Meditatii şi Exerciţii Energetice

hearttt-1050x997

Respirația abdominală

Pentru a exersa respirația abdominală va trebui în primul rând să o conștientizăm. În cursul unei respirații abdominale vom inspira aerul lent, urmărind ca umerii și toracele să nu-și schimbe poziția, singura mișcare fiind efectuată de mușchiul diafragm, care la inspirație va exercita o presiune asupra organelor din cavitatea abdominală, împingând abdomenul în afară, iar la expirație se va ridica în sus comprimând plămânii, abdomenul retrăgându-se.
Se va exersa în modul următor:
• Etapa 1: se va face un ciclu de 3 timpi inspirație și 3 timpi expirație, un timp însemnând fie o secundă, fie o bătaie de puls etc. (durata nu contează, dar contează regularitatea). Nu se va reține aerul.
• Etapa 2: se vor face două cicluri de respirație de câte 5 timpi.
• Etapa 3: se vor face trei cicluri de respirație de câte 7 timpi.
Pentru efectuarea corectă a acordajelor este foarte important ca respirația abdominală să fie bine stăpânită și să existe o bună capacitate respiratorie.

Contracția punctului Hui Yin(perineu)

Pentru a face acordajele trebuie contractat punctul Hui Yin. La început, este necesar un efort conștient pentru menținerea lui contractat. Prin exercițiu trebuie ca Hui Yin să fie contractat fără efort și să poată fi menținut astfel, în timp ce faceți exerciții de respirație, mergeti sau va plimbati. Acest lucru va fi realizat printr-un exercițiu de contractare astfel:
• Etapa 1: se contractă timp de 10 secunde
• Etapa 2: se contractă timp de 30 secunde
• Etapa 3: se contractă timp de 1 minut
În tot acest timp se va respira normal.

Exercitul Ceața Albă

Faceți o respirație abdominală profundă și când aerul intră în corpul dumneavoastră vizualizați-l strângându-se la baza coloanei vertebrale ca o ceață albă. Tineți-vă respirația și imaginați-vă că această ceață albă începe să se ridice ușor de-a lungul coloanei vertebrale ca printr-un tub, pătrunzând în craniu. Vă țineți respirația în continuare și vedeți ceața albă învârtindu-se și penetrându-vă creierul. Când ceața se rotește o vedeți cum începe să-și schimbe culoarea, întâi în albastru și apoi în violet. Păstrati această imagine câteva secunde și apoi reveniți la respirația normală.

Exercițiul Focul Dragonului

Se efectuează după cum urmează:
• Se contractă Hui Yin
• La inspirație se vizualizează ceața albă
• Expirați cu putere aerul cu limba în cerul gurii în dreptul incisivilor. Când expirația este făcută corect se aude un sâsâit.
După ce exercițiile Focul Dragonului au fost însușite se va face un exercițiu de meditație.

Meditația de dimineață

Stai comfortabil pe scaun, simți podeaua sub tălpi, respiri de câteva ori adânc și te relaxezi. Devii conștient de respirația ta. Respiră de câteva ori adânc și devino conștient că această respirație te menține în viață din momentul nașterii până la moarte (până când vei face tranziția). Fiecare minut al fiecărei ore, al fiecărei zile, această respirație nu te părăsește. Relaxează-te și fii conștient că ești în siguranță, într-un loc comfortabil, înconjurat de lumina albă.
Focalizează-ți atenția pe transformarea ta în maestru Reiki și tot ce înseamnă asta pentru tine. De ce ai decis să faci acest pas în viața ta în acest timp. Cuvântul maestru spune altora că tu controlezi orice situație tot timpul, tu ai atins acest nivel la care alții vin spre tine și așteaptă ajutor, cunoscând că tu ești maestru și că le poți oferi asistența.
Comportamentul tău va fi acum supravegheat, speranțe reale vin cu titlul de maestru și tu vei fi acum conștient de acestea mai mult decât înainte. Titlul de maestru, ca și respirația ta, vor rămâne cu tine pentru tot restul vieții. Ele vor lucra mână în mână și tu vei fi permanent conștient că mergi pe drumul maeștrilor și faci treaba lor.

