Suferința este un avertisment – Entități care veghează

Suferința este un avertisment - Entități care veghează asupra noastră

Suferința este un avertismentEntități care veghează asupra noastră

      Natura a instalat în noi Entități care veghează asupra noastră, iar când începem să demolăm ceva în corpul nostru fizic, inima și intelectul încep să ne înțepe, să ne muște, pentru a ne spune: “Haide, ia-o înapoi pe drumul cel drept!” Da, acesta este suferința. Suferința ne este dată ca să ni se arate că ne-am abătut de la condițiile bune, unde totul este clar și ușor.Suferința este, deci, o Ființă trimisă din Lumea invizibilă pentru a ne salva și nu trebuie să luptam contra unui salvator.

Cu cât luptam împotriva suferinței, cu atât ea devine mai teribilă.

Ea spune: “A, nu vrei sa întelegi? Ei bine, ai sa vezi tu ce ai sa vezi”, și ea se întețește. Dar, în clipa în care am înțeles și am decis să ne reparăm greșelile, suferința primește ordinul de a ne părăsi, căci ea și-a făcut treaba, și-a îndeplinit misiunea. Deci, în loc să ne revoltăm și să luptăm împotriva ei, trebuie să punem puțină ordine în mintea noastră și să ne adresăm Domnului: “Iata, Doamne, unde am ajuns din cauza modului meu prostesc de viata. Acum am înteles si vreau sa ma îndrept; Te rog, ai încredere în mine, da-mi conditii bune pentru a avea posibilitatea de a repara totul si a ma consacra slujirii Tale”.  Iată unicul lucru bun de făcut. Dar să te revolți este stupid. Suferința nu vine din întâmplare,nici pentru a se răzbuna, nici pentru a ne pedepsi: ea este o simplă servitoare trimisă de Domnul pentru a ne preveni.
Din moment ce nu putem evita suferința, este preferabil să o suportăm și să progresăm, decât să suferim și să rămânem aceeași! Câți nu sunt aceia care suferă și nici măcar nu știu de ce! Și asta este îngrozitor: să treci prin încercări, prin nenorociri fără să înțelegi niciodată de ce, căci aceasta poate continua la nesfârșit. Deci, de acum înainte, încercați să înțelegeți care este motivul pentru care suferiți, aceasta fiind singura modalitate de a vă elibera și de a progresa

OMRAAM AIVANHOV

Mâncând în tăcere, dezvoltăm Inteligenţa, Iubirea şi Voinţa.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.