Cele mai importante ZECE modalităţi prin care îţi poţi dezvolta conştiinţa 

Cele mai importante ZECE modalităţi prin care îţi poţi dezvolta conştiinţa 

Cele mai importante ZECE modalităţi prin care îţi poţi dezvolta conştiinţa 

“A-i cunoaşte pe cei din jurul tău este inteligenţa! A te cunoaşte pe tine însuţi este adevărata înţelepciune! A-i conduce pe ceilalţi este putere! A te conduce pe tine este adevărata putere!”

“Ai grijă de gândurile tale, căci vor deveni cuvinte. Ai grijă la cuvintele tale, căci vor deveni acţiuni. Ai grijă la acţiunile tale, căci vor deveni obiceiuri. Ai grijă de obiceiurile tale, căci vor constitui caracterul tău. Ai grijă de caracterul tău, îţi va fi destin.” – Lao Tzu

Majoritatea dintre noi realizăm din ce în ce mai mult importanţa cultivării conştiinţei în viaţa noastră de zi cu zi. Peste tot în lume, se petrece acest fenomen minunat de trezire a conştiinţei umane. Iată zece importante modalităţi prin care îţi poţi ridica nivelul de conştiinţă:

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

INTENŢIA

Intentia de a-ţi dezvolta conştiinţa, ţi-o dezvoltă. De asemenea, intenţia de a-ţi reduce nivelul de conştiinţă, are efectul dorit. Conştiinţa are capacitatea de a se auto-extinde sau de a se auto-contracta, la fel cum tu ai capacitatea de a te dezvolta sau de a te sinucide. În orice moment, aveţi libertatea de a alege.

Prin transmiterea intenţiei de a va dezvolta nivelul de conştiinţă, sau prin afirmaţii de genul “am de gând să devin mai conştient”, veţi iniţia procesul de expansiune al conştiinţei dumneavoastră. Menţinerea intenţiei de a vă dezvolta în următoarele aspecte pe care le vom prezenta are un efect similar asupra conştiinţei. Alternativ, eşti perfect liber să-ţi reduci propriul nivel al conştiinţei în orice moment, cu toate că nu o să faceţi acest lucru într-un mod direct şi conştient.

Puteţi obtine aceste efecte prin scăderea performanţelor în oricare dintre următoarele nouă aspecte. Alegerea de a minţi, alegerea de a ceda în faţa fricii, alegerea de a comite acte de cruzime, alegerea de a rămâne ignoranţi şi aşa mai departe, toate acestea nu fac altceva decât să conducă la reducerea nivelului conştiinţei noastre.

ENERGIA

Energia vă ajută să vă dezvoltaţi nivelul de conştiinţă. Afecţiunile reduc nivelul conştiinţei. Ai grijă de corpul tău fizic pentru că acesta este singurul dumneavoastră vehicul de transport autentic de pe Pământ şi principalul mod prin care interactionaţi cu cei din jurul dumneavoastră. Energia vă ofera un flux continuu de experienţe de viaţă vitale pentru dezvoltarea noastră individuală.

Fără energie, conştiinţa noastră este înfometată. Atunci când mănânci, conştientizează tot ceea ce consumi. Practică exerciţii fizice şi conştientizează modul în care acestea îţi afectează organismul şi mintea. Înainte să consumi ceva, realizează modul în care acesta te poate afecta pe termen lung. Încearcă să priveşti alimentaţia prin aceste două aspecte principale: energie sau boala.

OAMENII CONŞTIENŢI

Persoanele conştiente din jurul tău te ajută să-ţi dezvolţi nivelul de conştiinţă. Căutaţi să petreceţi timpul alături de persoane pe care le percepeţi ca având un nivel mult mai ridicat de conştiinţă decât al dumneavoastră. Vorbiţi cu ei, adresaţi-le întrebări şi bucuraţi-vă de prezenţa lor. Permiteţi-le ideilor şi conştiinţei lor să vă pătrundă şi vă veţi extinde în toate direcţiile.

Veţi deveni mai cinstit, mai curajos, mai plin de compasiune şi aşa mai departe. Dacă îţi petreci timpul cu persoane care se află la un nivel scăzut de constiinţă, vă veţi scufunda treptat la nivelul lor. Gândurile lor vor avea un impact destul de mare asupra dumneavoastră, făcându-vă mai necinstit, mai fricos, mai apatic.

Străduiţi-vă să găsiţi un echilibru între timpul pe care-l petreceţi alături de persoanele care vă pot ridica nivelul de constiinţă şi cei pe care-i puteţi ajuta. Invaţă de la cei care sunt mai conştienţi decât tine şi ajută-i pe cei care sunt mai puţin conştienţi decât tine. În acest fel, vei servi binelui suprem şi vei ajuta omenirea să-şi extindă conştiinţa.

