Acesta este biletul vostru spre cer – Legenda Neamului Omenesc

Acesta este biletul vostru spre cer - Legenda Neamului Omenesc

Acesta este biletul vostru spre cer – Legenda Neamului Omenesc

    Atunci când Eu câştig intrarea în inimile voastre, voi câştigaţi intrarea în cer. Iar cerul vostru poate fi pe Pământ. Totul poate fi cu adevărat „precum în cer, aşa şi pe Pământ2”, atunci când se încheie timpul separării şi apare timpul unirii. Unirea cu Mine şi unirea cu toţi ceilalţi şi cu tot ceea ce este viu. Acesta este lucrul pe care am venit să vi-l spun, încă o dată, prin mesagerii Mei din ziua de azi.

Veţi şti că sunt mesagerii Mei, deoarece cu toţii vor aduce acelaşi mesaj: Suntem cu Toţii Una. Acesta este unicul mesaj care contează. Este unicul mesaj care există. Toate celelalte lucruri din Viaţă sunt doar o reflecţie a acestui mesaj. Toate îl transmit. Faptul că până acum nu aţi reuşit să-l primiţi (l-aţi auzit adesea, dar nu aţi reuşit să-l primiţi) este cel care v-a provocat fiecare nefericire, fiecare tristeţe, fiecare conflict, fiecare durere de inimă din cadrul experienţei voastre. El a provocat fiecare crimă, fiecare război, fiecare viol şi furt, fiecare atac şi violenţă – pe plan mental, verbal şi fizic.

El a provocat fieca-re boală şi stare neplăcută şi fiecare întâlnire cu ceea ce voi numiţi „moarte”. Idea că noi nu suntem Una este o iluzie. Majoritatea oamenilor cred în Dumnezeu. Numai că ei nu cred într-un Dumnezeu care crede în ei. Dumnezeu crede cu adevărat în ei. Şi Dumnezeu îi iubeşte mai mult decât ştiu cei mai mulţi dintre ei. Idea că Dumnezeu S-a transformat în stană de piatră şi a încetat, cu mult timp în urmă, să mai vorbească neamului omenesc este falsă.

Idea că Dumnezeu este furios pe neamul omenesc şi că i-a aruncat pe oameni afară din paradis este falsă. Idea că Dumnezeu S-a instaurat ca judecător şi avocat şi decide care membri ai neamului omenesc merg în iad şi care merg în rai este falsă. Dumnezeu iubeşte fiecare fiinţă umană care a trăit vreodată, care trăieşte acum sau ca-re va trăi vreodată. Dorinţa lui Dumnezeu este ca fiecare suflet să se întoarcă la Dumnezeu şi nu se poate ca Dumnezeu să nu-Şi împlinească propriile dorinţe.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Dumnezeu nu e separat de nimic şi nimic nu e separat de Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de nimic, deoarece Dumnezeu este tot ceea ce este. Acestea sunt veştile bune. Orice altceva este o iluzie. Neamul omenesc a trăit foarte mult timp cu iluzii. Asta, nu pentru că oamenii sunt proşti, ci pentru că sunt foarte deştepţi. Ei au înţeles în mod intuitiv că iluziile au un scop, un scop foarte important.

Majoritatea oamenilor au uitat, pur şi simplu, că ştiu acest lucru. Ei au uitat, de asemenea, că uitarea este ea însăşi parte din ceea ce au uitat – şi, prin urmare, este parte a iluziei. Acum e momentul ca oamenii să-şi amintească. Tu eşti unul dintre cei care vor conduce avangarda în cadrul acestui proces. Nu e nimic surprinzător în asta, dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în viaţa ta. Ai venit la această carte pentru a-ţi aminti Iluziile Oamenilor – pentru ca să nu mai fii niciodată prins în ele, ci să realizezi încă o dată comuniunea cu Dumnezeu, prin faptul că îţi trăieşti viaţa ajungând la conştienţa Realităţii Supreme.

E perfect că ai făcut lucrul acesta şi este foarte clar că nu a fost o întâmplare. Ai venit aici ca să poţi cunoaşte, prin experienţă proprie, că Dumnezeu se află în tine – că, oricând doreşti, poţi avea o întâlnire cu Creatorul. Creatorul poate fi trăit ca experienţă şi descoperit înăuntrul tău şi de jur împrejurul tău. Dar trebuie să priveşti dincolo de Iluziile Oamenilor. Trebuie să le ignori.

