea pare că funcţionează când „are ea chef”. Totuşi, meditaţia şi celelalte discipline sugerate în aceste lecţii îi pot încuraja ajutorul.
11. Intuiţia va deveni mai puternică pe măsura trecerii timpului. Ea se dezvăluie natural. Fiţi răbdători.

Lecţia 5: Al Treilea Nivel al Abilităţii psihice – Nivelul Spiritului

Partea întâi

1. Omul preistoric credea în „animism”. Aceasta este o filosofie conform căreia toate lucrurile – cu sau fără viaţă – au suflete.
2. Filosofia străveche ne spune că toate lucrurile din univers sunt făcute din spirit sau energie. Aceasta vine în sprijinul Teoriei lui Einstein. El a spus că energia nu poate fi nici creată, nici distrusă şi că până şi cea mai mică părticică de materie conţine o energie enormă. Aceasta a dus la inventarea energiei atomice.
3. Să ne amintim că multe mitologii străvechi considerau că zeii aveau un rol vital în treburile omului. Vechiul Testament este plin de exemple în care Dumnezeu, Îngerii Săi şi Satana urzeau viaţa noastră de zi cu zi. Iov este un exemplu clasic. Mai mult, Biblia vorbeşte despre Saul regele, care a cerut ajutorul unei vrăjitoare atunci când a avut probleme. Ea îl materializează pe profetul Samuel pentru Saul. Atunci Samuel prezice corect că Saul va fi omorât în luptă în ziua următoare (I Samuel, Cap. 28, vs. 4).
4. Iisus este descris în Noul Testament ca fiind risipitorul şi învingătorul demonilor. El a alungat de multe ori spirite care posedau şi obsedau.
5. Grecii sunt binecunoscuţi ca mari gânditori. Unul dintre cei mai renumiţi filosofi greci a fost Socrate. El vorbea adesea despre un spirit călăuzitor care îl sfătuia în orice problemă, atât publică, cât şi privată.
6. Astfel, Socrate avea clarauz (clairaudience), cuvânt care vine din limba franceză şi înseamnă „auz clar”. Deci, nivelul Spiritului include clarauzul.
7. Mulţi oameni, aproape 10% din cei intervievaţi în studiile de cercetare parapsihologică, au afirmat că au văzut o fantomă sau un obiect eteric care a dispărut subit. Aceasta se întâmplă datorită fenomenului de clarviziune, care înseamnă „vedere clară”. Dr. Ireland a spus cândva: „Când eram copil, nu puteam face diferenţa între oamenii-spirit şi cei fizici. Îl văzusem pe unchiul Charlie stând pe canapeaua din sufragerie şi le-am spus părinţilor mei, pentru a afla mai apoi că el murise cu câţiva ani înainte. Aşa că în prezent am învăţat să simt oamenii!”.
8. Din aceste considerente, cred că există patru tipuri de spirite care sunt văzute în mod obişnuit: Experimental, de Criză, Post-mortem şi care Bântuie.
9. Tipul experimental se referă la persoane cu abilităţi de proiecţie astrală. Aceasta înseamnă că pot călători afară din corpul lor, după voie. Desigur, un medium în transă adâncă poate face acest lucru. Robert Monroe era celebru pentru aceasta. El s-a arătat unei prietene atunci când era afară din corpul său. Ea a spus că imaginea pe care a văzut-o semăna cu o figură fantomatică, înaltă şi subţire. În acelaşi fel, unii îşi pot vedea corpul sau spiritul.
10. Tipul de spirit de criză se referă la spiritul cuiva care se apropie de moarte sau care tocmai a trecut în lumea cealaltă. Acesta este tipul de „fantomă” cel mai des văzut. Trupul spiritual arată exact ca cel fizic. De aceea este uşor de înţeleasă confuzia unuia cu celălalt. De exemplu, un pilot a povestit cum un prieten l-a vizitat la biroul lui şi apoi a spus noapte bună. Mai târziu a aflat că acel prieten fusese omorât într-un accident cu o oră înaintea acelei vizite!
11. Viziunile post-mortem sunt tocmai asta: vederea cuiva la mult timp după ce persoana respectivă a trecut în Tărâmul Spiritelor. Multe văduve au raportat că şi-au văzut şi auzit soţii care părăsiseră lumea aceasta cu multe luni sau ani înainte.

