Principii de bază filozofia Huna – Toată puterea vine din interior

Principii de bază filozofia Huna - Toată puterea vine din interior

Principii de bază filozofia HunaToată puterea vine din interior

1. Lumea este aşa cum crezi tu că este.

Acesta este principiul de bază al filozofiei Huna şi înseamnă că tu îţi creezi propriul tău univers pe baza experienţelor personale şi a impactului tău asupra realităţii prin credinţele, obiceiurile,aşteptările, atitudinile, dorinţele, temerile, judecăţile, sentimentele tale şi prin gândurile şi acţiunile tale consistente şi persistente. Acest principiu mai conţine şi ideea că prin schimbarea modului predominant de gândire, schimbi propria ta lume şi totodată interacţiunile cu restul universului, ceea ce face ca şi restul universului să “reacţioneze” corespunzător.

2. Nu există limite.

Nu există limite reale între tine şi corpul tău, între tine şi alţi oameni, între tine şi lume, sau între tine şi Dumnezeu. Orice împărţire sau diferenţiere folosită în prezentare are doar un rol de convenţie care să asigure funcţionalitatea. Cu alte cuvinte,clasificarea este doar o iluzie folositoare. O semnificaţie suplimentară a acestui principiu este aceea că potenţialul creative este nelimitat Poţi crea, într-o formă sau alta, tot ceea ce-ţi imaginezi.

3. Energia urmează calea atenţiei.

Gândurile şi sentimentele stăruitoare, de care eşti pe deplin conştient sau nu, au întotdeauna un suport energetic. Atenţia direcţionată este canalul atât pentru fluxul energiei biologice, cât şi pentru cel cosmic.

4. Acum este momentul pentru putere.

Nu eşti legat de nici o experienţă a trecutului şi de nici o percepţie a viitorului. In momentul prezent ai puterea de a schimba credinţele false şi obiceiurile negative care te limitează şi să plantezi conştient seminţele unui viitor ales de tine. Pe măsură ce îţi schimbi conţinutul mentalului, schimbi experienţa de viaţă şi nu este nici o putere adevărată în afara ta care ţi s-ar putea opune pentru că Dumnezeu este înăuntru. Eşti liber în măsura în care îţi dai seama de asta şi acţionezi ca o fiinţă liberă.

5. A iubi înseamnă a fi fericit cu ceea ce ai.

Universul există datorită iubirii în cele două aspecte ale sale: de a fi şi de a deveni. Oamenii există datorită iubirii chiar şi atunci când nu recunosc aceasta. Insă când recunosc iubirea, ei sunt fericiţi aşa cum sunt şi sunt fericiţi pentru ceea ce au devenit trăind iubirea. In filozofia Huna, iubirea conştientă este cea care creează fericirea. Nu este doar un efect colateral. Totul funcţionează mai bine, este mai bun, mai luminos şi generator de armonie atunci când acest principiu al iubirii este urmat în mod conştient Iubirea este singura etică necesară în filozofia Huna.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

6. Toată puterea vine din interior.

După cum s-a spus şi anterior, nu există nici o putere în afara ta pentru că puterea lui Dumnezeu, sau Universul, lucrează prin tine în viaţa ta. Tu eşti canalul activ, mai mult sau mai puţin conştient, al acelei puteri, alegerile tale şi deciziile tale doar o direcţionează. Nimeni nu poate avea putere asupra ta sau asupra destinului tău dacă nu-l laşi s-o facă.

7. Eficienţa este măsura adevărului.

Intr-un univers infinit, pe care îl postulează Huna, nu poate exista adevăr absolut, în afară de Dumnezeu. In schimb, trebuie să existe un adevăr fundamental la nivelul individual de conştiinţă. Acest principiu este unul foarte practic, care îţi permite organizarea şi acţiunea asupra informaţiei în cel mai potrivit mod pentru atingerea scopului propus, aşa încât „faptele” să nu împiedice manifestarea acestei legităţi. Orice organizaţie sau sistem de cunoaştere este privit ca o convenţie utilă şi nu ca pe un fapt,pentru că o organizare diferită a aceleiaşi cunoaşteri poate fi valabilă şi pentru alte scopuri.

Cu alte cuvinte, toate sistemele sunt arbitrare, aşa că trebuie folosit tot ceea ce asigură adevărul prin eficienţă şi confirmare. Toate tehnicile folosite în Huna pornesc de la aplicarea acestor principii. Ceea ce face Huna atât de folositoare pentru transformarea spirituală este faptul că e bazată pe principii şi nu pe tehnici, şi că în acest fel putem căuta mereu cele mai simple tehnici care să servească scopului propus şi care sunt circumscrise acestor principii. Odată cunoscute principiile, poţi înţelege adevărata natură a tuturor tehnicilor şi le poţi crea pe ale tale.

Acum propria ta dezvoltare şi perfecţionare este în mâinile tale şi această cunoaştere este o unealtă preţioasă în transformarea conştiinţei. Pe măsură ce o foloseşti şi trăieşti conform principiilor sale, nu scăpa din vedere esenţa filozofiei Huna, aceste dezarmant de simple linii directoare pentru practica Huna:

Binecuvantează clipa prezentă. Crede în tine însuți. Aşteaptă-te la tot ce este mai bun.

Pe măsură ce puterea din spatele acestor cuvinte simple este înţeleasă şi experimentată, devii din ce în ce mai capabil să-ţi creezi propria fericire şi să-ţi conduci destinul.

De ce acum?
Intrebarea se poate pune şi altfel: de ce kahunaşii răspandesc secretele Huna acum? In ultimii ani răspunsurile “consacrate” la acest tip de întrebări au fost de genul: acum este perioada când se ridică un „văl” de pe mintea omenească şi că omul este acum capabil să stăpânească adevărurile datorită unor dezlegări spirituale, ori se spune că suntem sub influenţa New Age, iar omul a evoluat în sfârşit către o stare de receptivitate faţă de aspectele spirituale. Lucrurile sunt însă cu mult mai simple decat atât.

Pericolul persecuţiei din cauza vederilor alternative este minor astăzi.In lumea de azi, ştiinţa şi tehnologia nu au adus fericirea pe care au promis-o. Religia tradiţională se destramă sub propria ei greutate şi oamenii caută o relaţie mai directă şi mai plină de înţelesuri cu Dumnezeu. Doctrinele „Noii Gândiri” sunt aici de un oarecare număr de ani şi oamenii au pătruns pe terenuri noi, dar adeseori mlăştinoase şi înfundate. Mişcarea umană potenţială a deschis multor oameni calea către zone de perceptive de care nu au ştiut vreodată că există. Şi lista ar putea continua.Faptele sunt multe şi totuşi simple.

Are loc o schimbare culturală constantă şi universală, ca o deschidere către o înţelegere mai deplină a potenţialului nostru ascuns. Şi aici vine Huna – la fel de veche precum cele mai vechi adevăruri cunoscute de om, la fel de nouă ca şi cele mai modern teorii de fizică cuantică. Puteţi adăuga Huna la cea mai bună cunoaştere pe care o aveţi deja, sau puteţi adăuga ceea ce ştiţi la Huna. Oricum aţi proceda, este vremea ca oamenii să afle ce pot fi şi ce pot face cu adevărat prin propria lor fiinţă.

Cele patru legăminte

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.