Meditația maeștrilor

Stai confortabil. Fixează-ți privirea înainte cu ochii deschiși. Închide ochii și respiră adânc. Reține aerul. Expiră încet și complet. Acum concentrează-ți atenția pe mușchii oculari. Relaxează-ți toți mușchii ochilor tăi; relaxează-i complet. Relaxează-i atât de mult încat la un moment dat nu vor mai dori să lucreze dacă cineva îți cere. Relaxează-i.
Acum, când tu ești sigur că sunt relaxați, inspiră adânc, reține aerul, expiră ușor și lent și lasă acest minunat sentiment de relaxare a mușchilor oculari să coboare încet și să ajungă la degetele picioarelor. Relaxează-te complet. Din acest moment orice zgomot exterior te va ajuta să te concentrezi, nu te va deranja. Relaxează-ți acum fiecare porțiune a corpului, degetele picioarelor, mușchii tălpilor, ai picioarelor; îi simți cum se relaxează de joc în sus. Picioarele sunt relaxate; relaxează-ți mușchii abdominali, mușchii stomacului, ai toracelui, mușchii spatelui. Relaxează-te dar nu adormi. Te-ai detașat de tot dar auzi foarte clar. Relaxează-ți mușchii gâtului și ai umerilor, ai brațelor, ale degetelor. Relaxează-ți toți muchii feței. Acum ești foarte relaxat, foarte adânc relaxat, relaxat fizic. Vom face în continuare și relaxarea mentală.
Pentru relaxarea mentala vom număra încet, descrescător, de la 100 la 95. cu fiecare număr vei simți mintea ta relaxându-se tot mai mult. Este așa plăcut și liniștitor să fii profund relaxat fără să pierzi contactul cu realitatea, permițând zgomotului să-ți crească atenția și relaxarea, în armonie cu restul Universului. Repetă mental următoarea afirmație: PUTEREA MINTII UMANE ESTE NELIMITATA (se repeta de 7 ori).
Este timpul acum să creștem nivelul nostru vibrațional, cu sentimentul iubirii și al gândurilor bune, și poți realiza asta înconjurându-te cu o minunată lumină albă protectoare. Aceasta lumina albă reprezintă adevărul, indulgența, conceptul ideii de Dumnezeu și tot ceea ce este bun. Imaginează-ți acum aceasta lumină albă curgând spre inima ta, permite-i să pătrundă în inima ta, las-o să crească în intensitate. Permite-i să se extindă și să te înconjoare complet, creând în jurul tău un spațiu de lumină albă, pură, vibrantă. Aceasta lumină albă reprezintă forța supremă, Dumnezeu. Tu poți să o vezi sau să o simți și tot ceea ce trebuie să faci este să-ți imaginezi ca este aici și va fi întotdeauna cu tine. Tu ești acum înconjurat cu o lumină albă protectoare așa încât subconștientul tău trebuie numai să se deschidă sugestiilor că este plin de fericire și îți este binefăcător. Scufundă-te în lumina albă și ia aminte că tu ești lumina. Tu nu ești corpul tău, tu aparții luminii, tu ești un spirit pur, un copil iubit al lui Dumnezeu, în afara timpului, în afara spațiului. Simți lumina extinzându-se în toate direcțiile. Extinde-ți lumina la infinit. Tu ești lumină pură, iubire pură, compasiune pură, indulgență pură. Tu ești în afara realității imaginabile, înotând în minunatul spațiu infinit, lumina pură; tu ești una cu Universul… una cu Universul.
Dacă cineva se va simți deranjat de afirmațiile cuprinse în această meditație, trebuie să se oprească aici, nivelul sau spiritual nepermițându-i să meargă mai departe. După un timp, când se va simți pregătit, va putea continua pe această cale. Nu trebuie să ne așteptăm ca drumul maeștrilor să fie ușor pentru toți.

Meditația în mișcare

Acesta este un exercițiu care poate fi repetat ori de câte ori doriți. El este energizant și stabilește legătura cu Pământul. Se recomandă practicarea lui dimineața, dar fiecare va simți când are nevoie, într-un impas energetic sau de altă natură. Această meditație se practică individual, pentru că fiecare are propriul său ritm. Chiar dacă la început vi se pare complicat, după un timp de practică vi se va părea foarte simplu. Chiar este foarte simplu și nu are contraindicații. Este un exercițiu util atunci când nu va mai recunoașteti ideile, când aveți nevoie de realism.
1. Se stă comod, în picioare, cu spatele drept și tălpile depărtate la nivelul umerilor. Se trasează în fiecare palma simbolurile Reiki cunoscute.
2. Se aduc palmele în dreptul chakrei inimii, cam la 15cm de ea, ținându-le față în față, la o distanță de 20-25cm. Gândiți-vă la Reiki și simțiți cum energia Reiki se dezvoltă între palmele dumneavoastră. Puteți simți vibrațiile acestei energii în palme și în jurul lor; unii chiar pot vedea aceasta energie.
3. Cu o mișcare lentă, ridicați brațele în sus, deasupra capului. La fel de lent, răsuciți palmele spre exterior. Apoi, descriind un arc de cerc, coborâți brațele în jos și, continuând la fel de lent, readuceți palmele în poziția inițială, în dreptul chakrei inimii
4. În continuare îndreptați-vă atenția asupra respirației. Respirați adânc și la expirație coborați brațele cu palmele îndreptate spre pământ, până ajung în poziție verticală, cu degetele îndreptate în jos. Imaginați-vă că trimiteți energie, prin picioare, Pământului, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai adânc.
5. Repetați etapele anterioare de câteva ori, pentru a simți cât mai bine ce se întâmplă. Este un exercitiu fizic ușor, ce se execută lent, cu o expirație normală pe parcursul celor trei etape, și mai adâncă pe parcursul celei de-a patra
6. repetați acum etapele 1-4, cântând numele simbolurilor Reiki, în timp ce brațele se mișcă. Puteți cânta foarte încet sau mental, pentru a nu fi auzit de alții. Melodia nu trebuie să vă preocupe, ea va veni de la sine, așa cum o veți simți.
7. repetați întreaga procedură de trei ori
8. repetați iar pronunțând în final, de trei ori: îmi afirm prezența divină pe Pământ
9. repetați de trei ori punctul 8
10. repetați de trei ori întreaga procedură, schimbând afirmația de la punctul 8 cu următoarea: îmi indeplinesc scopul meu divin pe Pământ.