Lecţia 6: Nivelul Spiritului

1. Bântuirile sunt al patrulea tip de apariţie. Ele reprezintă acţiuni repetate din partea celor fără trup, a oamenilor sau animalelor. Carl Jung a văzut fantome de soldaţi mergând la luptă. Cercetătorii au detectat voci ale spiritelor cu ajutorul echipamentelor de înregistrare foarte sensibile. În acelaşi fel, obiectivul camerei video a detectat adesea imagini ale celor fără trup, care erau imposibil de văzut cu ochiul liber. Bântuirile includ şi poltergeist (strigoi) – cuvânt german care, în traducere liberă, înseamnă „spirit zgomotos”. Strigoii apar într-o gamă supărător de mare şi sunt adesea transformaţi în senzaţie şi fascinaţie în filme.
2. Înrudită cu bântuirea este posedarea spiritului: voluntară sau involuntară. Un medium în transă adâncă este un individ care permite să fie posedat de cei fără trup care aparţin unei lumi superioare, de exemplu un oaspete divin. Aceasta este o posedare voluntară în care medium-ul îşi dă acordul ca schimbul să aibă loc. În cazul tipului involuntar avem obsesia. Filmul „Exorcistul” a dezvăluit-o într-un mod înfiorător. Din nou, referindu-ne la munca lui Iisus, El adesea alunga astfel de spirite nedorite. Chiar şi Dr. Ireland a avut experienţa exorcismului, fie de aproape, fie de la distanţă. O dată era în biroul său din biserică, când o prietenă a sa a intrat panicată. Acesta a întrebat-o ce o tulbura. Ea a spus că soţul său dădea pe nimic marfa din magazinul familiei. Dr. Ireland a mers cu ea la locul scenei puţin probabile, fiind sigur că soţul făcea întocmai cum spusese ea. Dr. Ireland s-a uitat la el şi a descoperit că nu era în trupul său. În schimb, a văzut o entitate înnebunită care se distra pe seama bărbatului. Atunci a apucat o prăjină de fier, a înfăşurat-o într-un prosop pe care l-a înmuiat apoi în gaz de brichetă şi i-a dat foc. Atunci i-a poruncit demonului să-l lase pe om. Acesta a insistat că nu o va face. Doctorul a ţinut flacăra aproape de faţa acestuia şi a ameninţat că îl va arde. Imediat, entitatea a ieşit şi soţul prietenei s-a prăbuşit ca şi când ar fi leşinat. Atunci s-a trezit ca dintr-un somn adânc. Nu ştia nimic din ceea ce tocmai se întâmplase. De asemenea, Dr. Ireland a alungat fantome şi de la distanţă. Desigur, lucrul cu îngerii proprii are loc la nivelul Spiritului. Dr. Ireland a spus „Dacă cineva îmi zice că ştie o casă bântuită de fantome poznaşe şi neastâmpărate, pur şi simplu îmi trimit Echipa spirituală specială pentru a curăţa casa de astfel de influenţe nedorite. Îngerii mei au puterea de a evacua entităţile inferioare lor”.
3. Mai departe, obiceiurile rele pe care le avem se datorează în parte influenţei celeste a celor din lumea de dincolo. „Cine se aseamănă se atrage”. Aceasta înseamnă că atragem entităţi care au anumite lucruri în comun cu noi. De exemplu, dacă mie îmi place să pictez, voi atrage spirite de pictori cărora le va plăcea să-mi fie aproape. Tot la fel, dacă beau alcool, fumez ţigări, iau droguri sau cheltuiesc bani pe prostituţie, voi atrage persoane din partea cealaltă care vor vrea să facă acelaşi lucru. De aceea, când vrem să renunţăm la un obicei dăunător, există o anumită perioadă iniţială în care nu numai că trebuie să-ţi învingi propriile dorinţe, ci şi să lupţi cu influenţa celor fără trup, care vor să ia parte la obiceiul tău. Un prim exemplu ar fi renunţatul la fumat, ceva obişnuit în societatea „conştientă de sănătate” de azi. După perioada iniţială, discarnaţii ne părăsesc pentru alte prospecte mai promiţătoare şi atunci nu mai avem de luptat decât cu noi înşine. Slavă Cerului!
4. De partea luminoasă sunt fiinţele îngereşti, călăuzele spirituale şi sfinţii care au ajutat omenirea din timpuri de care nici nu ne mai amintim. Dr. Ireland a făcut personal cunoştinţă cu călăuzele lui când era în pădure. „Pe când eram încă un copil, Crowfoot şi Dr. Ellington mi-au devenit prieteni, doctorul mi-a dat sfaturi medicale valoroase iar Crowfoot mi-a dictat zece volume de filosofie în ultimii 40 de ani”.
5. Dr. Ireland a continuat: „Trebuie să explic cum pot spiritele să apară sau să vorbească cu cei din lumea carnală. Într-o şedinţă de fenomene psihice, îngerii mei pot să-mi smulgă ectoplasmul şi să se materializeze, să vorbească într-o trompetă sau să scrie mesaje oamenilor pe bilete, cum ar fi „scrierea biletelor”. De asemenea, ei pot face să apară o imagine pe mătase. Acest fenomen este cunoscut sub numele de skotografie. Tot la fel, pot face să apară obiecte. Ele sunt cunoscute sub numele de aporturi. Ectoplasmul este stratul tare, exterior al protoplasmului. Cu această substanţă se fac lucrurile fizice. Astfel de exemple se găsesc în Biblie. Iisus le-a apărut apostolilor în casele lor, luându-le ectoplasmul. De asemenea, i-a apărut Fecioarei Maria în grădina de lângă mormântul său luând ectoplasmul grădinarului, cu alte cuvinte Transfigurarea.
6. Există şapte câmpuri sau niveluri în care sălăşluiesc spiritele. Pământul există în partea inferioară a celui de-al treilea câmp. Majoritatea îngerilor vin către noi din partea superioară a celui de-al treilea câmp. Putem avea de asemenea un învăţător din al patrulea câmp. În general, un mare învăţător din al cincilea sau al şaselea câmp ne va trece cu vederea pe noi şi călăuzele noastre. Cu cât suntem noi mai avansaţi, cu atât mai înalţi vor fi învăţătorii noştri. Este exact ca la şcoală. Pentru a preda la clasa întâi, instructorul trebuie să aibă o anumită pregătire. Pentru a preda la nivelul terminal la facultate, instructorul trebuie să fie mult mai cultivat. Deci fiecare câmp învaţă câmpul inferior lui. Mai exact, primul câmp este Iadul. Este întunecat precum o temniţă. Oamenii sunt foarte primitivi, precum criminalii, etc. Al doilea câmp este un fel de Purgatoriu. El este gri ca şi mahalalele Pământului. Acolo, oamenii sunt hedonişti şi amorali. Al treilea nivel superior este ca un club de ţară. Acolo există multă verdeaţă şi copaci. Oamenii sunt foarte amabili. Al patrulea câmp este luminos ca aurul. Oamenii sunt foarte spirituali, ca şi monahii şi călugăriţele. Al cincilea câmp are sfinţi. La fel şi al şaselea. Al şaptelea câmp conţine cele mai avansate fiinţe, zeii. Consiliul Divin îşi are lăcaşul acolo.
7. Pentru a vă contacta ghizii, trebuie pur şi simplu să îi invitaţi înăuntrul vostru, aşa cum aţi invita un prieten. Cereţi-le să vă vorbească în timp ce meditaţi. Când începeţi să-i auziţi, folosiţi clarauzul. Cunoaşterea numelor lor şi a felului cum arată poate fi folositoare în întâlnirea cu ei. Acestea vă pot fi furnizate de către un medium în transă şi un artist cu capacităţi psihice.
8. AVEŢI GRIJĂ. Ghizii voştri încearcă tot timpul să ia legătura cu voi. Când veţi simţi o căldură în palmă, atunci ei vă ascultă.
9. Dragostea şi confortul pe care le puteţi primi de la grupul vostru de îngeri sunt neegalate de alte feluri de plăcere. Bucuraţi-vă de această Comuniune Sfântă.

Lecţia 7: Al Patrulea Nivel al Conştiinţei Psihice – Uniunea

1. Iisus a spus „Eu sunt întru Tatăl, Tatăl este întru mine iar eu sunt întru voi”. Acesta este un exemplu excelent al nivelului unităţii. La acest nivel realizăm o uniune conştientă cu toate lucrurile. Nu mai există sentimentul separării, dar individualitatea se păstrează.
2. Odată l-am întrebat pe Dr. Ireland cum putem şti că am devenit învăţători. El a răspuns: „Când vei avea dragoste pentru toate lucrurile”.
3. Misticii au avut experienţe care ne ajută să înţelegem acest loc minunat din conştiinţă. Ei spun că până şi cei care nu sunt guru spirituali pot experimenta întâlniri minunate cu Dumnezeu Atotputernicul. De exemplu, mulţi au avut astfel de întâlniri faţă în faţă cu Divinitatea. „Era impresia primirii puterii dintr-o mare nelimitată de putere şi un simţ de pace adâncă. Sunt absorbit în Lumina universului, în Realitatea strălucind ca focul în cunoaştere de sine, fără a înceta să fiu eu însumi, contopit în Întreg precum o picătură de argint viu, totuşi la del de individual precum o particulă de nisip în deşert. Pacea care străbate toate înţelesurile şi energia pulsândă a creaţiei sunt unul şi acelaşi lucru în centru, în mijlocul tuturor condiţiilor, în care opuşii sunt împăcaţi”, de Warner Allen – „Momentul fără sfârşit”. În acelaşi fel, „Dar camera era umplută de o Prezenţă care, într-un mod ciudat, era în jurul şi în interiorul meu, precum lumina sau căldura. Eram posedat într-un mod copleşitor de cineva care nu eram eu şi în toate astea m-am simţit mai mult eu însumi decât m-am simţit vreodată înainte. Mă umplea o fericire intensă şi o bucurie aproape insuportabilă, aşa cum nu am mai simţit niciodată înainte şi după aceea. Şi totul era pătruns de un sentiment adânc de pace, siguranţă şi certitudine. Eram conştient de un minunat şi inexplicabil tipar în întreaga ţesătură a lucrurilor, un tipar din care toţi oamenii şi toate lucrurile făceau parte; şi ceea ce ţesea la acest tipar era o Putere şi acea putere era ceea ce abia numim Iubire”, de F.C. Happold.
4. Alte astfel de experienţe includ: „O clipă m-am gândit la foc şi în clipa următoare am ştiut că focul era în mine însumi. Am fost pătruns de un sentiment de exaltare, o bucurie imensă însoţită de o iluminare intelectuală aproape imposibil de descris. Am văzut că universul este o Prezenţă vie. Am ştiut că aveam viaţă veşnică. Nu mai exista nicio întrebare”, de William James. „Pe moment, nu a mai rămas decât o inefabilă bucurie şi exaltare. Era ca şi efectul unei orchestre extraordinare atunci când toate notele separate se contopesc într-o armonie deosebită care îl lasă pe ascultător conştient de nimic altceva decât faptul că sufletul său este înălţat şi că emoţia sa aproape că dă pe afară”, de William James. Mai mult, „Când, dintr-o dată, am simţit că sunt înălţat deasupra mea, am simţit prezenţa Domnului, ca şi cum bunătatea şi puterea lui mă cuprindeau dintr-o dată”, de William James. În plus, „Cum priveam, dintr-o dată, într-o clipă, parcă s-a dat un văl la o parte de pe ochii mei. Am descoperit lumea învelită într-o inexprimabilă măreţie, cu valurile ei de bucurie şi frumuseţe izbucnind şi prăbuşindu-se în toate părţile. În acel moment nu a existat nimic şi nimeni pe care nu îl iubeam”, de C.F. Andrews.
5. Dr. Ireland, de asemenea un mistic al zilelor noastre, a avut astfel de experienţe copleşitoare. În autobiografia sa, el vorbeşte despre un astfel de eveniment. „Am început să mă întreb care era locul meu în întreaga schemă a lucrurilor, fiind om al lui Dumnezeu, un slujitor. L-am vizualizat pe Dumnezeu pe o mare pânză albastră. Într-o mână ţineam un colţ al pânzei iar în cealaltă copiii lui Dumnezeu. Dacă dădeam drumul pânzei, eram incomplet şi un parazit. Dacă dădeam drumul oamenilor, atunci nu eram decât o fiinţă parţială. Am descoperit că eram purtătorul de cuvânt al lui Dumnezeu. Mi-am descoperit locul în lume ca fiind un interpret al lui Dumnezeu. Toate lucrurile deveniseră Dumnezeu şi am simţit o pătrunzătoare şi copleşitoare iubire care mă umplea de o stare de exaltare şi bine”.
6. Când Dr. Ireland a urcat pe scenă să facă binecunoscuta demonstraţie a biletului, a susţinut că „a pătruns în calculatorul universal” pentru a găsi răspunsurile la întrebările publicului. O dată l-am auzit spunând cuiva „O clipă, vorbesc cu Domnul”. În acelaşi mod, în consultaţiile private, făcea acea „dare la o parte” şi lăsa divinitatea să-l ghideze.
7. Mahatma Gandhi, marele suflet al Indiei, a fost eroul şi bunul prieten al Dr. Ireland. El este şi eroul meu. El a atins nivelul Uniunii pe când era încă în lumea materială. În autobiografia sa, a susţinut că „Pentru a vedea faţă în faţă universalul şi pătrunzătorul spirit al Adevărului, omul trebuie să fie capabil să iubească până şi cea mai rea dintre creaţii ca pe sine însuşi. Identificarea cu tot ce trăieşte este imposibilă fără purificarea sinelui. Dumnezeu nu poate fi realizat de un om care nu are o inimă curată. Bineînţeles că purificarea sinelui duce la purificarea lucrurilor înconjurătoare”. Aceasta indică faptul că este necesar să ne descotorosim de orice resentimente, ură şi intoleranţă către oricine din lumea fizică şi cea spirituală.
8. Pentru a atinge acest nivel al Uniunii, meditaţi şi încercaţi să vedeţi Divinitatea în toţi cei pe care îi întâlniţi şi în tot ce vedeţi. Cultivaţi o dragoste altruistă şi un sentiment de milă faţă de toţi cei din jur. Începeţi să conştientizaţi uniunea care există între toate rasele şi toţi oamenii. Cu puţină speranţă, veţi avea o experienţă mistică ce vă va schimba viaţa pentru totdeauna! Mergeţi în natură pentru un mediu mai favorabil acestei uniuni remarcabile cu Creatorul. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Lecţia 8: Talent şi Psihic