Iată cele Zece Iluzii. Familiarizează-te bine cu ele, pentru ca să le recunoşti, ori de câte ori le întâlneşti: 1. Nevoia Există 2. Eşecul Există 3. Lipsa de unitate Există 4. Lipsurile Există 5. Cerinţa Există 6. Judecata Există 7. Condamnarea Există 8. Condiţionarea Există 9. Superioritatea Există 10. Ignoranţa Există Primele cinci sunt Iluzii Fizice, fiind legate de viaţa în corpul fizic. Următoarele cinci sunt Iluzii Metafizice, fiind legate de realităţile non-fizice.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

În această comunicare va fi analizată în detaliu fiecare dintre aceste iluzii. Vei vedea cum a fost creată fiecare dintre ele şi vei vedea cum ţi-a afectat ea viaţa. Şi, înainte ca această comunicare să se fi încheiat, vei vedea, de asemenea, cum poţi anihila oricare dintre efectele acestor iluzii. Acum, primul pas în procesul oricărei comunicări cu adevărat deschisă este că trebuie să vrei să elimini neîncrederea în ceea ce auzi. Aici ţi se va cere să faci acest lucru. Te rog să renunţi, pentru un timp, la orice noţiuni anterioare pe care le-ai fi putut avea în privinţa lui Dumnezeu şi a Vieţii.

Te poţi întoarce oricând la ele. Nu se pune problema să le abandonezi pentru totdeauna, ci doar să le dai deoparte pentru moment şi să accepţi posibilitatea că ar putea exista ceva ce tu nu ştii, iar cunoaşterea acestui lucru ar putea schimba totul. De exemplu, analizează reacţia pe care o ai la idea că Dumnezeu comunică cu tine, chiar în clipa asta. În trecut ai găsit tot felul de motive ca să nu accepţi că ai putea avea o conversaţie reală cu Dumnezeu.

Te rog să laşi la o parte asemenea gânduri şi să presupui că primeşti această comunicare direct de la Mine. Ca să-ţi uşurez înţelegerea, pe parcursul unei mari părţi din comunicare Comuniune cu Dumnezeu 8 voi vorbi despre Mine Însumi la persoana a treia. Recunosc că e posibil să te sperii când Mă auzi folosind persoana întâi singular. Aşa că, o s-o folosesc numai din când în când (doar ca să-ţi amintesc cine aduce această informaţie), iar majoritatea timpului voi vorbi despre Mine Însumi spunând, simplu, Dumnezeu.

Chiar dacă la început poate părea puţin probabil faptul că primeşti o comunicare directă de la Zeitatea Supremă, trebuie să înţelegi că ai venit înspre această comunicare pentru a-ţi aminti, în sfârşit, Cine Eşti Tu cu Adevărat – cât şi iluziile pe care le-ai creat. În curând, vei înţelege profund că, într-adevăr, tu eşti cel care ai făcut ca această carte să vină la tine. Acum, ascultă-Mă doar când îţi spun că, în cea mai mare parte din momentele vieţii tale, tu trăieşti o iluzie. Cele Zece Iluzii ale Oamenilor sunt nişte iluzii foarte mari, foarte puternice, pe care le-aţi creat în timpul perioadei de început a experienţei voastre pe Pământ.

În fiecare zi, voi creaţi sute de iluzii mai mici. Dat fiind că voi credeţi în ele, aţi creat o legendă care vă permite să le trăiţi şi, în felul acesta, să le faceţi să fie reale. Bineînţeles că ele nu sunt cu adevărat reale. Aţi creat o lume de genul Alice în Ţara Minunilor, în care ele, într-adevăr, par a fi foarte reale. Şi, la fel ca şi Pălărierul Nebun, negaţi că ceea ce este Fals este fals şi că ceea ce este Real este real. De fapt, voi faceţi acest lucru de foarte multă vreme.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

O legendă este o povestire care a fost transmisă din generaţie în generaţie, pe parcursul secolelor şi mileniilor. Este povestea pe care vi-o spuneţi voi, despre voi înşivă. Dat fiind că legenda voastră se bazează pe iluzii, ea dă naştere la mituri – mai degrabă decât la o înţelegere a realităţii.

