Viața ta depinde de ceea ce spui – oamenii armonioși

Viața ta depinde de ceea ce spui - oamenii armonioși

Viața ta depinde de ceea ce spui – oamenii armonioși

Sănătatea și situația noastră materială depind de ceea ce vorbim. Asta se referă nu doar la oamenii spirituali, dar și la cei care vor să aibă succese pe plan material. Capacitatea de a vorbi și a asculta este intens studiată în școlile de business. Chiar și în lumea criminală, pentru a urca în ierarhia banditească e necesar să știi să-ți controlezi vorbele.

În acest mediu se citează foarte frecvent afirmația lui Budha, care spune că poți ucide un om cu o vorbă. Trei minute de furie pot distruge zeci de ani de prietenie. Cuvintele definesc karma noastră. În civilizația Vedică, fiecare om era învățat să fie atent la ceea ce spune. Atât timp cât omul nu a vorbit, e greu să-l cunoști. Un prost este deosebit de un înțelept atunci când el începe să vorbească. Cuvintele au o energie foarte puternică.

Graiul ne-a fost dat pentru a spune rugăciuni și a vorbi la temele care ne apropie de Dumnezeu. La fel, se mai spune că putem comunica despre chestiunile practice cu cei dragi, dar fără a vorbi prea multe în plus. În aceeași cultură se mai zice că devin oameni de succes cei care vorbesc într-un limbaj plăcut și sunt controlați în exprimare. Iar cei care au un limbaj brutal, ocupă ultimele locuri în toate ierarhiile.

Asta se referă și la țări, per ansamblu. De exemplu, în țările în care cultura comunicării este înaltă și dezvoltarea economică este înaltă. Japonia, Germania sunt niște exemple bune în acest sens. Trebuie să ținem cont de faptul că atunci când criticăm pe cineva, noi preluăm energia negativă și trăsăturile negative ale acestei persoane. Aceasta este legea karmei. După aceeași regulă noi preluăm și calitățile pozitive ale persoanei pe care o lăudăm.

Din acest considerent, Vedele ne îndeamnă să vorbim mereu despre Dumnezeu și despre sfinți, lăudându-i. Estea cea mai ușorară cale de a căpăta calități divine. Respectiv, este sufient să citim ceva despre un sfânt sau să discutăm cu cineva despre el. Este cunoscut deja faptul că noi asimilăm caracteristicile omului la care ne gândim sau cu care vorbim.

De aceea, chiar și psihologii din Occident recomandă să vorbim cât mai mult despre oamenii armonioși, de succes. Însă, cu cât mai multă invidie și egoism avem în noi, cu atât ne e mai greu să vorbim de bine despre cineva. Trebuie să învățăm să nu mai criticăm.

Sursa

2 comentarii

  1. Pingback:Jocul vieţii - IUBIREA adevărată este dezinteresată

  2. Excelent articol! Imi confirma ceea ce am simtit pe propria-mi piele.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.