Exercițiu de respirație

Acest exercițiu este foarte simplu, fiind în același timp deosebit de eficient. De exemplu, tensiunea oscilantă sau disfuncțiile neuro-vegetative pot fi foarte bine rezolvate numai cu ajutorul acestui exercițiu de respirație. Exercițiul este destul de scurt ca durată, dar va trebui practicat o perioada de timp mai îndelungată (luni, ani) și aceasta nu trebuie să fie o piedică pentru practicarea lui conștiincioasă. Cel mai bine este ca el să fie executat în mișcare, el constând într-o expirație prelungitț în timp ce parcurgeti șase pași. Urmează imediat fără reținerea respirației o inspirație profundă care durează tot șase pași. Procedura se repetă de câteva ori, oprindu-se dacă devine obositoare sau intervin probleme respiratorii. Veți practica acest exercițiu timp de o săptămână.
Graba cauzată de dorința de a va rezolva problemele mai repede nu va duce la nimic bun. Va trebui să aveți răbdare. A doua săptămână de practică, exercițiul va decurge după modelul următor:
• 6 pasi expirație
• 6 pasi inspirație
• 7 pasi expirație
• 7 pasi inspirație
• 6 pasi expirație
• 6 pasi inspirație
După aceasta respirația reintră în normal un timp, după care, dacă doriți, procedura se poate repeta. In continuare se va mai adăuga o etapă, exercițiul devenind astfel:
• 6 pasi expiratie
• 6 pasi inspiratie
• 7 pasi expiratie
• 7 pasi inspiratie
• 8 pasi expiratie
• 8 pasi inspiratie
• 7 pasi expiratie
• 7 pasi inspiratie
• 6 pasi expiratie
• 6 pasi inspiratie
Și acest nou exercițiu va fi practicat minim o săptămână. Se va trece mai departe numai dacă respirația va decurge fără efort. Se va mai adăuga săptămanal câte o etapă, până se va ajunge în final la 13 pași. La un moment dat, va fi greu să se mai adauge pași fără să apară dificultăți de respirație. În acest caz se va menține schema un timp mai îndelungat.
După două săptămâni de practică, în mod sigur veți sesiza binefacerile acestui exercițiu. Exercițiul nu are contraindicații și nu poate provoca neplăceri dacă este executat corect. Pentru persoanele care au ințial o capacitate respiratorie redusă, va fi necesar un timp de practica mai îndelungat pentru fiecare etapă. Exercițiul este comod și nici un moment nu trebuie să simțim dificultăți respiratorii, adică lipsa de aer.

Exercițiu de meditație

Acest exercițiu, deși foarte simplu, are o mare valoare din punct de vedere energetic, mental și emoțional. El crează o stare de siguranță și de echilibru, realizând o armonizare a noastră din punct de vedere energetic. Se recomandă poziția culcat pe spate. Respirația este calmă, normală. Vom conștientiza acest lucru îndreptându-ne atenția asupra ei.
Vom urmări mișcarea ritmică a plămânilor, conștientizând faptul că la fiecare inspirație absorbim o dată cu aerul și energie din univers. Aceasta energie inundă corpul nostru în întregime, prin expirație împingându-se afară energia uzată acumulată anterior. Energia care pătrunde odată cu inspirația se înfiltrează în cele mai profunde zone ale corpului, curățându-le. Vom baleia mental întregul corp, începand cu capul, gâtul, toracele, membrele superioare și apoi cele inferioare, până la vârful degetelor. Pe parcursul ciclului respirator, energia care a dizolvat toate impuritățile este eliminată, fiind înlocuită de o energie curată și echilibrată.
Ne vom îndrepta atenția asupra mușchilor, începând cu cei ai capului. Ei sunt relaxați și imobili. La fel și cei ai gâtului, membrelor superioare și inferioare. Numai mușchii toracelui și diafragma lucrează pentru a asigura respirația, precum și inima, care asigura circulația sângelui. Conștientizăm circulația sanguină în tot corpul. Totul se desfășoară calm, liniștit, relaxat, ritmic și precis, imperturbabil.
Ne îndreptăm acum atenția asupra auzului. Vom asculta zgomotele care ajung la noi. Ne vom imagina sursa acestora, independența de noi, și vom conștientiza că aceste sunete nu ne afectează deloc. Ele există în jurul nostru, dar nu ne influențează pentru că mintea noastră a hotărât așa.
Apoi vom căuta să simțim curenții de aer în jurul nostru. Îi vom percepe cu ajutorul acelor porțiuni de piele care sunt neacoperite de îmbrăcăminte. Vom simți temperatura aerului, mai scăzută decât cea a corpului nostru, vom simți contactul intim cu pielea și eventualele sale mișcări. Vom conștientiza că aerul există independent de voința noastră și nu ne afectează în nici un fel.
Vom deschide acum ochii si fara a misca deloc capul, vom privi inainte, adica deasupra noastra. Vom vedea ce este acolo si vom fi constienti ca nu ne afecteaza. Vom închide apoi ochii și vom conștientiza situația noastră actuală. Ne vom analiza din toate punctele de vedere – sănătate, relații sociale, afaceri – cât mai obiectiv și detaliat. Fără îndoială că nu toate lucrurile vor fi perfecte. Dar toate sunt perfectibile. În consecință, vom stabili în amănunt cum se prezintă acea situație pe care o considerăm perfectă. Ne vom imagina că ajungem în această situație la timpul potrivit, dacă vom acționa corect. Nu trebuie să ne temem de piedicile obișnuite și nici de cele karmice.
Trebuie să experimentăm această situație și o vom face. Nu trebuie să ne gândim la mijloacele de realizare a ei, ci numai la situația în sine. Este cu adevărat ceea ce dorim, este o viziune realistă? Mijloacele le vom avea la timpul potrivit. Detaliem cât mai mult situația perfectă. Este foarte important să știm ce vrem și totul să fie clar în mintea noastră.
Pe măsură ce practicăm meditația, situația se poate schimba și este posibil ca anumite aspecte ale vieții noastre să se îmbunătățească. Nu trebuie să ne temem sau să avem rezerve în ceea ce privește schimbarea obiectivelor sau a viziunii asupra situației perfecte. Ea trebuie adaptată permanent în funcție de progresele realizate. Este foarte important ca toate detaliile să fie precizate.
Vom trece acum la relaxarea mentală. Ne vom imagina un glob de lumină de un albastru strălucitor, care se afla deasupra noastră, în dreptul pieptului. El începe să se dezvolte, devenind tot mai mare, până ne va învălui în totalitate. Vom fi înconjurați de această lumină albastră și strălucitoare. Vom conștientiza acest lucru și acum va fi momentul să ne blocăm mintea cu o mantră. După un timp mintea începe să fugă, apărând diverse gânduri. Atunci vedem cum lumina albastră începe să se restrângă formând o sferă luminoasă deasupra noastră, așa cum a fost inițial. Sfera își schimbă treptat culoarea, devenind albă, strălucitoare, foarte frumoasă. Ea începe să se marească și progresiv să devină trasnparentă, până când nu o mai putem sesiza, integrându-se în spațiul din jurul nostru. Vom începe acum să mișcăm mâinile, începând cu degetele, iar apoi și picioarele. Ne vom întinde bine înainte de a ne ridica, încheind acest exercițiu.
Dacă dispuneți de timp, este bine să faceți acest exercițiu zilnic; dacă nu, el trebuie făcut cel puțin săptămânal, pentru a beneficia din plin de efectul său. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Exercițiul nu este periculos și poate fi executat de oricine, neimpunându-se restricții în funcție de starea de sănătate sau alte considerente. El va constitui un pas în calea dezvoltării noastre ca personalitate complexă, integrată în această lume. Pentru a obține rezultate optime nu vom face exercițiul dacă suntem obosiți sau în stare de stres, ci numai atunci când suntem destul de odihniți și liniștiți.