Legenda Neamului Omenesc este că: 1. Dumnezeu are un plan ascuns. (Nevoia Există) 2. Există dubii asupra rezultatului vieţii. (Eşecul Există) 3. Sunteţi separaţi de Dumnezeu. (Lipsa de unitate Există) 4. Nu este destul. (Lipsurile Există) 5. Trebuie să faceţi ceva. (Cerinţa Există) 6. Dacă nu faceţi ceva, veţi fi pedepsiţi. (Judecata Există) 7. Pedeapsa este condamnarea pe vecie. (Condamnarea Există) 8. Prin urmare, dragostea este condiţionată. (Condiţionarea Există) 9. Cunoaşterea şi îndeplinirea condiţiilor vă fac să fiţi superiori. (Superioritatea Există) 10. Voi nu ştiţi că acestea sunt iluzii. (Ignoranţa Există) Această legendă a fost implementată atât de profund în voi, încât acum o trăiţi deplin şi total. Vă spuneţi unul altuia: „Asta e, n-ai ce-i face!” Vă spuneţi lucru ăsta de foarte multe secole încoace. De fapt, de milenii. De atât de multă vreme, într-adevăr, încât au fost create mituri în jurul acestor iluzii şi legende. Unele dintre cele mai importante mituri au fost reduse la concepte, cum ar fi:

  1. • Facă-se voia Ta.
  2. • Supravieţuieşte cel mai bine adaptat.
  3. • Învingătorii iau totul.
  4. • V-aţi născut din Păcatul Originar.
  5. • Răsplata pentru păcat este moartea.
  6. • Răzbunarea este a Mea, spune Domnul.
  7. • Ceea ce nu ştiţi, nu vă face rău.
  8. • Numai Dumnezeu ştie. … şi multe altele, la fel de distructive şi de fără rost.

Pe baza acestor iluzii, legende şi mituri – dintre care niciunul nu are vreo legătură cu Realitatea Supremă – iată ce au ajuns mulţi oameni să creadă despre Viaţă:

„Ne-am născut într-o lume ostilă, condusă de un Dumnezeu care vrea ca noi să facem anumite lucruri şi nu vrea să facem alte lucruri şi care ne va pedepsi cu tortură veşnică, dacă nu înţelegem care este voia Lui. Prima noastră experienţă în Viaţă este separarea de mama noastră, de Sursa Vieţii noastre. Aceasta creează contextul întregii noastre realităţi, pe care o simţim ca pe ceva care ne separă de Sursa întregii Vieţi.

Noi nu suntem separaţi numai de întreaga Viaţă, ci şi de orice altceva care există în Viaţă. Tot ceea ce există, există separat de noi. Iar noi suntem separaţi de orice altceva care există. Noi nu vrem ca lucrurile să stea în felul acesta, dar asta e, n-avem ce-i face. Am dori ca lucrurile să stea altfel şi, realmente, ne străduim în acest sens. Căutăm să trăim din nou experienţa Unimii cu tot ceea ce existaşi, în special, unul cu celălalt.

E posibil să nu ştim exact de ce o facem, dar pare a fi ceva aproape instinctiv. Considerăm că e un lucru natural. Singura problemă este că ni se pare că nu există destul din celălalt ca să ne satisfacă. Indiferent de ce anume este acest celălalt, se pare că nu putem obţine destul. Nu putem obţine destulă dragoste, nu putem obţine destul timp, nu putem obţine destui bani. Nu putem obţine destul din orice credem noi că avem nevoie pentru ca să fim fericiţi şi împliniţi. În momentul în care credem că avem destul, decidem că vrem mai mult.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Întrucât «nu este destul» din ceva anume ce credem că am avea nevoie, pentru ca să fim fericiţi, trebuie «să facem ceva» ca să obţinem mai mult. Ni se cere să facem ceva, în schimbul oricărui lucru pe care îl dorim – de la dragostea lui Dumnezeu, până la darurile naturale pe care ni le face Viaţa. Faptul că, pur şi simplu «suntem în viaţă» nu este suficient. Prin urmare, şi noi – ca şi tot ce înseamnă Viaţă – nu suntem destul.

Competiţia începe deoarece nu este suficient doar «să fim». Dacă nu este destul din ceva, trebuie să intrăm în competiţie pentru atât cât este. Trebuie să intrăm în competiţie pen-tru totul – inclusiv pentru Dumnezeu. Această competiţie este dură. Se referă la supravieţuirea noastră, în cadrul ei supra-vieţuiesc numai cei mai bine adaptaţi. Iar învingătorii iau totul. Dacă pierdem, trăim iadul pe Pământ. Iar după ce murim, dacă suntem pierzători în competiţia pentru Dumnezeu, trăim din nou iadul – de data aceasta, pentru totdeauna.