1. O persoană artistică sau talentată este de obicei mai psihică, în mod conştient sau inconştient, decât o persoană mai puţin talentată.
2. Există un infinit de creativitate psihică ce are patru faze. În prima fază, persoana este motivată să înceapă un demers artistic, ca rezultat al unor experienţe extraordinare, de exemplu dacă a avut o viziune. A doua fază presupune influenţe subtile ale psihicului în munca unui om, de exemplu desenarea unei imagini care este profetică pentru evenimente ulterioare în viaţa personală a unui om sau a lumii întregi. A treia fază evidenţiază o mai mare implicare a psihicului şi implică mai puţin mintea conştientă, de exemplu spunerea cuvintelor auzite prin clarauz ascultătorilor. Această fază implică de asemenea scrisul automat. A patra fază este cea în care mediul artistic pierde întreg controlul asupra a ceea ce se comunică, de exemplu un medium în transă adâncă permiţând unui înger să vorbească prin el.
3. Pentru a fi creativi şi prin urmare mai toleranţi, iar astfel mai psihici, nutriţi un adânc simţ al umorului, vedeţi lumea din jurul vostru cu puţine prejudecăţi, fiţi deschişi şi receptivi şi fiţi mai adânc conştienţi de lumea viselor voastre, de exemplu să vă transpuneţi pe hârtie visele.
4. Pentru a face abilitatea psihică să izbucnească şi să lucreze în voi, ajută să eliberaţi şi să vă concentraţi asupra „procesului primar de gândire”. Acesta este izvorul imaginilor exotice, al emoţiilor, imaginaţiei şi al plăcerii jocului care este lipsit de restricţiile logicii. Dr. Ireland susţine că „Astfel, în spaţiul conştiinţei sale, artistul este mai predispus ca alţii să întâlnească stări de extaz mistic, fantezii mitologice, viziuni de vis aievea şi creaturile exotice rare care au fost numite fenomene P.E.S., pentru că toate aceste evenimente sunt rezultate ale procesului primar de gândire”.
5. Visele sunt un fel de „măsură” cu care se stabileşte nivelul prezent al creativităţii. Individul mai creativ tinde să aivă vise în culori, situaţii amuzante în vise, mai multe fantezii nocturne şi, în final, visătorul tinde să păstreze o poziţie detaşată în timpul visului, ca şi când ar urmări un film.
6. Inspiraţia este un teren fertil în care înfloresc puterile psihice. Inspiraţia poate fi promovată de intangibil, o voce auzită prin clarauz sau un vis, ori de tangibil, ceva ce întâlnim în lumea fizică. „Inspiraţia este coarda care vibrează de exaltare, fiind atinsă de mâna delicată a frumuseşii rare. Frumuseţea poate sălăşlui în scânteierea unei idei extraordinare sau în irizarea strălucitoare a unui bărbar sau femeie încântătoare”, a citat Dr. Ireland. Izvorul inspiraţiei este inepuizabil. Procesul creativ produce rezultate psihice. În consecinţă, nu pot accentua destul beneficiile începerii unui demers artistic care să ajute la dezvoltarea psihicului. Demers artistic poate fi orice, de la scris până la pictură. Desigur este nevoie de multă muncă pentru a vă perfecta forma de artă aleasă, de exemplu dansul, cântatul, sculptura, design-ul floral, vorbitul, fotografia sau poezia. Deci, cheia succesului în această arie, ca şi în toate ariile vieţii, este interacţiunea armonioasă dintre ceea ce este logic şi ceea ce este fantastic în Omenire.
7. Multe dintre talentele noastre sunt rezultatul studiului din vieţile anterioare. Mulţi oameni cred că marele Mozart a studiat muzica nu numai în vieţile anterioare ci şi în tărâmurile spiritelor discutate pe larg în lecţia 6. Abilităţile P.E.S. sunt uneori tot rezultatul îmbunătăţirilor din vieţile anterioare. Deci există în lumea noastră aceia care au învăţat să fie medium-uri în vieţile anterioare şi pur şi simplu şi-au amintit acest lucru în viaţa actuală, în care nu sunt tocmai spirituali. Totuşi, regula este că talentele psihice apar de obicei ca rezultat direct al progresului spiritual. Prin urmare, „Chinuiţi-vă să fiţi perfecţi, la fel cum Tatăl din Ceruri este perfect”.
8. Talentul lucrează mână în mână cu cele patru niveluri ale psihicului. De exemplu, putem desena imaginea unui om colorând conturul acestuia. Acesta este nivelul emoţional al P.E.S. lucrând împreună cu arta sau cu talentul de a schiţa. Un om care inventează ceva din nimic operează la nivelul intuitiv al psihicului. Cel care scrie o carte prin ghidare celestă, aşa cum a făcut Rochard Bach în „Jonathan Livingston Seagull”, lucrează la nivelul Spiritului. Şi în final, cel care sculptează fiecare lucru ce alcătuieşte un întreg utilizează nivelul Uniunii în demersul său artistic.
9. Cum ştim care ne sunt talentele? Dacă aveţi de mult timp dorinţa de a face un anumit lucru, dar nu v-aţi făcut timp pentru a duce la capăt proiectul respectiv, atunci este probabil ca acesta să fie talentul ascuns care încă rămâne să fie descoperit. De exemplu, eu mi-am dorit din totdeauna să pictez. Acesta este, probabil, un talent pe care îl am şi care a zăcut inactiv toată viaţa mea! Acelaşi lucru este valabil pentru toţi oamenii. Aşa că încercaţi acel demers artistic în care aţi vrut mereu să vă implicaţi şi vedeţi voi înşivă dacă merită!
10. În final, aşa cum am menţionat la punctul 4, un exemplu de proces primar de gândire este arta suprarealistă. Acest tip de artă dă libertatea de a crea imagini care îşi au rădăcina în mintea noastră interioară. Aşa că bucuraţi-vă de dezvăluirea talentelor voastre unice şi urmăriţi cum abilităţile voastre psihice se desfăşoară şi cresc la fel!