Exercițiu de încălzire

Acesta este un exercițiu special pentru cei avansați în practicile de meditație și de aceea nu-l recomand începătorilor. Este un exercițiu dificil, pentru care trebuiesc luate anumite precauții. Va fi executat numai noaptea, într-o încăpere răcoroasă sau afară, în cazul celor mai antrenați. Cu cel putin două ore înainte nu se mănâncă și nu se bea nimic. Îmbrăcămintea trebuie să fie foarte lejeră și să permită o bună aerisire și răcorire a corpului, deoarece exercițiul provoacă o încălzire destul de puternică. Se stă așezat într-o poziție comodă.
Mintea este eliberată de gândurile obișnuite. Conștientizăm izolarea de spațiul înconjurător. Ne imaginăm cum în plexul solar apare un punct de lumina de un alb strălucitor, ce crește treptat în dimensiuni și începe să-și schimbe culoarea în galben strălucitor (auriu), apoi în roz spre violet până ajunge la culoarea albastră, a florii de lotus. În final, această lumină strălucitoare ia și forma florii de lotus. Floarea de lotus se deschide treptat, petală cu petală, și o vizualizăm în toată splendoarea ei.
Ne îndreptăm atenția asupra respirației care este în acest moment foarte lentă și amplă. Ea trebuie neapărat să fie foarte lentă, altfel ar putea apărea o senzație de amețeală. În acest caz, pentru scurt timp ne vom opri respirația, așteptând să dispară acea senzație neplăcută și totul să reintre în normal. Pentru oamenii antrenați nu este o problemă să respire într-un ritm adecvat.
Fiecare inspirație introduce în corpul nostru o anumită cantiate de aer pe care ne-o imaginăm ajungând la floarea de lotus din plexul nostru solar. Aerul învăluie floarea de lotus și-i sporește strălucirea, care va fi pulsatorie, la ritmul respirației.
Există totuși ceva care accentuează strălucirea florii de lotus din ce în ce mai mult. La un moment dat, această lumină strălucitoare ia forma unei mici flăcări ce pulsează în ritmul respirației și cu fiecare ciclu respirator își mărește dimensiunile. La început este de mărimea unei flori, dar crește, mai ales în înălțime, devenind din ce în ce mai mare, încât ajunge la un moment dat să umple întregul nostru corp, nu numai zona plexului solar. Această flacără provoacă încălzirea corpului, iar el va ceda căldura mediului înconjurător. Vom conștientiza aceste radiații calorice, care vor menține temperatura corpului nostru la un nivel confortabil.
Urmează partea cea mai grea a exercițiului, ea constând în menținerea senzației de confort cât mai mult timp. Putem aprecia că am executat un exercițiu reușit atunci când vom păstra senzația de confort cel puțin o oră. Dacă am reușit acest lucru, vom modifica parametri inițiali, începând exercițiul în condițiile unei temperaturi a mediului din ce în ce mai scăzute. În orice moment e posibil să apară senzația de amețeală, din cauza unui ritm al respirației neadecvat, care va trebui adaptat continuu la progresele realizate. Amețeala va fi combătută prin apnee (oprirea respirației) de scurtă durat, timp în care flacăra conștientizată de noi va rămâne nemodificată.
În finalul exercițiului, cu fiecare inspirație, vom reduce dimensiunile flăcării vizualizate până când o reducem la cele ale florii de lotus în care se transformă. Vom închide apoi petalele acestei flori, care în final va fi transformată într-o lumina albă și strălucitoare ce va fi dispersată în corpul nostru, devenind din ce în ce mai fină și mai lipsită de culoare, astfel încât nu o vom mai putea sesiza.
Nu trebuie să ne grăbim și să încercăm performanțe rapide cu acest exercițiu. Înainte de a deveni ușor, exercițiul este unul dificil, și de aceea trebuie abordat cu maximă atenție. La început îl vom face cel mult o dată pe săptămână. În timpul exercițiului ne detașam complet de tot ce ne înconjoară. Nu vom simți temperatura mediului, nu ne vom gândi la nimic altceva decât la ceea ce facem. Nici o dorință sau sentiment nu trebuie să apară, trebuie să facem exercițiul cât mai corect, fără un țel anume, ci numai ca un pas firesc spre perfecționarea spirituală la care tindem.