RAŢIUNEA

Raţiunea va ridica nivelul de conştiinţă. Logica reprezintă o mare unealtă pentru dezvoltarea conştiinţei atunci când este folosită într-un mod corect. Aceasta vă oferă substanţă şi vă susţine fundaţia modului dumneavoastra de a gândi. Cu toate acestea, marea provocare a logicii este reprezentată de evitarea presupunerilor false. O simplă presupunere falsă poate devia o viaţă întreagă de concluzii logice corecte.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

CUNOAŞTEREA

Cunoştiinţele vă ridică nivelul conştiinţei, în timp ce ignoranţa v-o scade. În primul rând, cunoaşte-te pe tine însuţi. Gândeşte-te într-un mod profund la viaţa ta şi pâstrează-ţi un jurnal pentru a-ţi menţine registrul gândurilor tale. Adresează-ţi întrebări ale căror răspunsuri nu le cunoşti şi apoi căutaţi acele răspunsuri. Priveşte în jurul tău şi asimilează pe cât de multe cunoştiinte poţi.

Interacţionează cu mediul înconjurător printr-un sentiment de curiozitate şi uimire. Încearcă să întelegi într-un mod mai profund realitatea din jurul tău. Învaţă din greşeli şi depune eforturile necesare să înţelegi ce te motivează. Cu cât convingerile tale despre realitate sunt mai reale cu atât vei deveni mai conştient.

ATENŢIA

Atenţia ridică conştiinţa, în timp ce distragerea atenţiei o scade. Îmbunătăţirea capacităţii de a vă concentra dezvoltă conştiinţa. Ridică o piatră şi acordă-i atenţia ta conştientă şi deplină. Observă ce se întâmplă. Permiteţii minţii dumneavoastră să fie agitată şi conştiinţa dumneavoastră se va scufunda. O minte distrasă este un spirit lipsit de putere. Meditaţia este o modalitatie foarte bună de a practica atenţia şi concentrarea. Meditaţia este o practică ce poate fi învăţată foarte rapid, dar poate dura o viaţă întreagă să o stăpâniţi cu adevărat.

DORINTA

Dorinţa ridică conştiinţa, in timp ce apaţia o scade. Când ajungi să-ţi stabileşti foarte clar ceea ce-ţi doreşti de la viaţă si care-ţi sunt obiectivele, scopurile, acest lucru îţi va ridica nivelul de conştiinţă. Claritatea se aşterne iar acest lucru o să vă ofere capacitatea de a gândi şi de a acţiona inteligent. Puteţi simţi acest efect ori de câte ori vă gândiţi la ceva ce vă doriţi cu adevărat. Pe de altă parte, atunci când dorinţa dumneavoastră este confuză, conştiinţa se află în aceeaşi stare. Gândurilor tale le lipseşte direcţia şi concentrarea. Depuneţi eforturi cu privire la ceea ce vă doriţi cu adevărat şi conştiinţa dumneavoastră se va extinde.

COMPASIUNEA

Compasiunea va ridica nivelul de conştiinţă, în timp ce cruzimea vi-l scade. O modalitate foarte bună prin care puteţi să deveniţi mai conştient este să căutaţi în interiorul dumneavoastră semne de cruzime inconştientă. Acest lucru este destul de dificil de pus în practică deoarece necesită mult curaj. Compasiunea este rădăcina iubirii necondiţionate, un sentiment de conexiune cu tot ceea ce există.

CURAJUL

Curajul vă ridică nivelul conştiintei în timp ce laşitatea produce efectul opus. Curajul reprezintă puntea de legătură dintre dezvoltarea conştientă şi dezvoltarea inconştientă. Atât timp cât îţi petreci foarte mult timp pe partea de inconştienţă, viaţa îţi va arunca provocări în drum până în momentul în care decizi să faci ceva în această privinţă. De îndata ce o să vă dezvoltaţi curajul de a face faţă problemelor şi situaţiilor pe care viaţa vi le scoate în cale, veţi începe să nu mai atrageţi experienţe de acest gen în viaţa dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care curajul este piatra de hotar dintre dezvoltarea conştientă şi cea inconştientă.

ADEVĂRUL

Adevărul vă ridică nivelul conştiinţei, în timp ce falsitatea are efectul opus. În primul rând, încercaţi să acceptaţi adevărul. Frica şi laşitatea vă scade nivelul conştiinţei. În al doilea rând spune adevărul. În cazul în care onestitatea este o provocare pentru tine, acest lucru se datorează în primul rând lipsei de onestitate faţa de tine însuţi. Minciunile pe care le spui celorlalţi sunt ascunse de minciunile pe care ţi le spui ţie însuţi.

Ridică-ţi conşiinţa aruncând din viaţa ta toate urmele de falsitate. Cu timpul, conştiinţa ta se va dezvolta iar onestitatea va deveni din ce în ce mai usor de practicat în viaţa de zi cu zi şi cu tine însuţi. Este mult mai uşor şi mult mai puţin stresant să fii tu însuţi şi să  permiţi altora să facă acelaşi lucru. Nu toată lumea o să te aprecieze, mai ales persoanele care s-au obişnuit cu versiunea falsă a personalităţii tale, dar ai caştigat deja mult mai mult decât ţi-ar putea oferi lumea…SURSA

25 de sfaturi despre viață de la bătrânii japonezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.