Sufletul şi Mecanismele Sale

Sufletul şi Mecanismele Sale

Natura sufletului şi amplasarea acestuia

Psihologia parcurge zona de frontieră între nevăzut, căruia îi spunem energie, fie ea nervoasă, atomică sau vitală, forţă, şi anume vibraţiile eterice şi curenţii sau sarcina electrică şi forţa care pluteşte liber căreia i-am dat numele de libido. Toate ştiinţele par să conveargă în această zonă tampon, în acest indefinibil. Poate că atunci când se va ridica vălul, ni se va revela tărâmul făgăduinţei al viselor şi aspiraţiilor umane.

O doză de nesiguranţă şi de aşteptare merge în paralel cu certitudinile şi faptica rece a ştiinţei moderne. Este ca şi cum umanitatea stă într-o avanscenă cosmică, aşteptând să se ridice cortina şi să i se arate actul următor, în care umanitatatea poate participa într-un mod inteligent.

Umanitatea, cu al său trecut îndelungat, cu experienţa şi cunoştinţele acumulate, stă aşadar aşteptând, dar tot umanitatea realizează că poate fi chemată să ia parte la o revelaţie şi o evoluţie complet neaşteptate, pentru care dotarea şi înţelegerea pe care le are în prezent se pot dovedi necorespunzătoare…citeşte mai mult

This Post Has One Comment

  1. joker123

    Good day! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through
    some of the post I realized it’s new to me.
    Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and
    checking back often!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.