Moartea a fost creată, de fapt, de către Dumnezeu, deoarece strămoşii noştri au făcut o alegere greşită. Adam şi Eva se bucurau de viaţă veşnică în Grădina Edenului. Dar Eva a mâncat fructul din pomul Cunoaşterii Binelui şi Răului – şi atât ea, cât şi Adam au fost alungaţi din Grădină, de către un Dumnezeu furios.

Acest Dumnezeu i-a condamnat la moarte pentru veşnicie – pe ei şi pe toţi urmaşii lor – ca primă pedeapsă. De atunci înainte, viaţa în trup urma să fie limitată şi nu mai era veşnică – şi acelaşi lucru se întâmpla cu tot ceea ce însemna Viaţă. Dar Dumnezeu ne va da înapoi viaţa veşnică, dacă nu-I mai încălcăm niciodată regu-lile.

Dragostea lui Dumnezeu este necondiţionată, însă recompensele lui Dumnezeu sunt condiţionate. Dumnezeu ne iubeşte, chiar şi atunci când ne condamnă la osândă veşnică. Acest lucru îl face pe El să sufere mai mult decât pe noi, deoarece El vrea cu adevărat ca noi să ne întoarcem acasă – dar nu poate să facă nimic, dacă noi nu ne comportăm cum trebuie. Alege-rea ne aparţine. Prin urmare, idea este să ne comportăm cum trebuie. Trebuie să trăim o viaţă bună.

Trebuie să ne străduim în acest sens. Pentru a o face, trebuie să ştim adevărul despre ce anume doreşte Dumnezeu de la noi şi ce anume nu doreşte. Dacă nu putem face deosebirea între corect şi greşit, noi nu putem să îi facem lui Dumnezeu pe plac şi nici nu putem evita să-L supărăm. Prin urmare, trebuie să ştim adevărul în această privinţă.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Adevărul este simplu de înţeles – şi uşor de cunoscut.

Nu avem de făcut altceva decât să-i ascultăm pe profeţi, pe învăţători, pe înţelepţi, cât şi sursa sau fondatorul religiei noastre. Dacă există mai mult decât o singură religie şi, prin urmare, mai mult decât o singură sursă şi un singur fondator, atunci trebuie să ne asigurăm că am ales-o pe cea potrivită. Da-că o alegem pe una greşită, ajungem să pierdem totul. Când o alegem pe cea corectă, suntem superiori, suntem mai buni decât semenii noştri, deoarece avem adevărul de partea noastră.

Această stare de a fi «mai buni» ne permite să pretindem cea mai mare parte dintre premiile ce pot fi obţinute în urma competiţiei, fără să ne luptăm cu adevărat pentru ele. Trebuie să ne declarăm învingători, înainte de începerea competiţiei Această convingere ne oferă toate avantajele şi, datorită ei, scriem «Regulile Vieţii noastre» într-un asemenea mod, încât altora le devine aproape imposibil să câştige premiile cu adevărat importante.

Noi nu facem acest lucru din răutate ci, pur şi simplu, pentru a ne asigura de victorie – şi pe bună dreptate aşa trebuie să stea lucrurile, întrucât numai cei care aparţin religiei noastre, naţionalităţii noastre, rasei noastre, sexului nostru, convingerilor noastre politice cunosc adevărul şi, prin urmare, merită să fie învingători. Din cauza faptului că merităm să câştigăm, avem dreptul să-i ameninţăm pe ceilalţi, să ne luptăm cu ei şi chiar să-i omoram dacă e nevoie, pentru a obţine aceste rezultate.

E posibil să existe şi un alt mod de a trăi, un alt lucru pe care Dumnezeu să-L aibă în minte, un alt adevăr şi mai extins, dar dacă acesta există, noi nu-l cunoaştem. De fapt, nu este clar dacă se presupune măcar că ar trebui să-l cunoaştem. E posibil ca noi să nici nu trebuiască să încercăm să-l cunoaştem şi, cu atât mai puţin, să-l cunoaştem şi să-l înţelegem pe Dumnezeu. A încerca să o faci este o dovadă de impertinenţă, iar a declara că ai făcut-o cu adevărat este o blasfemie.

