Adevărata PROSPERITATE…

Colaborarea este o metoda prin care oamenii lucrează împreună, uneori în perechi, alteori în grupuri mici, pentru a rezolva una şi aceeaşi problemă, pentru a explora o tema nouă sau a lansa idei noi, combinaţii noi sau chiar inovaţii autentice, pentru a atinge un țel comun.
Nemira
Cooperarea este aceea conform căreia, oamenii care lucrează în echipă sunt capabili să aplice şi să sintetizeze cunoştinţele în moduri variate şi complexe, învăţând în acelaşi timp mai temeinic decât în cazul lucrului individual. Printr-o astfel de organizare, oamenii depind într-un mod pozitiv unii de alţii, iar această interdependenţă pozitivă îi conduce la devotament faţă de grup, devotament de tipul „înotăm sau ne înecăm cu toţii”.
Munca în echipă dezvoltă capacitatea oamenilor de a lucra împreună. Atât învăţarea prin colaborare cât şi cea prin cooperare accentuează importanţa implicării omului în propriul proces de învăţare. Atunci când se folosesc aceste strategii, importante sunt modalităţile de grupare a indivizilor pentru a asigura o interdependenţă pozitivă, menţinând responsabilitatea individuală, rezolvând conflictele de grup, stimulând implicarea în sarcină. Cooperarea determină dezvoltarea personală prin acţiuni de autoconştientizare în cadrul grupurilor mici. Ea solicită toleranţa faţă de modurile diferite de gândire şi simţire, valorizând nevoia oamenilor de a lucra.
Nemira
Atenţia este îndreptată asupra procesului de elaborare împreună, prin colaborare, a demersurilor de realizare a sarcinii. Este împărtăşită părerea că toţi pot oferi alternative valoroase de soluţionare a problemei, dacă le sunt oferite premisele necesare şi sunt ajutaţi.

Spiritual Economics – The Principles and Process of True Prosperity

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s