Adevărata PROSPERITATE – Colaborarea si Cooperarea

Adevărata PROSPERITATE - Colaborarea si Cooperarea

Adevărata PROSPERITATE – Colaborarea si Cooperarea

Colaborarea

…este o metoda prin care oamenii lucrează împreună, uneori în perechi, alteori în grupuri mici, pentru a rezolva una şi aceeaşi problemă, pentru a explora o tema nouă sau a lansa idei noi, combinaţii noi sau chiar inovaţii autentice, pentru a atinge un țel comun.

Cooperarea

…este aceea conform căreia, oamenii care lucrează în echipă sunt capabili să aplice şi să sintetizeze cunoştinţele în moduri variate şi complexe, învăţând în acelaşi timp mai temeinic decât în cazul lucrului individual. Printr-o astfel de organizare, oamenii depind într-un mod pozitiv unii de alţii, iar această interdependenţă pozitivă îi conduce la devotament faţă de grup, devotament de tipul „înotăm sau ne înecăm cu toţii”.

***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***SPIRITUALITATE***

Munca în echipă

…dezvoltă capacitatea oamenilor de a lucra împreună. Atât învăţarea prin colaborare cât şi cea prin cooperare accentuează importanţa implicării omului în propriul proces de învăţare. Atunci când se folosesc aceste strategii, importante sunt modalităţile de grupare a indivizilor pentru a asigura o interdependenţă pozitivă, menţinând responsabilitatea individuală, rezolvând conflictele de grup, stimulând implicarea în sarcină. Cooperarea determină dezvoltarea personală prin acţiuni de autoconştientizare în cadrul grupurilor mici. Ea solicită toleranţa faţă de modurile diferite de gândire şi simţire, valorizând nevoia oamenilor de a lucra.

Atenţia este îndreptată asupra procesului de elaborare împreună, prin colaborare, a demersurilor de realizare a sarcinii. Este împărtăşită părerea că toţi pot oferi alternative valoroase de soluţionare a problemei, dacă le sunt oferite premisele necesare şi sunt ajutaţi.

Despre Sinele Superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.