Exercițiu de meditație 

Deși este un exercițiu ușor și nepericulos, dând impresia că ar putea fi practicat de oricine, adevăratele sale binefaceri nu vor putea fi obținute decât de avansați. Începătorii nu vor realiza nimic și îi sfătuiesc să practice întâi alte exerciții.
Se stă așezat, într-o poziție comodă. Respirația este calmă, lentă și profundă. Ne detașam de orice gând referitor la viața noastră zilnică și de orice dorință. Închidem ochii. Ne îndreptăm atenția asupra respirației. Conștientizăm faptul că la fiecare inspirație absorbim tot ce este mai bun în lume – energie universală echilibrată și armonioasă – iar la fiecare expirație restituim Universului tot ce este mai bun în noi – o energie impregnată cu personalitatea noastră. Meditați asupra acestui fapt.
Energia noastră se împrăștie în tot universul, către tot ce există. Vom elimina sentimentele. Spun acest lucru pentru că poate apărea un adânc sentiment de recunoștință sau de umilință. Este foarte important să conștientizăm că lucrurile se desfășoară natural, fără a avea noi vreun merit special. Noi doar constatăm aceste lucruri, nu le determinăm. Vom fi conștienti de legăturile pe care le avem cu universul din care facem și noi parte. Vom conștientiza fără umilință, dar și fără mândrie că suntem o entitate infinitezimală, știind totodată și faptul că fără noi universul nu ar exista în această formă, ci ar fi puțin diferit.
Cu fiecare ciclu respirator suntem tot mai conștienti de integrarea noastră în univers și de semnificațiile acestui lucru. Eu sunt cel care sunt, și universul este cel care este. Si pentru că totul se transformă, și eu și universul ne transformăm. Meditați asupra acestui fapt.
Conștientizați faptul că nu sunteți prezent numai aici, în acest corp, ci peste tot în univers. Sunteți prezent în orice loc sau obiect, și aceasta nu ca un merit personal, ci pentru că așa este în firea lucrurilor. Nu numai dumneavoastră sunteți așa, ci toți oamenii, chiar dacă mulți nu conștientizează acest lucru. Observați frumusețea acestei lumi, a acestui univers. Observați că sunteți o parte a acestei frumuseți fără a vă bucura, constatând doar că aceasta este firea lucrurilor. Meditați asupra acestui fapt.
Vă îndreptați atenția din nou spre respirație, care este profundă și liniștită. Deschideți ochii și vă reîntoarceți cu mintea la problemele cotidiene.
Exercițiul s-a încheiat și îl veți relua oricând veți avea deschiderea și dispoziția necesară pentru el. Chiar dacă veți avea dificultăți în practica lui și nu vă va reuși în totalitate, repetați-l, este în beneficiul dumneavoastră. Este greu să constați niște adevăruri atât de importante fără să te implici sentimental, dar repetarea exercițiului poate conduce la această atitudine.

Exercițiu pentru dezvoltarea atenției

Este un exercițiu simplu și usor, accesibil începătorilor, dar util și pentru cei avansați, care vor progresa foarte repede utilizându-l. Este un exercițiu mental și de aceea poate fi executat în orice poziție comodă, dar numai seara, în zilele când nu sunteți prea obosit. Puteți să-l practicați cât de des doriți pentru că nu este deloc periculos. Rezultatele depind foarte mult de practică, astfel încât dacă nu exersați suficient nu trebuie să vă așteptați la un rezultat spectaculos. In timpul exercițiului respirația va fi normală și nu vă veți îndrepta atenția asupra ei. Veți ține ochii închiși astfel încât nu are importanță dacă încâperea este iluminată sau nu. Este bine să fie liniște. Vă veți aminti cu lux de amănunte, retrospectiv, toată activitatea din ziua respectivă. Veți memora fiecare acțiune, începând de dimineața, cât mai detaliat, chiar și fiecare gest, dacă puteți. Fără îndoială, la început va fi mai greu, nu vă veti putea aminti din prima zi de practică a acestui exercițiu toate amănuntele. De fiecare dată veți rememora ziua curentă. Cu toate acestea, curând veti sesiza că vă puteți aminti din ce în ce mai multe amănunte, iar durata exercițiului se va mări treptat. Este bine să nu forțati, lăsând lucrurile să se desfășoare natural. O durată a exercițiului de o oră va fi considerată satisfăcătoare. Exercițiul vă va dezvolta atenția, memoria și felxibilitatea gândirii.