Lecţia 9: Practicarea Psihometriei, a Clarviziunii şi a Clarauzului

1. Toate formele de abilitate psihică lucrează mai bine atunci când există o recompensă pentru reuşita la testul psihic sau pentru performanţă. De exemplu, un preot francez, cunoştinţă a Dr. Ireland, punea o bomboană sub una din trei de metal şi le cerea copiilor de la orfelinat să ghicească ce cutie avea dorita recompensă: bomboana. Preotul a descoperit că ei se descurcau mult mai bine atunci când sub cutie se afla o bomboană, faţă de situaţia când sub cutie se afla o pietricică. În concluzie, eficienţa psihică este mărită atunci când se oferă o recompensă pentru reuşită. Recompensa poate fi de natură financiară, emoţională sau comestibilă! Notă: testul de mai sus este un test de clarviziune cu raze X.
2. Pentru a face orice tip de demonstraţie P.E.S. este necesar să ne transpunem în mintea, emoţiile şi viaţa clientului, cu alte cuvinte să fim întru totul empatici. Asta implică de asemenea trezirea aspectului nostru cu adevărat feminin, adică să fim sensibili. De exemplu, când citesc pentru cineva, eu simt şi gândesc ce fac oamenii respectivi, atâta timp cât sunt implicat cu ei în citire. Cu alte cuvinte, identificaţi-vă complet cu celălalt.
3. În cursul dezvăluirii voastre psihice, amintiţi-vă că boala şi situaţiile supărătoare din punct de vedere emoţional influenţează negativ performanţele voastre. De semenea, nu vă încrucişaţi niciodată braţele sau picioarele când încercaţi să percepeţi ceva.
4. Fiţi deschişi şi prietenoşi cu ceilalţi. Aceasta vă îmbunătăţeşte capacitatea de a percepe psihic.
5. Învăţaţi să faceţi distincţie între impresiile psihice şi gândurile şi emoţiile obişnuite. Există un anumit sentiment corespunzător psihicului. Într-un final veţi reuşi să diferenţiaţi impresiile psihice de celelalte. Începeţi un jurnal psihic în care să notaţi aceste impresii; ele pot fi primite prin precogniţie, clarviziune, clarauz sau psihometrie.
6. Nivelul nostru de încredere în noi înşine este direct proporţional cu abilitatea noastră de a performa psihic. Deci, cu cât credem mai mult în talentul sau în capacitatea noastră psihică, cu atât vom avea mai mult succes în realizarea faptelor P.E.S. Dintre factorii care întăresc încrederea, amintim: afirmaţiile pozitive, cum ar fi „Pot s-o fac!” sau „Ştiu că sunt medium!”, scrierea cu acurateţe într-un jurnal a percepţiilor despre o persoană pe care aţi citit-o, pentru a vă ajuta să vă amintiţi succesele, precum şi nutrirea unei iubiri sănătoase faţă de sine, cum ar fi să aveţi prea multă consideraţie afectuasă faţă de voi înşivă.
7. Rugăciunea şi meditaţia zilnice sunt esenţiale pentru mărirea sensibilităţii voastre şi a deschiderii către ceilalţi. Eliberaţi-vă mintea într-un anturaj liniştit şi concentraţi-vă asupra licăririi divine din interior.
8. Percepţia voastră extrasenzorială va putea, în timp, „să vadă dincolo de ceea ce par lucrurile să fie şi să vadă ceea ce există de fapt la nivelul subconştientului”. Veţi putea face lucruri pentru care numai persoanele guru sunt recunoscute: să cunoaşteţi pe cineva mai bine decât persoana respectivă se cunoaşte pe ea însăşi!
9. Disciplina mintală este vitală şi de nepreţuit. Va trebui să vă amintiţi să vă desprindeţi de oameni după ce i-aţi citit, pentru a nu fi atraşi în problemele lor.
10. În procesul dezvoltării va trebui să vă confruntaţi şi să fiţi sinceri cu voi înşivă. Fiţi conştienţi de ceea ce faceţi.
11. Psihicul lucrează mai bine într-o persoană şi mediu relaxate.
12. Cu cât este mai bună sănătatea voastră mintală şi fizică, cu atât mai bine va lucra percepţia extrasenzorială pentru voi. Nivelul inteligenţei şi percepţia extrasenzorială au fost corelate pozitiv. Ca regulă, cu cât suntem mai deştepţi, cu atât mai multă cunoaştere ne oferă psihicul, dacă îi permitem să funcţioneze.
13. CARVIZIUNEA înseamnă, în traducere liberă, „vedere clară”. Există trei tipuri ale acestei vederi supranormale. Clarviziunea temporală se referă la „vederea prin timp”. Vederea viitorului este cunoscută sub numele de precogniţie sau, cum ar spune Dr. Ireland, „prezicerea evenimentelor înainte ca ele să aibă loc”. Retrocogniţia se referă la vederea lucrurilor din trecutul cuiva. Când începeţi citirea, este înţelept să furnizaţi clientului impresii din trecutul său, pentru a-l convinge de credibilitatea voastră. Atât retrocogniţia, cât şi precogniţia se referă la clarviziunea temporală. Al doilea tip este clarviziunea spaţială. Aceasta se referă la abilitatea de a vedea la mari distanţe. De exemplu, câteodată eu „trag cu ochiul psihic” în casa cuiva, descriu ceea ce văd şi astfel îl conving de talentul meu. Totuşi nu încurajez trasul cu ochiul psihic! Al treilea tip de viziune psihică se referă la ceea ce eu numesc clarviziune spirituală. Aceasta este abilitatea de a vedea în lumea astrală şi în cea a spiritelor. De exemplu, atunci când fac o demonstraţie publică, invit rudele defuncte ale membrilor publicului să stea lângă aceştia. Astfel, descriind cu acurateţe trăsăturile rudelor, eu conving persoanele din public nu numai de capacitatea mea de a vedea în lumea spiritelor, dar şi de faptul că există viaţă după moasrte! Cei pe care îi iubim ne vizitează din ceruri timp de mulţi ani după urcarea lor. După ce le spuneţi membrilor publicului despre rudele lor defuncte, puteţi să le descrieţi călăuzele. Aceasta este o clarviziune spirituală.
14. CLARAUZUL înseamnă, în traducere liberă „auz clar”. Acesta este abilitatea de a auzi vocea spiritului. Prin urmare, puteţi auzi cuvinte rostite de cei fără trup din jurul vostru, cum ar fi rudele defuncte şi îngerii. Folosim această facultate a psihicului atunci când transmitem mesaje clienţilor. Însă puteţi să vă dezvoltaţi această facultate până în punctul în care vă puteţi auzi prietenii bârfindu-vă! Oh, nu! Aşa că e mai bine să vă avertizaţi prietenii să nu vă vorbească de rău pe la spate, că sunteţi medium!
15. Psihometria este abilitatea a de a simţi emanaţii eterice care vin de la obiecte fără viaţă. Puteţi spune de unde este obiectul respectiv sau lucruri despre proprietarul său. Fiţi atenţi atunci când luaţi obiectul respectiv în mâini şi simţiţi ceea ce vrea să vă spună. Lăsaţi-l să alunece. Din nou, nu judecaţi şi nu modificaţi ceea ce percepeţi, ci spuneţi totul liber. Astfel lucrează psihometria.
16. În sfârşit, se va crea un „guvernator”, adică o parte a conştiinţei care vă va zice cât anume să spuneţi atunci când faceţi o citire. Dr. Ireland a spus „Am în cap un omuleţ care îmi dictează cât mi se permite să spun, după Legea Divină”.
17. Amintiţi-vă să acţionaţi în spiritul serviciului de câte ori faceţi o citire sau transmiteţi un mesaj. Dacă vreţi să fiţi un medium de succes, trebuie să generaţi şi să menţineţi iubirea.

