Meditatii şi Exerciţii Energetice

Meditatii şi Exerciţii Energetice

Meditatii şi Exerciţii Energetice

Respirația abdominală

Pentru a exersa respirația abdominală va trebui în primul rând să o conștientizăm. În cursul unei respirații abdominale vom inspira aerul lent, urmărind ca umerii și toracele să nu-și schimbe poziția, singura mișcare fiind efectuată de mușchiul diafragm, care la inspirație va exercita o presiune asupra organelor din cavitatea abdominală, împingând abdomenul în afară, iar la expirație se va ridica în sus comprimând plămânii, abdomenul retrăgându-se.
Se va exersa în modul următor:
• Etapa 1: se va face un ciclu de 3 timpi inspirație și 3 timpi expirație, un timp însemnând fie o secundă, fie o bătaie de puls etc. (durata nu contează, dar contează regularitatea). Nu se va reține aerul.
• Etapa 2: se vor face două cicluri de respirație de câte 5 timpi.
• Etapa 3: se vor face trei cicluri de respirație de câte 7 timpi.
Pentru efectuarea corectă a acordajelor este foarte important ca respirația abdominală să fie bine stăpânită și să existe o bună capacitate respiratorie.

Contracția punctului Hui Yin(perineu)

Pentru a face acordajele trebuie contractat punctul Hui Yin. La început, este necesar un efort conștient pentru menținerea lui contractat. Prin exercițiu trebuie ca Hui Yin să fie contractat fără efort și să poată fi menținut astfel, în timp ce faceți exerciții de respirație, mergeti sau va plimbati. Acest lucru va fi realizat printr-un exercițiu de contractare astfel:
• Etapa 1: se contractă timp de 10 secunde
• Etapa 2: se contractă timp de 30 secunde
• Etapa 3: se contractă timp de 1 minut
În tot acest timp se va respira normal.

Exercitul Ceața Albă

Faceți o respirație abdominală profundă și când aerul intră în corpul dumneavoastră vizualizați-l strângându-se la baza coloanei vertebrale ca o ceață albă. Tineți-vă respirația și imaginați-vă că această ceață albă începe să se ridice ușor de-a lungul coloanei vertebrale ca printr-un tub, pătrunzând în craniu. Vă țineți respirația în continuare și vedeți ceața albă învârtindu-se și penetrându-vă creierul. Când ceața se rotește o vedeți cum începe să-și schimbe culoarea, întâi în albastru și apoi în violet. Păstrati această imagine câteva secunde și apoi reveniți la respirația normală.

Exercițiul Focul Dragonului

Se efectuează după cum urmează:
• Se contractă Hui Yin
• La inspirație se vizualizează ceața albă
• Expirați cu putere aerul cu limba în cerul gurii în dreptul incisivilor. Când expirația este făcută corect se aude un sâsâit.
După ce exercițiile Focul Dragonului au fost însușite se va face un exercițiu de meditație.

Nota: Punctul Hui Yin se află plasat, aproximativ, la jumătatea zonei perineale, aceasta fiind zona cuprinsă între organele genitale şi anus. La persoanele de sex masculin, contracţia punctului Hui Yin se obţine prin contractarea sfincterului anal. Sigur, această contracţie a sfincterului anal (care este un muşchi şi poate obosi) nu trebuie facută într-un mod exagerat, ci uşor, fiind suficientă o strângere lejeră a muşchilor sfincterului anal, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestru Instructor şi sunt necesare în procesul de iniţiere. La persoanele de sex feminin, contracţia punctului Hui Yin se obţine prin contractarea muşchilor vaginului şi strângerea sfincterului anal (acesta fiind punctul de vedere al Maestrei Reiki americane Diane Stein). Din discuţiile cu alte Maestre Reiki, ar rezulta că simpla strângere a sfincterului anal, conduce şi la contractarea muşchilor vaginului. Încordarea celor două zone muşchiulare nu trebuie făcută într-un mod exagerat, ci uşor, deoarece este suficientă o uşoară strângere a muşchilor, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestra Instructor, necesare în procesul de iniţiere.

Şarpele Kundalini, Fenomene conexe şi România

3 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.