Exercițiu de purificare a mediului

Acesta este un exercițiu special, recomandat numai celor avansați, care stăpânesc cel puțin tehnicile recomandate de gradul II Reiki sau practicanților cu experiență ai altor discipline spirituale.
Exercițiul se referp la purificarea unui spațiu. Vom alege un exemplu concret, iar cei interesați vor putea adapta exercițiul în funcție de situație. Vom purifica deci o peștera de energiile malefice informate lăsate acolo de vizitatori. Este vorba mai ales de sentimentul de teamă. Dacă sunt prezente și alte energii malefice, cum ar fi cele telurice, trebuie știut că acest exercițiu nu își propune să le influențeze.
Pentru a începe exercițiul, alegeți în interiorul peșterii, cam pe la mijlocul ei, un loc larg, spațios. In peșteri, energiile se acumulează în peretii sălilor largi și nu cum am fi tentati să credem, în culoarele înguste și în care teama oamenilor este în general mai mare. Curenții energetici existenți în pesteră antrenează energiile malefice eliberate de oameni în locurile incomode și le deplasează în locurile mai largi unde pot fi anihilate mai ușor.
In încăperea peșterii pe care am ales-o, vom căuta un loc favorabil, dacă se poate chiar în mijlocul ei. Persoanele sensibile pot lesne simți că energiile malefice se acumulează pe lângă pereți. Intrerupem orice sursă de lumină, rămânând în întuneric absolut. Dacă vă temeți, înseamnă că nu ați ajuns la un nivel de dezvoltare spirituală corespunzător practicării acestui exercițiu. Acum veți experimtenta ceea ce înseamnă cu adevărat întunericul. Este o provocare adresată nouă, o provocare pe care o vom primi.
Primul nostru gând trebuie trimis către Deva (ființe ce trăiesc într-un alt plan decât cel terestru, considerate zei, dar care se supun nașterii și morții) peșterii, un gând bun pentru că ne permite, pentru binele oamenilor și pentru progresul nostru spiritual, o confruntare cu ceea ce reprezintă răul.
Trebuie să fim foarte degajați, deschiși, pentru a avea sensibilitate maximă. Se respiră absolut normal. Trebuie să fim convinși că suntem suficient de puternici pentru că energiile malefice pe care le vom anihila să nu ne afecteze. Dacă vom avea senzații neplăcute sau un sentiment de teamă, înseamnă că nu suntem suficient de puternici și trebuie să renunțăm la exercițiu. Vom aprinde o sursă de lumină și vom părăsi locul.
Răspunsul Devei vine ca o senzație de liniște, calm, siguranță și încurajare. Ascultăm zgomotele naturale din peșteră. Intr-o peșteră activă nu este niciodată liniște absolută. Apa lucrează în continuare, așa cum a lucrat sute, mii sau milioane de ani, iar zgomotul ei ajunge până la noi.
Sunetele pe care le auzim nu trebuie să ne sperie, ele se integrează armonios atmosferei. Locul ales nu trebuie să fie în apropierea unei cascade unde zgomotul apei este foarte puternic și ne poate împiedica în desfășurarea exercitiului nostru.
Conștientizam faptul că, deși suntem sub pământ, și acolo este prezentă în totalitatea ei energia universală, inepuizabilă, penetrantă, benefică și armonioasă. Medităm puțin la aceste lucruri. Accesăm apoi sursa de energie universală cu simbolul Cho Ku Reiimages prin aplicarea acestuia de jur împrejurul nostru, ceea ce totodată amplifică această energie. Ne vom imagina energia ca un nour alb-argintiu strălucitor care se dezvoltă încet, din ce în ce mai mult, care cuprinde întâi incinta în care ne aflăm și treptat inundă toată peștera.
Mental, schimbăm treptat culoarea norului de energie din alb-argintiu în galben-auriu. Vizualizăm fiecare zonă din peștera inundată de această culoare. Apoi vom schimba culoarea în verde-luminos și după aceea în albastru strălucitor. De fiecare dată, vizualizăm întreaga peșteră inundată în culoarea respectivă. In final vom reveni la culoarea alb-argintiu.
In tot acest timp în care am lucrat cromatic, am fost deschiși și sensibili, atenți la ceea ce am simțit. In momentele când am baleiat peștera inundând-o într-o culoare sau alta, am fost atenți și la eventualele schimbări de nuanță. In anumite zone am sesizat că are loc o astfel de schimbare. In acest caz am insistat, păstrând în mintea noastră imaginea ideală cât mai mult timp. Nu am trecut mai departe până când culoarea nu a revenit la strălucirea și nuanța inițială, cea ideală. Când fie nuanța, fie strălucirea a fost tolerată, este posibil să fi avut temporar și unele senzații neplăcute, care însă au dispărut o dată cu restabilirea parametrilor cromatici. Am făcut față cu succes acestor solicitări și, în final, vom avea o senzație de mare bucurie, bucuria lucrului împlinit și a puterii confirmate.
In final, vizualizăm norul de lumină albă strălucitoare concentrându-se în apropierea pereților peșterii, mijlocul devenind întâi transparent și apoi invizibil. In final norul nu se mai vede.
Este momentul să evaluăm efectul acțiunii noastre. Acum sau mai tarziu, vom urmări un grup de vizitatori și vom observa atitudinea lor. Vom sesiza ușor faptul că nu se mai tem și se simt bine în peșteră.