Lecţia 10: Activarea puterilor voastre de clarviziune, psihokinezie şi de interpretare a viselor

1. Consideraţi-vă mintea un radio cu multe lungimi de undă şi frecvenţe. Clarauzul, clarviziunea, telepatia, psihometria, clarsimţirea şi psihokinezia sunt, fiecare, o bandă diferită a „radioului mintal”.
2. Meditaţia şi credinţa că psihicul poate lucra în favoarea noastră sunt două moduri de a ne „reîncărca” bateria psihică.
3. Există două teorii care încearcă să explice cum operează clarviziunea. Spiritualismul susţine că ghidul spiritual merge în acel loc îndepărtat pe care mediumul doreşte să-l vadă şi apoi raportează mediumului ce a văzut acolo. Aici se vede cum clarviziunea se bazează pe o relaţie de colaborare cu un înger. Altă teorie susţine că mintea produce un „tub astral” care se extinde în spaţiu până în locul pe care vrem să-l vedem. Deci acest tub acţionează ca un fel de telescop extrem de lung ce ne permite această excepţională vedere la distanţă; chiar în capătul celălalt al globului. Însă aceste teorii nu explică şi clarviziunea prin timp, adică viziuni în trecut sau viitor. Teoria doctorului Ireland este mai cuprinzătoare şi oferă o explicaţie mai bună a acestui fenomen fascinant. „Divinul doctor I.” susţine că atât clarviziunea, cât şi toate celelalte forme de abilitate psihică se petrec ca rezultat al contactului cu „sinele subconştient”. Sinele subconştient există dincolo de timp şi spaţiu şi de aceea nu este limitat de acestea două. „El există în Prezentul Etern care îmbrăţişează trecutul şi viitorul cu braţele infinitului”. Sinele subconştient este cufundat în omniprezenţa universului lui Dumnezeu. Astfel, el poate vedea sau fi oriunde, după plac. Aceasta este explicaţia Dr. Ireland pentru felul cum un medium poate vedea alte locuri sau alte timpuri. „Sinele subconştient” este acelaşi lucru cu scânteia divină din fiecare dintre noi. Este partea neatinsă a Creatorului Sfânt pe care El a semănat-o în fiecare dintre copiii Săi. Poate, de asemenea, fi descris ca sinele sufletesc.
4. Astfel, un contact conştient, absolut şi nealterat cu sinele subconştient sau „sinele sufletesc” ne oferă nivelul Uniunii, discutat în prealabil la lecţia 7. Atunci când veţi avea deschis acest canal către Dumnezeul dinăuntrul vostru, veţi simţi o pace minunată şi beatitudine!

5. Există trei lucruri care pot să vă stea în cale şi să vă împiedice clarviziunea: un intelect sceptic, o atitudine negativă şi o frică paralizantă. După cum vă amintiţi din lecţia 1, remediile fricii referitoare la psihic sunt: citirea cărţilor/articolelor despre P.E.S., urmărirea programelor TV şi a demonstraţiilor pe viu ale abilităţilor psihice, precum şi abordarea talentului psihic cu o atitudine relaxată, degajată. Leacul pentru un intelect sceptic este vederea unei dovezi de P.E.S. reale din partea unor medium-uri neîndoielnice, cum ar fi Dr. Ireland. De exemplu citirea seriei numerice pe bancnote de dolari învinge orice şansă de 1 la 10 milioane. Dr. Ireland a demonstrat aceasta la fiecare demonstraţie din ultimii peste 50 de ani, legat fiind la ochi. Intelectul vostru nu va mai fi sceptic în privinţa realităţii abilităţilor psihice, după ce veţi fi văzut astfel de miracole! Concentrarea asupra atributelor pozitive şi a beneficiilor psihicului vă va vindeca de atitudinea negativă faţă de medium-uri şi darurile psihice. Câteva dintre sarcinile generoase pe care le efectuează P.E.S. sunt găsirea copiilor pierduţi, ajutarea poliţiei în localizarea criminalilor, avertizarea asupra unui accident tragic din viitorul apropiat şi, prin urmare, salvarea vieţii, vederea unei boli care tocmai ia naştere în corpul fizic (notă: bolile sunt cel mai uşor de vindecat atunci când sunt în stadiu incipient) şi, în final, sfătuirea şi călăuzirea aproapelui. Clarviziunea temporală, precogniţia sau viziunea în viitor se pot întâmpla în vis. În vise, puteţi primi mesaje precognitive de la rude discarnate sau îngeri. În mod asemănător, în vise, sinele subconştient vă poate arăta o scenă ce nu s-a petrecut încă în viaţa voastră pământească de trezire. Dr. Ireland explică modul cum visele/somnul oferă astfel de nepreţuită cunoaştere. „În timpul orelor de somn, activitatea senzorială prioritară pe care o primim prin cele 5 simţuri fizice scade dramatic, încât semnalele extrasenzoriale aproape că nu au competiţie. Nu doar asta, dar şi faptul că, o dată ce cortexul cerebral este temporar închis, aceste semnale nu necesită energia solicitată în timpul orelor de trezire pentru a se face cunoscute. În schimb, ele au nevoie doar de suficientă energie pentru a se difuza pe ecranul conştiinţei amplasat în cinematograful viselor”.

6. Visele care nu se adeveresc pot fi pur şi simplu rezultatul procesului de echilibrare psihologică a sufletului vostru. Aceasta înseamnă că, dacă sunteţi supărat pe cineva, puteţi visa acţiuni violente, fără a comite în realitate aceste fapte vulgare. În acest mod, emoţiile de supărare sunt epuizate, fără a face rău cuiva. În final, visele pot fi rezultatul dorinţelor în aşteptare sau neîmplinite. Visaţi să zburaţi ca Superman, pentru că nu puteţi zbura în viaţa „reală”. Aşa că e bine să ţineţi un jurnal al viselor şi să vedeţi dacă visele voastre se încadrează într-una din următoarele categorii: „precognitive”, de vindecare psihologică şi de echilibru, ori „ale dorinţei”. Poate să dureze ceva timp pentru a discerne aceste lucruri, deoarece aceste categorii se amestecă şi nu sunt neapărat distincte.

7. Astrologia poate fi folosită de către cei cunoscători ai acestei discipline pentru a prezice modul de viaţă şi viitorul cuiva.
8. Uneltele divinizării, care este arta prezicerii viitorului, cum ar fi globurile de cristal, cărţile de taror, pendulele, frunzele de ceai, cărţi precum I-Ching, pot servi pentru a „stimula, elibera sau canaliza şi concentra abilitatea psihică”. Totuşi, ele sunt complet inutile, deoarece „sursa prezicerii este în noi înşine!”.
9. Începeţi „un jurnal de preziceri”, scriindu-vă bănuielile, viziunile, intuiţiile şi orice alt material precognitiv. Este o idee bună să aveţi aceste prezinceri semnate şi datate de doi martori.
10. Psihokinezia este un termen ce se referă la multe abilităţi miraculoase pentru care sunt renumiţi sfinţii şi guru. Mai exact, psihokinezia se referă la modificarea sau transportarea obiectelor neînsufleţite sau a lucrurilor vii. Exemple din această vastă categorie de fenomene includ: preschimbarea apei în vin, a face să plutească în aer obiecte sau propria persoană, scrierea biletelor de către îngeri, vindecări miraculoase, skotografie (a face să apară imaginea unei rude decedate sau a călăuzei spirituale pe mătase). Aportul se referă la dematerializarea unui lucru fizic, transportarea lui în alt loc şi apoi rematerializarea lui. Aceasta se include de asemenea în psihokinezie.