Dumnezeu este Cunoscătorul Necunoscut, Cel Care Mişcă Rămânând Nemişcat, Ma-rele Nevăzut. Prin urmare, noi nu putem cunoaşte adevărul care ni se cere să-l cunoaştem pentru a îndeplini condiţiile care ni se cere să le îndeplinim pentru a primi dragostea care ni se cere să o primim pentru a evita condamnarea pe care ne străduim să o evităm, pentru a avea viaţa veşnică pe care am avut-o înainte ca toate acestea să înceapă. Ignoranţa noastră este o nefericire, dar nu ar trebui să fie o problemă.

Tot ceea ce trebuie să facem este să luăm ceea ce credem că ştim cu adevărat – legenda noastră – în privinţa credinţei şi să procedăm în consecinţă. Aceasta am încercat noi să facem, fiecare potrivit cu propria sa credinţă şi, în felul acesta, am creat viaţa pe care o trăim acum şi realitatea de pe Pământ, pe care o creăm.”

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Astfel este construită o mare parte din Neamul Omenesc. Fiecare dintre voi aveţi vari-antele voastre minore, dar, în esenţă, în felul acesta vă trăiţi viaţa, vă motivaţi alegerile şi vă judecaţi rezultatele. Unii dintre voi nu acceptă toate acestea, iar unii acceptă doar o parte. Voi acceptaţi aceste afirmaţii ca pe o realitate activă – nu pentru că ele reflectă înţelepciunea voastră cea mai profundă, ci pentru că altcineva v-a spus că ele sunt adevărate. La un anumit nivel, a trebuit să vă faceţi pe voi înşivă în aşa fel, încât să-i credeţi. Aceasta se numeşte făcătură.

Acum este momentul să vă îndepărtaţi de făcături şi să vă îndreptaţi înspre ceea ce este real. Acest lucru nu va fi uşor, deoarece Realitatea Supremă va fi complet diferită de ceea ce mulţi oameni din lumea voastră au căzut de acord că este real. Va trebui să fiţi, literalmente, „în această lume, dar să nu aparţineţi ei3”. 3 compară Ioan XV, 19. Noul Testament. N.T.

Şi care ar fi scopul acestui lucru, dacă viaţa voastră merge bine? niciunul. Nu ar exista niciun scop. Dacă sunteţi mulţumiţi de viaţa voastră şi de lume aşa cum este ea, nu aţi avea niciun motiv să căutaţi să schimbaţi realitatea şi să opriţi aceste făcături. Acest mesaj este pentru cei care nu sunt mulţumiţi de lume – aşa cum este ea. Acum vom examina Cele Zece Iluzii, una câte una. Veţi vedea modul în care fiecare iluzie v-a făcut să creaţi viaţa pe planetă, aşa cum o trăiţi acum. Veţi observa că fiecare iluzie se construieşte pe cea dinaintea ei. Multe par a fi la fel. Asta, deoarece ele sunt asemănătoare. Toate iluziile sunt, pur şi simplu, variaţiuni ale Primei Iluzii. Ele sunt distorsiuni mai mari ale distorsiunii originare. Veţi observa, de asemenea, că fiecare iluzie nouă a fost creată pentru a îndrepta un defect existent în iluzia dinainte.

În cele din urmă, obosiţi să mai îndrep-taţi defecte, aţi decis, pur si simplu, că n-aţi înţeles nimic. De aici, Iluzia finală: Ignoranţa Există. Aceasta v-a permis să daţi din umeri şi să renunţaţi la a mai încerca să rezolvaţi miste-rul. Dar o minte evoluată nu va permite pentru multă vreme o astfel de stare. Doar după câteva milenii scurte – un timp foarte limitat, într-adevăr, în istoria Universului – aţi ajuns într-un moment în care ignoranţa nu mai este o binecuvântare. Sunteţi pe punctul de a ieşi din ci-vilizaţia primitivă. Sunteţi pe punctul de a face un salt uriaş în capacitatea voastră de înţelegere. Sunteţi pe punctul de a vedea prin şi dincolo de… CELE ZECE ILUZII.

 “Comuniune Cu Dumnezeu”

Neale Donald Walsch

Câteva reguli pentru vindecare şi o viaţă sănătoasă

6 comentarii

  1. Multumesc lui Dumnezeu pentru tot !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.