Exercițiu pentru deschiderea celui de-al treilea ochi

Este un exercițiu simplu și usor, lipsit de pericole pentru toată lumea, începători sau avansați. Oricine îl poate practica, dar nu oricine va beneficia de dezvoltarea capacității de clarviziune. Exercițiul se desfășoară în întuneric absolut, greu de realizat într-o încăpere și, de aceea, eu vă recomand să găsiți o peșteră unde nu pătrunde lumina solară nici măcar indirect.
Chiar dacă lumina solară nu este prezentă, fiți conștient că energia universală este prezentă și acolo, ca oriunde în univers, iar dumneavoastră veți fi inundat de energie universală. Pentru a obține un maxim de eficiență, trebuie ca atunci când începeți acest exercițiu să fiți odihnit, liniștit și relaxat.
Alegeți un loc liniștit, ferit de zgomote sau de curenți de aer, care v-ar putea deranja. Stați în picioare sau așezat, într-o poziție comodă. Pentru a ajunge la locul ales, bineînțeles că veți folosi o sursă de lumină. In aceste condiții, priviți în jurul dumneavoastră, în toate părțile, încercând să observați cât mai multe detalii. Dacă remarcați o zonă pe un perete al peșterii unde detaliile sunt mai evidente, căutați să le rețineți. Totul se va face cu calm, în liniște, fără grabă. Respirația este normală. La un moment dat închideți sursa de lumină.
Indreptați-vă zona spre cel de-al treilea ochi, care se află aproximativ între sprâncene (cam 1cm deasupra liniei ce unește sprâncenele). Nu trebuie să simțiți nimic deosebit, doar să conștientizați că acest punct există și se va activa.
Indreptați-vă acum atenția înainte, încercând să readuceți din memorie imaginea peretelui din fața dumneavoastră. Îi vedeți toate detaliile? Dacă nu, nu veți aprinde lumina, ci vă veți îndrepta din nou atenția timp de câteva secunde sau zeci de secunde spre cel de-al treilea ochi. Si tot așa, atenția dumneavoastra se va îndrepta succesiv, când spre înainte, când spre cel de-al treilea ochi.
Nu trebuie să insistați prea mult. Dacă ați obosit, luați o pauză, plimbați-vă eventual prin peșteră, relaxați-vă, după care începeți iar acest exercițiu, urmând aceeași procedură.
Nu trebuie să vă așteptați la rezultate miraculoase, deși acest exercițiu este foarte eficient. Nu veți obține nimic instantaneu, fără muncă și fără efort. Va trebui să repetați exercițiul de câteva ori pentru a progresa. La un moment dat imaginea pe care o veți aduce din memorie va fi foarte clară, cu multe detalii. Este momentul să vă schimbați poziția și să priviți (în întuneric absolut) în altă direcție. Ce percepeți acum? Nu forțați memoria, pentru că acesta nu este un exercițiu de memorie.
Dupa un timp de practică, veți putea percepe tot ce se află în jurul dumneavoastră și să vă deplasați prin peșteră fără lumină. Va fi o performanță deosebită. Sunt destule persoane care afirma că sunt clarvăzătoare deși, de fapt, au numai o imaginație foarte bogată. Nu știu câte dintre ele ar putea trece proba deplasării printr-o peșteră întunecoasă fără o sursă de lumină, singura dovada obiectivă a existenței clarviziunii. Nu este vorba de memorarea unor detalii și de învățarea unor trasee, ci de parcurgerea pentru prima dată a unui traseu în teren accidentat și în întuneric absolut.
Chiar dacă experimentăm exercițiul în întuneric, existența unor surse de lumină, care în caz de nevoie ar putea fi folosite, ne va da siguranța controlului complet al situației. In cazul în care, dupa o practică insistentă nu ați realizat progrese, aveți nevoie de o etapă pregătitoare acestui exercițiu. Va trebui să vă faceți o autoanaliză, pentru a vă clarifica cine sunteți de fapt.
Veți vedea că eșecurile suferite nu au fost întâmplătoare, ele au apărut de multe ori din cauza unui prea mare orgoliu. Trebuie să vă clarificați ideile, să conștientizați obiectivele pe care doriți să le realizați și să stabiliți cât de necesară este dezvoltarea clarviziunii.
Va trebui să vă analizați obiectiv și să răspundeți, pentru dumneavoastră, la următoarele întrebări:
• sunteti bolnav?
• Sunteti deceptionat de cineva sau de ceva?
• Sunteti emotiv?
• Sunteti nemultumit de existenta dumneavoastra?
• Ve temeti de ceva sau de cineva?
• Invidiati pe cineva
• Urati pe cineva?
• Doriti ceva cu orice pret?
• Sunteti un om grabit?
• Sunteti prea ocupat?
• Sunteti stresat?
• Va enervati usor?
Dacă cel puțin la una dintre aceste întrebări ați răspuns afirmativ (sau relativ) înseamnă că mai trebuie să lucrați înainte de a practica exercițiul descris mai înainte. In primul rând, va fi necesar să vă evaluați corect nivelul la care vă aflați, iar apoi să alegeți exercițiile corespunzătoare. In caz contrar, nu vi se va întâmpla nimic rău, dar nici nu veți obține rezultatele așteptate.