11. Numai sufletele foarte avansate pot folosi psihokinezia după bunul plac. Cu toate acestea, căutătorul sau studentul poate „obţine psihokinezie în muncă prin crearea unei subtile, relaxate şi totuşi alerte stări mintale, care favorizează apariţia acestui fenomen”. Doctorul Thouless, un coleg al doctorului Ireland, oferă aceste sugestii:
a) Trebuie să aveţi doar o vagă dorinţă de succes. Prea multă dorinţă distruge condiţia spirituală necesară împlinirii şi succesului acestui fenomen.
b) Trebuie să eliminaţi anxietatea din emoţiile voastre, pentru că împiedică fluxul necesar de energie.
c) Priviţi orice experiment de psihokinezie ca pe un joc. Aceasta vă va elibera de tensiune
12. Un bun test de telekinezie, o formă a psihokineziei, este „jocul zarurilor”. Obţineţi 6 zaruri şi, înainte de a le arunca, folosiţi-vă puterea voinţei pentru a le face să arate un anumit set de numere, cum ar fi: doi „2”, un „5”, un „6”, un „3” şi un „1”. Repetaţi jocul de patru ori. Iată un grafic în care să vă încadraţi încercările:
15 sau mai mult: SUPERIOR: Aţi încercat vreodată să opriţi ceasurile?
10 – 15: EXCEPŢIONAL: Probabil aţi câştigat lozul cel mare în Las Vegas
7 – 10: FOARTE BINE: Mai practicaţi cu prietenii!
5 – 7: BINE: Mintea contra materiei începe să funcţioneze!
4: SCOR LA NOROC: Mai încercaţi
0 – 3: SLAB: Telekinezia nu este punctul vostru forte.

Lecţia 11: Provocarea Psihicului

1. Înainte de a vă dezvolta psihicul şi mai mult, gândiţi-vă bine la motivele pentru care doriţi să vă dezvoltaţi acest talent sau putere. „Dacă interesul vostru nu este să-i ajutaţi pe ceilalţi, ci mai degrabă să vă folosiţi de ceea ce au alţii, atunci problemele voastre spirituale sunt suficient de grave, fără a mai suporta şi povara dezvoltării psihice”. Deci, eu şi doctorul Ireland vă cerem să vă gândiţi serios ce motivaţie aveţi pentru a deveni un adept al percepţiei extrasenzoriale.
2. „Ştergerea proprie, practica punerii propriei persoane pe ultimul loc şi asumarea unei atitudini necritice vă vor înlesni posibilitatea de a vă identifica total cu ceilalţi. O dată cu stabilirea acestui raport, care nu poate fi realizat fără o efuziune spontană de iubire, va veni şi înţelegerea faptului că „Eu” şi „Non-Eu” sunt, de fapt, două aspecte ale aceleiaşi fiinţe. În aparenta diversitate există o unitate fundamentală. Să fii în slujba altora este cel mai bun mod de a fi în slujba ta”.
3. O serioasă dietă a mediumului constă în următoarele: fructe proaspete, legume proaspete sau, dacă e nevoie, congelate şi nici un fel de carne. Mai exact, fiecare masă zilnică trebuie să conţină un ou, miere, o lămâie, orez, fasole sau mazăre, nuci şi o salată. Evitaţi oţetul, carnea roşie, cafeaua şi jeleurile. Dacă trebuie să mâncaţi carne, atunci mâncaţi fructe de mare. Condimentele pot face această dietă aparent nestimulativă mai apetisantă. Un post de trei zile pe bază de fructe, o dată sau de două ori pe an, este de asemenea foarte benefic şi serveşte la curăţarea organismului de impurităţi.

4. Meditaţia stimulează dezvoltarea psihicului, precum îngrăşămintele ajută florile să crească. Dacă meditaţia devine o parte din rutina voastră zilnică, aşa cum sugerăm, atunci veţi putea să alunecaţi într-o stare mintală meditativă şi să porniţi psihicul, la fel de uşor cum porniţi maşina.
5. Există cinci forme edificatoare de meditaţie:
a) Vă puteţi concentra toată atenţia asupra unui obiect neînsufleţit sau a unei persoane. Concentraţi-vă asupra lucrului ales foarte bine. Marile opere de artă sunt minunate obiecte de contemplare. Paramahansa Yogananda, un alt mistic al zilelor noastre, medita la o pictură a gurului său. Această formă de meditaţie vă permite să experimentaţi realitatea într-un mod cu totul nou şi neconvenţional.
b) Vă puteţi concentra asupra respiraţiei. „O respiraţie normală, adâncă şi neforţată, care este uşoară şi ritmată, va calma furtuna gândurilor întâmplătoare care vă urlă prin minte. Aceasta vă va da posibilitatea să auziţi vocea încă slabă a psihicului”.
c) Puteţi să vă concentraţi asupra unei părţi a corpului vostru. Probabil cea mai avantajoasă zonă asupra căreia să vă concentraţi este chakra frontală, cunoscută mai bine sub numele de al treilea ochi. Canalizaţi-vă energia pentru a deschide această uşă spre mintea voastră.
d) Puteţi pur şi simplu să vă urmăriţi fluxul spontan al gândurilor. Este pur şi simplu vorba de a observa acest flux ca un individ atent şi totuşi neimplicat.
e) Vă puteţi concentra asupra unui cuvânt pe care îl repetaţi la nesfârşit. Acest cuvânt este cunoscut sub numele de mantra. „OM” este cel mai vechi cuvânt cunoscut de Omenire, care semnifică Dumnezeu. Acest cuvânt sau altul la alegerea voastră poate fi repetat într-o incantaţie sonoră sau în mintea voastră.
f) Puteţi să vă gândiţi la o anumită idee, emoţie sau ideal. De exemplu, puteţi să vă delectaţi explorând toate faţetele diamantului iubirii. Uitaţi-vă la dragostea frăţească, dragostea romantică, dragostea părintească şi/sau dragostea faţă de prieteni. Puteţi contempla ideea Adevărului universal, care este valabil pentru toată lumea în orice timp sau spaţiu. În sfârşit, puteţi medita la o persoană ideală, cum ar fi Iisus sau Gandhi.

6. „Nu este atât de important tipul de meditaţie folosit, cât este practicarea lui cu loialitate”.
7. Cum măreşte meditaţia conştiinţa psihică? Ea realizează aceasta în două moduri:
a) „Prin relaxarea sistemului psiho-fizic, meditaţia tinde să reducă temporar numărul semnalelor senzoriale prioritare. Acest fapt face să scadă competiţia la Pragul Sistemului de Activare Reticulară, dând astfel semnalelor psihice o şansă mai mare să stimuleze cortexul cerebral. De asemenea, nivelul de energie post-prag a semnalelor psihice va fi uşor mai înalt, făcându-le mai uşor de detectat”.
b) „Prin distragerea atenţiei de la lumea exterioară, meditaţia vă face mult mai conştienţi de ce se întâmplă în ţinutul minţii voastre”.
8. „Întrucât familiaritatea poate colora impresiile psihice, este cel mai bine să citiţi străinilor. Nu aveţi noţiuni preconcepute despre oamenii pe care nu-i cunoaşteţi”.
9. Tehnica Provocării este aceasta: puneţi abilităţii voastre psihice o întrebare cu DA sau NU. În felul acesta o provocaţi să vă ofere un răspuns. Această tehnică are patru paşi:
În primul rând, creaţi-vă o stare mintală care să conducă la activităţi ale P.E.S. Aceasta înseamnă să alunecaţi în meditaţie. Faceţi-vă mintea asemeni unui lac liniştit care, precum o oglindă, reflectă tot ce apare pe el. Aveţi grijă cu acel duşman pe care nu l-am menţionat şi care este anticiparea. Anticiparea poate modifica claritatea a ceea ce percepeţi.
În al doilea rând, compuneţi-vă întrebările în maniera DA sau NU.
În al treilea rând, atunci când încercaţi să determinaţi datele evenimentelor pe care le preziceţi, folosiţi aceeaşi metodă DA/NU. De exemplu, să spunem că o doamnă vine la voi pentru o citire şi vă întreabă când o va cere în căsătorie prietenul ei. Aşa că vă întrebaţi psihicul dacă într-adevăr el îi va cere să se mărite cu el. Dacă răsunsul e DA, atunci continuaţi cu interogatoriul privind timpul când va avea loc cererea. Întrebaţi-vă sinele sufletesc intern dacă fericitul eveniment va avea loc anul următor. Dacă răspunsul este DA, procedaţi la fel cu anotimpul, luna, săptămâna şi, în final, ziua. Dacă răspunsul la „an” este NU, atunci încercaţi doi ani şi aşa mai departe. În felul acesta continuaţi să vă chestionaţi psihicul cu întrebări DA/NU, până când veţi descoperi timpul când va avea loc evenimentul în chestiune. Nu vă opriţi interogatoriul până când nu veţi obţine un DA ferm. În plus, dacă în primii trei paşi v-aţi îndeletnicit cu punerea întrebărilor, în al patrulea pas trebuie să interpretaţi răspunsul. Aceasta înseamnă că veţi primi din partea psihicului unele răspunsuri convingătoare şi altele mai puţin convingătoare. „La fel cum Tigrul Bengalez hotărât şi de temut şi blânda pisică siameză aparţin aceleiaşi familii de feline, tot aşa şi impresia slabă şi discretă este o manifestare a fenomenului psihic, cum este şi opusul ei dinamic şi puternic! Cel mai bun sfat practic pe care vi-l pot da este să ţineţi seama la primul răspuns care îl primiţi după interogarea psihicului”.

10. „Receptorii psihici” se poate spune că sunt din abundenţă în anumite zone ale corpului şi mai puţin prezenţi în altele. De exemplu doctorul Ireland a fost văzut ţinând hârtiile pe care trebuia să le „citească” la frunte şi tâmple. Găsea acest lucru folositor, deşi nu imperativ în percepţia lui. Alte medium-uri celebre spun că zona ombilicală din mijlocul abdomenului este foarte sensibilă şi că a ajutat la funcţionarea facultăţilor lor psihice. Şi voi veţi găsi o zonă a corpului vostru la care vibraţi. „Veţi putea vedea cum un răspuns pozitiv răsare, precum un sentiment euforic, din al treilea ochi, în timp ce unul negativ va fi înregistrat ca un junghi supărător în cotul braţului. Îmi este imposibil să vă dau cheia codului corporal pe care îl foloseşte psihicul. În timp, însă, veţi şti cum răspunsurile voastre fiziologice sunt corelate cu impulsurile psihice”.
11. Amintiţi-vă atunci când faceţi citiri pentru oameni, că înţelegerea psihică ia de obicei o formă vizuală. La început, probabil veţi vedea o aură în jurul oamenilor pe care îi întâlniţi. Mai târziu veţi începe să auziţi mesaje verbale sau numai cuvinte. Totuşi, acest proces este tipic, nu este întotdeauna adevărat pentru toţi. „Atunci când psihicul vă vorbeşte, unele din cuvintele sale trebuie luate în sens literar, în timp ce altele, ca cele ale unui înţelept, trebuie citite ca nişte simboluri”. Imaginile psihice, ca şi imaginile văzute în vise, sunt foarte personalizate. Aceasta înseamnă că va trebui să vă familiarizaţi cu simbolurile psihicului vostru şi cu ce indică ele. De exemplu, abilitatea psihică a doctorului Ireland utiliza „felii de pâine” pentru a simboliza nevoile de bază în viaţă. Deci, la timpul potrivit, veţi şti ce simboluri foloseşte mintea voastră internă şi ce înseamnă ele. Un mod simplu de a afla aceste lucruri este să vă scrieţi şi să interpretaţi simbolurile viselor, adică lucrurile pe care le vedeţi în vise.

12. În exerciţiul acestei fascinante munci psihice, veţi da negreşit nişte mesaje/citiri eronate. Nu vă descurajaţi. Acest talent se maturizează treptat şi în forţă, precum copacii. O afirmaţie greşită a psihicului se poate datora unei frici sau dorinţe ascunse, a unui dor secret.
Deci feriţi-vă de aceasta pe măsură ce înaintaţi pe minunatul drum al dezvoltării şi descoperirii de sine. „Asumarea riscurilor este o parte din ceea ce înseamnă să fii medium!”. „De câte ori deschideţi gura, vă puneţi ego-ul pe tabla de tăiat. Dar nu vă îngrijoraţi, ego-ul este format dintr-o substanţă ca aerul şi se va reforma în curând”. „Talentul vostru de percepţie extrasenzorială, cu hotărâre, va îmboboci, va înflori şi, în final, va deveni o floare unică ce are nu numai frumuseţe, ci şi rezistenţă!!!”

Lecţia 12: Cunoştinţele Şefului Crowfoot cu privire la îmbunătăţirea percepţiei extrasenzoriale & Rezumatul întregii serii de lecţii

1. Crowfoot ne spune să ne amintim că numai Omul este fiul lui Dumnezeu încarnat şi că totuşi Omenirea face parte din toate celelalte lucruri de pe Pământ, în sens spiritual. Unii sunt capabili să facă minuni şi „numai prin Uniunea totală putem dobândi această înţelegere şi putere”. Vedeţi-l pe Dumnezeu în toate lucrurile. Respectaţi toate lucrurile: însufleţite sau neînsufleţite.
2. Crowfoot susţine că în timp nu veţi mai putea mânca deloc carne. Vă veţi dezbăra de ea şi nu o veţi mai putea tolera. Beneficiile şi logica faptului de a fi vegetarian sunt după cum urmează: „Cu cât există mai multă conştiinţă într-un lucru, cu atât vibraţia sa devine mai slabă, pentru că puritatea lui Dumnezeu se exemplifică în ceea ce nu are conştiinţă. De exemplu, ce rău poate face un copac, care nu are conştiinţă de sine? Însă un animal, să zicem un câine, poate face rău şi muşca pe cineva. Deci Dumnezeu, în Puritatea şi Existenţa Sa, se află la o mai mare rată a vibraţiei în lucrurile mai puţin conştiente şi în oameni mai avansaţi, cum ar fi Iisus şi Gandhi. Aceasta explică de asemenea de ce Iisus a spus „luaţi pâinea aceasta şi mâncaţi-o, ea este trupul meu”. Prin repunerea în scenă a cinei cele de taină într-o slujbă catolică, participantul primeşte această vibraţie sfântă prin „trupul” lui Iisus Hristos.
3. C.F. (Crowfoot) explică de asemenea că orice cauzează separarea corpului fizic de spirit vă va da o experienţă psihică temporară, o privire în marele regat. Aceste metode includ: înghiţirea drogurilor halucinogene, postul, durerea extremă, boala avansată şi experienţele în pragul morţii. Însă el încurajează o dezvăluire firească a facultăţii psihice. Dezvoltarea naturală are loc prin meditaţie, zoga, regim, rugăciune, incantaţii, cântări, ajutarea altora prin caritate şi mai presus de toate prin avansare spirituală.

4. Pentru a explica punctul 3, voi dezvolta acest concept al avansării spirituale. Crowfoot subliniază că „trebuie să căutaţi regatul Cerurilor şi dreptatea şi atunci toate aceste lucruri vă vor veni de la sine”. Deci aceasta înseamnă să deveniţi mai iubitori, mai preocupaţi de ceilalţi, grijulii, miloşi, să renunţaţi la ură, prejudecăţi, furie, resentimente şi orice altceva care stă între voi şi Dumnezeu. Pe măsura progresului vostru spiritual, rata voastră de vibraţie se va schimba şi va creşte. Aceasta vă va facilita posibilitatea de a vedea spirite, de a-i auzi pe cei fără trup şi de a vedea aura fiecărui om. Aceste lucruri există la un nivel ceva mai ridicat al ratei vibraţiei decât nivelul „normal” de vibraţie. Deci „trăiţi în acord cu legile spirituale cu care v-aţi familiarizat deja. Plasaţi dorinţa de a deveni medium pe locul doi după dorinţa de împlinire spirituală”.
5. Crowfoot mai explică şi faptul că de multe ori oamenii îşi categorizează experienţele psihice valide ca fiind „imaginaţie”, când, de fapt, ele au fost reale. De exemplu, simţiţi căldură în palmă atunci când una dintre călăuzele voastre încearcă să vă capteze atenţia. Când vedeţi culori în jurul cuiva, în afară de situaţia când aţi luat LSD, atunci vedeţi cu adevărat aura sa!
6. C.F. subliniaţă importanţa contactului şi menţinerea contactului cu călăuzele noastre. El zice să vorbim cu ele în particular, în mintea noastră şi să încercăm să le auzim şi să le vedem. Încercaţi să le aflaţi numele prin meditaţie sau de la un medium de încredere.
7. El ne spune că este important să valorificăm şi să utilizăm orice talent avem în sfera P.E.S.. De exemplu, unii vor putea să facă profeţii, alţii să vadă aura, alţii să audă vocile spiritelor, alţii să vindece, et. „Spuneţi liber cuvintele care vă vin, indiferent cât de nesemnificative credeţi că sunt ele, pentru că Spiritul va vorbi prin aceia care se fac disponibili”.