Exercitiu pregatitor pentru incepatori, pentru deschiderea celui de-al treilea ochi

Se desfășoară într-o încăpere obișnuită, iluminată normal. Se stă într-o poziție comodă, de preferință așezat. Respirația este firească. Se conștientizează deplasarea umerilor spre spate la inspirație și spre față la expirație. Se conștientizează deplasarea toracelui spre exterior la inspirație și invers la expirație, de asemenea, deplasarea diafragmei în jos la inspirație și în sus la expirație. Ritmul respirației este menținut normal.
Inchideți ochii. Indreptați-vă atenția spre cel de-al treilea ochi, între sprâncene. Imaginați-vă ritmic, o dată cu respirația, al treilea ochi se deschide și prin el pătrunde energie din exterior. La expirație, imaginați-vă raze luminoase care ies din al treilea ochi spre exterior.
După ce imaginile mentale vor fi clare și stabile deschideți ochii. Nu trebuie să se modifice nimic în percepția dumneavoastră. Si acum imaginile mentale trebuie să fie tot precise și stabile, sincronizate cu respirația.
Din când în când îndreptați-vă atenția spre plexul solar. După un timp, veți simți căldură acolo, în zona diafragmei. Când intensitatea senzației a devenit destul de mare este timpul să oprii exercițiul și să luați o pauză. Recomandabil ar fi să nu vă grăbiți și să reluați exercițiul în altă zi.
Acesta este doar un exercițiu pregătitor. Nu trebuie să vă faceți iluzii în privința rezultatelor.

Ceremonia apei

Ceremonia apei aparține Reiki-ului tradițional și se practică în cadrul procesului de inițiere al maeștrilor. Este o ceremonie de origine japoneză, semnificând renașterea spiritului în materie (reîncarnarea) și deschiderea accesului energiei universale în corpul uman.
Pentru această ceremonie se folosește apa de izvor sau apa minerala amestecată cu suc de lămâie proaspăt (o jumătate de lămâie pentru un pahar de 200ml apă), la temperatura ambiantă. Fiecare cursant are un pahar cu acest amestec și îl ține între palme, în dreptul plexului solar. Fiecare face o respirație profundă, apoi inspiră și reține aerul. Se închid ochii, vizualizând în fața lor deasupra paharului o lumină albastră foarte intensă și apoi se suflă Focul Dragonului deasupra paharului.
Se vizualizează apoi lumina albastră condensându-se și transformându-se într-o ceața albastră care intră în pahar. După aceasta, fiecare cursant pasează paharul propriu cursantului din dreapta sa. Se repeta procedura descrisă mai sus de trei ori, după care fiecare cursant ține paharul în mâna stângă, iar cu dreapta trasează în aer deasupra paharului, orizontal, simbolul Cho Ku Rei declarând cu voce tare:
Eu te exorcizez, spirit al apei, să primești divina binecuvântare a focului. Așa că eu voi bea această apă și voi primi divina binecuvântare a focului. Eu declar acest adevăr și în numele Sfântului Spirit, așa va fi!
Apoi, fiecare cursant va trasa simbolul Cho Ku Rei în aer, deasupra paharului și va bea apa.
Aceasta ceremonie se execută numai dupa ce cursanții au primit acordajele maeștrilor. Este, dacă vreți, prima acțiune a unui nou maestru Reiki. Ea are o semnificație deosebită prin aceea că realizează un salt imens în conștiința cursantului, relevându-i puterea sa și capacitatea pe care a dobândit-o prin ințierea ca maestru Reiki. Pentru a executa această ceremonie trebuie să fie cel putin doi cursanți, numarul maxim fiind nelimitat. Declarația va fi făcută de fiecare pe rând. După ce se bea apa, se strâng paharele și se scot din încăperea respectivă. Ceremonia se desfăsoară într-o încăpere în care sunt aprinse lumânări ornamentale, chiar dacă există și lumina naturala, pe fondul muzical pentru Reiki, în prezența simbolului Johre care va fi afișat în fața studenților, în caligrafia originală.
După ceremonia apei se ia o scurtă pauză înainte de a se trece la continuarea programului.

Nota: Punctul Hui Yin se află plasat, aproximativ, la jumătatea zonei perineale, aceasta fiind zona cuprinsă între organele genitale şi anus.
 La persoanele de sex masculin, contracţia punctului Hui Yin se obţine prin contractarea sfincterului anal. Sigur, această contracţie a sfincterului anal (care este un muşchi şi poate obosi) nu trebuie facută într-un mod exagerat, ci uşor, fiind suficientă o strângere lejeră a muşchilor sfincterului anal, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestru Instructor şi sunt necesare în procesul de iniţiere.
 La persoanele de sex feminin, contracţia punctului Hui Yin se obţine prin contractarea muşchilor vaginului şi strângerea sfincterului anal (acesta fiind punctul de vedere al Maestrei Reiki americane Diane Stein). Din discuţiile cu alte Maestre Reiki, ar rezulta că simpla strângere a sfincterului anal, conduce şi la contractarea muşchilor vaginului. Încordarea celor două zone muşchiulare nu trebuie făcută într-un mod exagerat, ci uşor, deoarece este suficientă o uşoară strângere a muşchilor, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestra Instructor, necesare în procesul de iniţiere.

Mulțumiri autorului !   (?)

Românul înainte de toate – Programul Electoral al PNR

Semnează pentru o NOUĂ ROMÂNIE !

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în spirituality. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s