8. C.F. explică profeţia ca fiind capacitatea de a vedea viaţa dintr-o perspectivă mai largă. El dă acest exemplu: „Dacă aţi fi în vârful unui munte şi mai jos ar fi o turmă de oi, logic, aţi putea prezice că unele oi vor ajunge primele la râu. De asemenea le-aţi putea remarca pe cele care se îndepărtează de restul. Aţi putea prezice că acestea ar putea fi lăsate în urmă. Dacă aţi avea în apropiere hoţi, aţi putea spune că este posibil ca unele oi să fie furate. Acum MĂRIŢI imaginea aceasta de o mie de ori. Aceasta este adevărata natură a profeţiei. Ea NU ESTE însă predestinată. Ea poate fi modificată, deoarece oamenii au o voinţă liberă”. Deci această perspectivă mai înaltă oferită de profeţie este în mod evident profitabilă.
9. Experienţele psihice i se permit cuiva care a ajuns la un nivel ridicat de vibraţie. Depresia, furia, tristeţea, alcoolul în doze mari, drogurile, stimulenţii ilegali în doze mari, toate acestea micşorează nivelul spiritual. În consecinţă, trebuie ocolite. C.F. avertizează că mulţi oameni devin dependenţi de depresie şi de a fi la pământ. El susţine că acest lucru poate fi mai rău decât a fi alcoolic sau dependent de droguri, întrucât cineva care este dependent de depresie nu are nevoie de nimic pentru a intra în acea stare mintală. Astfel, el ne încurajează să înlocuim imediat un gând trist sau negativ cu un gând vesel sau pozitiv. Concentraţi-vă asupra IUBIRII. Uneori puteţi trece la un nivel scăzut de vibraţie în urma interacţiunii neplăcute cu altă fiinţă umană. „Vă permiteţi să fiţi afectaţi de situaţii extreme. Altcineva v-a ispitit, aşa cum un beţiv vă ispiteşte să beţi ceva cu el. Deci, în loc să fiţi victima acestui atacator, oricine ar fi, scăpaţi de el menţinându-vă controlul de sine. Reveniţi-vă rapid, dacă deveniţi supăraţi!”.
10. C.F. ne învaţă de asemenea că toţi avem energie spirituală care poate fi stocată la fel cum energia este stocată în baterii.

11. Doctorul Ireland, înaintea unei demonstraţii a biletului, legat la ochi, meditează şi-şi concentrează energia în chakra-le sale. Această putere va rămâne acolo până când va decide el să o elibereze. El a descris aceasta ca fiind foarte asemănătoare cu sistemul de baraj de acolo din Arizona. Când apa este stocată, ea stă nemişcată. Dar când barajul se deschide, apa se revarsă încet sau rapid în funcţie de cât de mare e deschizătura. Astfel, cea mai de jos chakra se deschide prima, apoi cea de deasupra ei şi aşa mai departe. Atunci când toate sunt deschise, psihicul său ajunge la nivelul de vârf şi astfel poate citi în vieţile diferiţilor membri ai publicului.
12. Pe măsură ce psihicul va creşte în sensibilitate şi claritate, veţi suferi nişte modificări. Nu, nu vorbim despre menopauză! Nu veţi mai vrea să vă îndeletniciţi cu vorbitul inutil, deoarece vi se va părea enervant. Culorile vi se vor părea mai strălucitoare în lumea fizică din jurul vostru. Sunetele vor părea mai clare şi zgomotele mari sau discordante vi se vor părea iritante. Deci cele cinci simţuri vor deveni mai intense, pe măsură ce al şaselea simţ devine mai puternic. Dacă vi se pare că deveniţi prea sensibil prea repede, atunci este timpul să încetiniţi progresul psihic. C.F. ne avertizează cu fermitate să nu avansăm prea repede. Deci amintiţi-vă că „Mulţi sunt medium-uri, dar puţini sunt oameni sfinţi”. Mai mult, este nevoie pe durata dezvăluirii psihice să aveţi grijă să nu comunicaţi cu orice spirit sau entitate. Aşa cum am discutat la lecţia 6, exită şapte cămpuri din care pot veni aceşti oameni. Aşa că rugaţi-vă ca îngerii să dea voie numai discarnaţilor binevoitori şi sfinţi în jurul vostru. Trebuie să cereţi lucrul acesta ori de câte ori vreţi să comunicaţi cu lumea spiritului. Călăuzele nu pot interveni în liberul vostru arbitru, ci vor face numai ceea ce le cereţi şi ce le permiteţi să facă. Dacă doriţi protecţie, spuneţi-le că doriţi să fiţi protejaţi de interferenţe negative.
Notă: Crowfoot a fost principalul ghid spiritual şi prieten al doctorului Ireland. Şeful de trib Crowfoot a fost unul dintre cei mai mari pacificatori indieni ai secolului al XIX-lea. El a fost faimos pentru lucrările lui minunate din timpul vieţii pe Pământ. A locuit în zona Montana între 1830 şi 1890.

Rezumatul întegii serii de lecţii

1. Identificaţi-vă fricile privind munca psihicului şi apoi eliminaţi-le una câte una. Frica inhibă creşterea psihicului. Deci, nu lăsaţi această emoţie să vă împiedice dezvoltarea.
2. Acordaţi mare atenţie celor cinci simţuri şi lucrurilor pe care le au de spus. Deveniţi mult mai conştienţi de senzaţiile pe care le percepeţi din mediul înconjurător. Simţurile vi se vor ascuţi şi apoi cel de-al şaselea simţ va deveni mult mai intens conştient.
3. Există patru niveluri ale abilităţii psihice: emoţional, intuitiv, al spiritului şi al uniunii. Acestea se îmbină şi de aceea nu sunt tocmai distincte. Acestea se dezvăluiesc în mod tipic într-un om învăţat cu aspiraţii de medium, în ordinea menţionată anterior.
4. Talentele artistice şi percepţia extrasenzorială adesea merg mână în mână. De fapt, psihicul nostru poate oferi mari contribuţii demersurilor noastre artistice. De exemplu, arta psihică a celor apropiaţi care au trecut în lumea cealaltă şi călăuzele spirituale.
5. Psihometria – transmiterea mesajelor şi impresiilor prin ţinerea în mâini a unui obiect este cea mai de bază formă de demonstraţie a percepţiei extrasenzoriale. Deci, începeţi cu aceasta. Clarviziunea, clarauzul, precogniţia, telepatia şi psihokinezia urmează, de obicei, psihometria, în această ordine. Repet, acesta este un lucru tipic, dar nu bătut în cuie, cum s-ar spune. Fiecare are înclinaţii pentru diferite zone ale vastului tărâm al puterilor psihice.
6. TOATE abilităţile miraculoase şi cele extrasenzoriale îşi au rădăcina în diamantul alb al sinelui sufletesc, care este o parte din Dumnezeu în fiecare din nou. Deci, pentru a dezvolta aceste talente, trebuie să ajungeţi la o strânsă comuniune cu sinele vostru.
7. Tehnica Provocării vă oferă un mod simplu de a vă dezvolta înnăscuta, naturala percepţie extrasenzorială. Folosiţi-o cu orice ocazie. Puneţi psihicului vostru acele întrebări cu DA şi NU, cu referire la orice vă interesează, de exemplu rase politice, vârstele reale ale prietenilor voştri şi conţinutul scrisorii parfumate pe care aţi primit-o în poştă!

 dr. Richard Ireland

 Influenţa gândurilor asupra corpului fizic

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ÎMBUNĂTĂŢIREA PERCEPŢIEI EXTRASENZORIALE

  1. Pingback: Arta Păcii - reflectarea divină a creaţiei

  2. Pingback: 8 lecții de aur transmise de Buddha-marele maestru spiritual

  3. Pingback: SINELE EGOTIC

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.